Okrugli stol “Kupres u Domovinskom ratu – 20. obljetnica operacije Cincar 94.” 31. listopada

2

Povodom 20. obljetnice oslobođenja Kupresa, Općina Kupres i Hrvatski dokumentacijski centar Domovinskog rata u BiH, u petak 31. listopada u hotelu Maestral u Kupresu s početkom u 9 sati organiziraju okrugli stol pod nazivom “Kupres u Domovinskom ratu – 20. obljetnica operacije Cincar 94.”.

najava-okrugli stol-kupres

 

Nazočni na okruglom stolu imat će prigodu poslušati svjedočanstva i izlaganja aktera toga doba. Svoju prezentaciju s vojnog aspekta u domeni dužnosti koje su obnašali za vrijeme oslobođenja Kupresa imat će admiral Davor Domazet Lošo, generali Željko Šiljeg, Željko Glasnović, Stanko Baja Sopta, Zlatan Mijo Jelić, Miljenko Filipović, Dragan Ćurčić, Tihomir Blaškić, Miljenko Lasić i Predrag Mandić Lija te brigadiri Miro Čolić, Franjo Smoljo i Petar Kalakušić, odnosno pukovnik Marijan Dolić.

Svoje viđenje cjelovite slike u stvaranju sigurnosnog ozračja kako na civilnom tako i na vojnom polju oko Kupresa dat će Ivan Ivić i Vladimir Šoljić, dok će politički i arhivski dio tog vremena nastojati prikazati Ilija Vučur i Željko Raguž.

Fena

facebook komentari

  • Ljuta Trava

    Volim tebe naš Sibiru mali ,makar za te svi živote dali …

    • cleuna

      Volim Kupres,Kuprešku visinu,Kuprešanku i na njoj bjelinu….