Okrugli stol: Kako cestovno povezati krajnji jug Hrvatske – autocesta do Dubrovnika kroz Hrvatsku ili BiH?

1

Dubrovačko-neretvanska županija je prometno izolirana regija na osjetljivom geostrateškom području. Treba je povezati, i to preko vlastitog teritorija, s ostatkom Hrvatske i Europskom unijom pomoću najkvalitetnije prometnice i mosta – zaključak je Okruglog stola održanog na temu ”Kako cestovno povezati krajnji jug Hrvatske – autocesta do Dubrovnika kroz Hrvatsku ili BiH?”

Sudionike je razočarala mogućnost da Jadransko-jonska autocesta ne ide preko Dubrovnika, nego kroz BiH, javlja Soundset Ragusa.

“Nama je neprihvatljivo da se u strategijama prostornih planova razmatraju i odabiru varijante koje su najpovoljnije i da se one na kraju nađu u tim strategijama i planovima, a da onda neka elita, ma kako za sebe mislila da je Bogom dana, kaže da neće ići po strategiji i prema planu, nego će ići kuda se dogovore. U demokraciji se odluke donose kroz javne rasprave, službene dokumente RH i ove županije. Naravno da je teoretski moguće da se odluke promijene, ali one se ne mogu promijeniti na jednom sastanku i jednom izjavom predsjednika Vlade”, rekao je župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić.

“Nije nam jasno zašto je ponovno teritorij druge države privlačniji od vlastitog teritorija za rješavanje povezivanja krajnjeg juga s ostatkom zemlje”, dodao je.

Prijedlog rješenja prema kojem se nagovješta izmještanje trase Ploče-Dubrovnik u BiH je neprihvatljiv i štetan za RH iz više razloga. ”Nije to samo prometni problem već gospodarski, turistički, sigurnosni, ekološki, demografski pa i geostrateški”, rekao je profesor na zagrebačkom Fakultetu prometnih znanosti Željko Marušić.

“Ako pristanemo i ne izborimo se za naše interese i ako autocesta bude išla teritorijem BiH kako je sada planirano, morat ćemo najmanje izgraditi brzu cestu jer ne dolazi u obzir da Dubrovnik bude povezan samo magistralom. Dakle, bit će tu brza cesta koja nije puno jeftinija od autoceste, ali trebat će izgraditi i tri spojnice do te predviđene autoceste, i kad to zbrojite onda će ta cijena biti najmanje jednako visoka kao što je izgradnja autoceste preko Dubrovnika”, rekao je profesor Marušić.

Zastupnik SDP-a u županijskoj skupštini Ivo Karamatić upozorio je da su želje sudionika opravdane ali da nisu realne jer ne postoji studija izračuna troškova za sve varijante Jadransko-jonskog koridora.

Govorili su još i Vjekoslav Dorić iz IGH Split te saborski zastupnik Branko Bačić. Sudionici sastanka zatražili su od predsjednika, Vlade i Hrvatskog sabora da zaštite hrvatske interese na krajnjem jugu te da ustraju na izgradnji autoceste kroz teritorij RH.

facebook komentari

  • Agromentum

    Gradnja Pelješkog mosta nema nikakvog smisla. Jedino i najbolje rješenje je gradnja autoceste Ploče – Dubrovnik. Preko Neuma. Neki bi mislili, ide se preko druge “države”. To se može urediti tako da se napravi silaz za Neum i oni koji siđu s autoceste automatski ulaze u BiH. Za ostale vridi, kao da ništa nije bilo. Bila bi to mala usluga sa strane BiH, ali kad se pogleda, od luke Ploče profitira ne samo Hrvatska nego i susjedna država. Ako BiH želi u neke euro-integracije, onda se ne smije ponašati kao da će to biti za 500 godina.