Oldtajmeri oduševili Širokobriježane

0

Iz daljine čuju se kao topovi, a kroz Široki Brijeg prolaze kao oldtajmeri. No ni Široki nije daleko odmakao od svog voznog parka pa tako da je iz godine u godinu bliži stvaranju i svoga vlastitoga “Oldtajmer kluba” na kojemu bi mu i cijela Kuba zavidila!

Ove nedjelje (01.lipnja 2014.), kao i tri godine ranije Široki Brijeg je na kratko vrijeme postao domaćin karavane oldtimera koja je krenula iz Ljubuškog do Gruda, zatim svratila na sat-dva u Široki Brijeg i na kraju svoju avanturu po cesti su završili u Posušju.

Organizator ovog susreta je “Oldtimer klub Ero” i ovo je VI. međunarodni susret starodobnih vozila Županije Zapadnohercegovačke gdje smo mogli vidjeti kako kvaliteta ne prolazi i što znači voljeti svoga ljubimca na četiri kotača.

Širokobriješka policija koja je donedavno imala u svome voznome parku “sve” oldtajmere osim šefovog, malo se modernizirala u zadnjih nekoliko godina tako da se nije mogla uklopiti, kao što nije mogla ni pratiti kolonu te osiguravati nesmetan prolazak i ulazak u središte Širokog Brijega, pa tako da se moglo uočiti i nekoliko modernijih vozila iz našega vremena u koloni vozila iz vremena mog dida.

Kako god bilo oldtajmeri su oduševili Širokobriježane a najviše mlađu generaciju od kojih su mnogi ta vozila promatrali s poštovanjem i gdje su se svi poželjeli uslikati bar sa jednim od njih a još bi više im osmijeh na lice izmamo ulazak u sama vozila i iz kojih nisu htjeli tako lako izaći pa su neki roditelji bili prisiljeni pokušati ih izvući iz njih uz nagovor da će ih voditi na sladoled ili sok.

Bilo je tu i malo starijih koji su došli pogledati i prisjetiti se vozila s kojima se nekada “ganjali trebe” po Posušju, Mostaru, Grudama, Ljubuškom, Lištici i ostalim mjestima, selima i gradovima bivše Jugoslavije.

Čak se pojavio i načelnik Miro Kraljević kojem je “za oko zapeo” jedan Mercedes iz vremena Lacky Lucka i braće Dalton, mečka koja ostavlja bez teksta čim baciš pogled na nju, tako da sam i ja ostao bez teksta i sada vam preporučujem da pokrenete video i uživate u ovim ljepotanima!

MM/dnevno.ba

facebook komentari