Odgovorili iz HDZ-a: Od straha su preko panike došli do stampeda

2

Vidjeli ste ono što smo prije dva dana najavljivali da će se voditi jedna prljava, agresivna kampanja na najgori mogući način, poručila je na konfenciji za medije u središnjici HDZ-a Ivana Maletić aludirajući na današnji žestoki napad SDP-ovog potpredsjednika sabora Nenada Stazića na njihovu predsjedničku kandidatkinju Kolindu Grabar Kitarović.

Također, njezine riječi odnosile su se i na današnji napad verbalni napad na HDZ kojeg je tijekom prve ovogodišnje sjednice Vlade izrekao premijer Milanović, ali i na otvoreno pismo kojim je Ivo Josipović danas također prozvao stranku za korupciju.

“Od straha su preko panike došli do stampeda i sada stvaraju jednu atmosferu izvanrednog stanja u našoj državi umjesto da se koncentriraju na gospodarstveni oporavak, nastavila je Maletić. Stazića je prozvala čovjekom govora mržnje i podjele, čovjekom koji je ljetovao za 7 kuna po danu na Brijunima uz odobrenje vrhovnog zapovjednika Ive Josipovića. HDZ-ova eurozastupnica još jednom je podsjetila na teško gospodarsko stanje u kojem se država nalazi te Milanovioća i njegovu vladu okrivila za uzastopni pad BDP-a u posljednjih 12 kvartala.

“Trebamo se okrenuti k gospodarskom oporavku, a ne k prljavoj kampanji, poručila je.

“Stojimo iza novogodišnjeg govora buduće predsjednice Kolinde Grabar Kitarović koja želi raditi na novom Hrvatskom zajedništvu te rastu i razvoju hrvatskog društva, poručila je Maletić. Oštro je kritizirala i Stazićevu izjavu da će njena stranka, ako Kolinda osvoji izbore, obustaviti sve istrage o korupciji. Istaknula je kako je upravo HDZ pokrenuo istrage i stvorio uvjete da se pokrenu procesi, a upravo je Milanovićeva Vlada ta koja ih obustavlja. Podsjetila je da je bivši član kukuriku vlade izjavio te je upravo Milanović tražio da se obustavi istraga protiv bivše šefice porezne uprave.

“Za koga je to pravi put?, upitala je Maletić.

“Pravi put je put Vesne Pusić iz Ankare u Zagreb vladinim avionom za posao koji se mogao obaviti i u Zagrebu, dodao je Miro Kovač.

“Taj je pravi put put bahatosti, bacanja novca hrvatskih građana. To je nepristojnost i nekultura. Zašto je koristila zrakoplov za posao koji se mogao obaviti u Zagrebu, upitao je Kovač. Poručio je da je SDP-ova vlada izgubila kompas te stvara atmosferu izvanrednog stanja u državi dok Grabar Kitarović nudi mir i pomirljivost.

Maletić je zaključila da je Josipović izvor problema, a ne rješenja, te da njegova retorika ne priliči jednom predsjedniku.

– Josipović se svih ovih godina nije potrudio, a sad proziva HDZ da ne nudi promjene. Prva i glavna promjena koja je potrebna je promjena anemičnog predsjednika koji ne reagira na nepravdu – poručila je na kraju Maletić.

VečernjiList

facebook komentari

  • peppermintt

    Maletić je zaključila da je Josipović izvor problema, a ne rješenja, te da njegova retorika ne priliči jednom predsjedniku.”

  • EMINƎM

    gdje je nestala predsjednikova “pravda” 😉
    ko je vidio U partizana pravde