Pratite nas

Politika

Odluka o pridruživanju Rusiji koju su donijeli u Sevastopolju odmah stupa na snagu

Objavljeno

na

Odluka o pridruživanju rusiji koju su donijeli u Sevastopolju odmah stupa na snagu. Obama uputio još jedan poziv Putinu.

Gradsko vijeće Sevastopolja, lučkog grada na Krimu gdje je smještena ruska Crnomorska flota, izglasalo je odluku o pridruživanju Rusiji i prekidu svih veza s Ukrajinom. Odluka odmah stupa na snagu, prenosi Aljazeera.

Poručili su i kako u potpunosti podržavaju odluku Parlamenta Krima da održi lokalni referendum o ujedinjenju s Rusijom. Referendum bi se trebao održati 15. ožujka.

Novo ukrajinsko rukovodstvo odbacilo je odluku krimskih poslanika kao nelegitimnu.

Novi Obamin poziv Putinu

Američki predsjednik Barack Obama pozvao je ruskog lidera Vladimira Putina da prihvati uvjete mogućeg diplomatskog rješenja za krizu u Ukrajini.

U njihovom drugom telefonskom razgovoru u proteklih šest dana, koji je trajao sat vremena, Obama je rekao Putinu da ulazak Rusije u Ukrajinu predstavlja kršenje suvereniteta i teritorijalnog integriteta te države.

klickoJedan od glavnih ukrajinskih političkih dužnosnika, bivši svjetski prvak u boksu Vitalij Kličko je u četvrtak ocijenio da je odluka parlamenta Krima da traži pripojenje ukrajinskog poluotoka Rusiji velika provokacija.

To je “velika provokacija i neustavno je”, rekao je Kličko novinarima u Dublinu gdje sudjeluje na kongresu Europske pučke stranke (EPP) kao i Julija Timošenko, bivša ukrajinska premijerka.

“Ukrajina mora biti neovisna zemlja. Ovo što se događa u vezi Krima je provokacija”, dodao je.

Jednoglasne odluke krimskog parlamenta da se pripoji Rusiji i o tome održi referendum za 10 dana dramatično su zaoštrile krizu u Ukrajini.

Vitalij Kličko i Julija Timošenko se trebaju obratiti zastupnicima Europske pučke stranke (EPP). Europska pučka stranka (EPP) se sastala na kongresu u četvrtak i petak u Dublinu kako bi pokrenula kompanju za europske izbore u svibnju i imenovala svog kandidata koji će naslijediti predsjednika Europske komisije Jose Manuel Barrosa.

Bivši premijer Luksemburga Jean-Claude Juncker je favorit pred Francuzom Michelon Barnierom, sadašnjim europskim povjerenikom za financije.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Politika

(VIDEO) Verbalni okršaj Marasa i Radina u Saboru: Kaj ćeš ti meni govoriti da sjednem!?

Objavljeno

na

Objavio

Tijekom današnje sjednice Sabora došlo je do svađe SDP-ova Gordana Marasa s Furiom Radinom koji danas predsjeda saborskom sjednicom.

Maras je pokušavao odgovoriti ministru obrane Damiru Krstičeviću, koji ga je, među ostalim, pitao da li je služio vojni rok.

Radin Marasu nije dopuštao da se za to koristi institutom povrede Poslovnika tvrdeći da to ne može učiniti na izlaganje ministra.

Maras je odbijao sjesti nakon što mu je Radin uskratio riječ i dao riječ Željku Glasnoviću.

I HDZ-ovi zastupnici su Marasu  iz klupa također dovikivali da sjedne. “Neću sjesti! Kaj ćeš mi ti govoriti da sjednem?”, govorio je Maras no na kraju je sjeo. Iako je još jednom dignuo ruku da se javi za riječ, to mu nije bilo dozvoljeno.

facebook komentari

Nastavi čitati

Politika

Zdravko Marić će tužiti Marasa? ‘Prevršio je svaku mjeru!’

Objavljeno

na

Objavio

Ministar financija Zdravko Marić komentirao je Marasov ‘napad’ na njega u Saboru.

U Saboru je danas SDP-ov Gordan Maras rekao da ima dokaz da je Vijeće za financijsku stabilnost upozoravalo ministra financija Zdravka Marića na preveliku izloženost Agrokora.

Na te je optužbe odgovorio sam ministar.

“Vidjet ćete prezentaciju, ja isto imam taj dokaz. Nije to specijalan dokaz, to je prezentacija. Isto stoji u prezentaciji za 2015. i 2016. To nije tijelo koje nalaže bilo kojoj instituciji, odnosno regulatorima da nešto čine.

Naprotiv, regulatori čine to Vijeće. Ne vidim koja je poanta tih upozorenja. Nikad se na tom Vijeću ne spominju pojedini primjeri.

Inače što se tiče njegovih istupa gospodina Marasa, mislim da je prevršio svaku mjeru. I u javnosti govori o tome, radi se o javnom blaćenju i obezvređivanju mene osobno.

Razmislit ću o konkretnim aktivnostima. Mislim da je prevršio svaku mjeru. Neću s njim polemizirati.

U Saboru sam mu već nekoliko puta argumentirano odgovorio. Razumijem što je politička arena, ali ovo je značajno ispod pojasa”, rekao je Marić.

facebook komentari

Nastavi čitati