Pratite nas

OHR mora preuzeti svoj dio odgovornosti za stanje u Mostaru

Objavljeno

na

Gradski odbor Mostar HDZ1990 je raspravljao o problemu nepostojanja izbora u Mostaru. Nakon duže rasprave o modelu koji je predložio OHR, a odnosi se na tri multietničke izborne jedinice zaključeno je kako je to dobar polazni model za organiziranje višestranačkog sastanka na kojemu bi sve strane mogle iznositi svoja stajališta.

hdz1990Gradski odbor Mostar HDZ1990 je na osnovu toga zaključio kako OHR mora preuzeti svoj dio odgovornosti i sazvati jedan takav sastanak na kojemu bi se došlo do modela izbora u Mostaru a s ciljem održavanja izbora zajedno sa općim izborima u Mostaru. Taj cilj mora biti prioritet u političkom djelovanju svake stranke koja djeluje na području Mostara.

„Podsjećamo pučanstvo grada Mostara kako je cijeli sustav donošenja odluka i upravljanja svim gradskim aktivnostima postao podložan zlouporabi zbog nepostojanja Gradskog vijeća koje donosi odluke i vrši nadzor nad istim. Ovo se naročito odnosi na jednu od zadnjih odluka Gradskog vijeća u prethodnom sazivu a to su regulacijski planovi i to 18 njih. Također, nemoguće je realno usvojiti Proračun što dovodi u pitanje funkcioniranja cijeloga grada. Bez Gradskog vijeća se ne može raspodijeliti ni naknada od poplavljenih područja od strane elektroprivreda koja iznosi oko 5,5 milijuna KM godišnje”.

“Bez Gradskog vijeća se ne može završiti ni projekt izgradnje kolektora i pročistača otpadnih voda pa imamo činjenicu da je Neretva nesigurna za kupanje ili bilo koju drugu aktivnost. Zračna luka Mostar se ne može razviti i time primiti još više putnika i na osnovu toga zaposliti nove ljude. Stoji i izgradnja sportske dvorane”, navode iz HDZ-a 1990.

Gradski odbor Mostar HDZ1990 stoga poziva na odgovorno djelovanje prema žiteljima Mostara one koji su najodgovorniji i koji u rukama drže instrument za rješenje problema izbora u Mostaru, a to su HDZ BiH i SDA da napokon pokažu svoje domoljublje kojim se diče i donesu rješenje na sjednici Parlamentarne skupštine BiH bez uplitanja OHR koji u zadnje vrijeme sve više radi njihov posao.

„Ukoliko se to ne desi i izbori se ne održe zajedno sa općim izborima, žitelji ovoga grada, korisnici Proračuna, sve ustanove i projekti koje se financiraju iz istog postaju žrtve njihove političke trgovine i predizbornih igara jer više ne postoji realan termin niti rok do kada bi se izbori mogli održati što je dodatni dokaz kako oni koji drže konce Mostara u svojim rukama nemaju odgovornosti prema građanima ovoga grada bez obzira na nacionalnost ili bilo koji drugi identitet koji imaju” – zaključuju iz Devedeseteke. dnevno.ba

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Komentar

Andrej Plenković: Dobro je što je predsjednica posjetila Rusiju

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je sinoć u Bruxellesu da je dobro što je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović otišla u posjet Rusiji.

Rekao je kako je put u Rusiju pripreman posljednjih desetak mjeseci. Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić vodila je hrvatsku delegaciju prije dva tjedna u Moskvu, pripremila sadržajno ovaj posjet, sve ono što se odnosilo na gospodarski dio suradnje.

Hrvatska gospodarska komora kao i obično koordinira naše gospodarstvenike koji su zainteresirani za sudjelovanje na gospodarskom forumu, bilo je dvoje ministara iz Vlade, jedna državna tajnica i cijeli tim savjetnika. Mislim da je predsjednica bila sasvim dobro praćena u svojim aktivnostima, istakno je Plenković.

Komentirao je i navodne izjave šefa Sberbanka Hermana Grefa da je lex Agrokor oštetio njegovu banku i da će se boriti za povrat uloženog novca, rekavši kako je ključno da Sberbank stalno sudjeluje u privremenom vjerovničkom vijeću. Ima informacije o svemu što se radi, sudjeluje u procesu donošenja odluka, dolazili su s predstavnicima drugih banaka u Vladu prije donošenja zakona i imali su sav prostor kao i drugi vjerovnici. Bilo bi dobro da Sberbank bude jednako konstruktivan kao i druge banke koje su prije davale kredite Agrokoru, kaže Plenković.

Premijer je rekao da nije znao za podatak da je Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) proteklih godina davala kredite Agrokoru u ukupnom iznosu od 905 milijuna kuna. Pročitao sam u medijima i kada se vratim u Zagreb, želim vidjeti cjelinu informacija o odlukama HBOR-a proteklih godina i različitim kreditima koji su davani, rekao je Plenković.

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Fra Mario Knezović: Čovjek sam medija i ako je išta apsurdno i pristrano to su izjave odvjetnika okrivljenih

Objavljeno

na

Objavio

Čovjek sam medija i ako je išta apsurdno i pristrano to su izjave odvjetnika okrivljenih.

Oni ne smiju biti sudionici u medijima. Što oni imaju reć osim toga da brane svoje klijente i kažu da je svak nevin.

Druga stvar je još čudnija. Ako je na Agrokorovom računu bilo samo par kuna od kud sada tolika lova da Todorić unajmi skupoga stranoga odvjetnika?

Što se tiče svih dionika u propasti Agrokora postoje samo dvije konstatacije: ili su ti direktori bili totalni glupani ili su lopovi. Jedno od toga dvoga jesu. Treće opcije nema. A upravo će tu treću opciju pronaći u dobroj mjeri korumpirano pravosuđe. Sram me je u kakvome društvu živim.

Sramota je da se neke zadrži u pritvoru što su dali stolove da se na njima piše peticija za opće dobro, dok se na slobodi nalaze zloćudni rušitelji brojnih života koji cijelu naciju bacaju na koljena.

Dokle god su odvjetnici, čitaj navijači u svojim predmetima što je njihovo pravo i častan posao, u medijima nema nam sreće.

Sudcima i odvjetnicima je mjesto u sudnici, a kriminalcima u pritvoru. Dotle smo došli da bi trebali u Hrvata pjevati srpsku himnu “Bože pravde”!

 

Slaven Letica: Uspon i pad jedinoga hrvatskog oligarha Ivice Todorića

facebook komentari

Nastavi čitati