Pratite nas

Vijesti

Čolak i Mikić suglasni: Moguće održavanje izbora i u Mostaru

Objavljeno

na

Predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva BiH Stjepan Mikić izjavio je Agenciji FENA da je moguće održati izbore za Grad Mostar kad i opće izbore u BiH, ali da ipak treba na vrijeme usvojiti izmjene Izbornog zakona BiH.

Stjepan Mikić

Stjepan Mikić

Kad kažem na vrijeme, mi smo dosad govorili da svaka izmjena Izbornog zakona BiH nije dobra ako se događa u izbornoj godini. Sad bi se ova izmjena trebala eventualno završiti čak u izborno vrijeme, ne samo u izbornoj godini.

Ali, pošto se radi o lokalnim izborima koji nisu ni raspisani 2012. godine samo za Grad Mostar mi bismo, ako zakonodavac to učini i u ovo izborno vrijeme, apsolutno prihvatili i implementirali u smislu da bismo organizirali izbore i za lokalna tijela vlasti za Grad Mostar zajedno s općim izborima – pojasnio je Mikić.

Navodi, međutim, da bi svu proceduru u Parlamentu BiH trebalo završiti eventualno do početka osmog mjeseca, odnosno SIP-u BiH ostaviti najmanje 60 dana od stupanja na snagu tih izmjena Izbornog zakona BiH.
Ministar pravde BiH Bariša Čolak (HDZBiH), upitan da li je moguće održati izbore za Grad Mostar kada i opće izbore u BiH, kazao je da je sve moguće, ali da za sve treba “jedan iskren pristup i odlučna politička volja koja mora uključivati sve ključne čimbenike“.

”Bez toga naravno da nije moguće. Mislim da bi bila prava šteta da se izbori u Mostaru ne održe. Jer, zaista ne mislim da će bilo kome ići to u korist ako se ne održe, a uvjeren sam ako se ne održe ići će na štetu svima”, ocijenio je Čolak.

Izrazio je očekivanje da će izbori u Mostaru ipak biti održani, dodajući da je “činjenica da nemamo mnogo vremena“.

Podsjetivši da su u proceduri izmjene i dopune Izbornog zakona BiH, Čolak dodaje da bi bilo dobro da budu prihvaćene i da se izbori održe.

”Prevažno je da se ti izbori u Mostaru održe i da se jedanput skine ta stigma s Mostara kao grada slučaja, da počnemo koliko-toliko normalno živjeti”, poručio je Čolak.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Vijesti

VIDEO – Navijači Srbije i Slovenije zajedno provociraju Hrvate

Objavljeno

na

Objavio

U finalu Eurobasketa večeras se sastaju Slovenija i Srbija, dvije reprezentacije koje su dosad pokazale najviše na turniru.

U Istanbulu se sprema spektakl, a i jedni i drugi imat će veliku podršku u dvorani.

No, i na dan kada igraju tako veliku utakmicu, njihovi navijači nisu propustili sjetiti se Hrvatske. Umjesto da uživaju u spektaklu, oni su se odlučili provocirati hrvate. Očito su u pitanju nekakvi kompleksi. “Tko ne skače taj je Hrvat”, započeli su navijači Srbije, a vrlo brzo su im se pridružili i Slovenci.

facebook komentari

Nastavi čitati

Kronika

Tijekom snimanja priloga napadnuti izvjestitelji Nove TV – VIDEO

Objavljeno

na

Objavio

U subotu su u Velikom Pašijanu pokraj Garešnice tijekom snimanja priloga za emisiju Provjereno napadnuti novinarka Nove TV Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac, piše Dnevnik.hr.

Novinarka emisije Provjereno Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac došli su u Veliki Pašijan kako bi nastavili priču o nizu prijevara za koje je optužen Ivica Sužnjević, zvan Šeki.

“Došli smo snimiti izjave još ljudi koji ga optužuju za prijevare. Dok smo snimali izjave prvo se pojavila majka optuženog i počela nas sve tući metlom. Potom se pojavio i njegov brat. Vikao je da će nas sve pobiti i da ‘ako imamo mu*a dođemo snimati kod njega u kuću’.  Potom me je snažno gurnuo u prsa i iščupao mi pramen kose. Pala sam u kanal i udarila glavom”, ispričala je novinarka.

“Cijelo to vrijeme je njegova majka i dalje prisutne tukla metlom, a brat je potom nasrnuo i na snimatelja i pokušao mu potrgati kameru. Pozvala sam policiju i on je priveden, a njegovoj je majci navodno pozlilo. No, nakon što je stigla Hitna pomoć prevezli su je tek 200-tinjak metara, do njezine kuće.”

facebook komentari

Nastavi čitati