Connect with us

Politika

OLIMPIJAC STIPE ŽUNIĆ POTPISAO ZA MODES

Published

on

Hrvatski olimpijac i finalist olimpijskih igara u Riu, Stipe Žunić danas je potpisao pristupnicu i pojačao redove Moderne Demokratske Snage (MODES) !

Ovo je veliko stranačko pojačanje u stranci koja se može pohvaliti da je u vrlo kratkom vremenu privukla mnoge mlade i uspješne ljude te je tako u svoje redove dovela i vrsnog atletičara svjetskoga glasa. Stipe Žunić će svoju atletsku karijeru nastaviti graditi i u SAD-u, ali će budno pratiti situaciju u Zadru i Hrvatskoj. Predsjednik stranke i dožupan Zadarske županije, Rudolf Dvorski, napomenuo je kako su ponosni da je ovako mlad i uspješan čovjek prepoznao MODES kao stranku u kojoj želi djelovati, a o razlozima ulaska u politiku Žunić je izjavio:

– Ovo je moj prvi iskorak u politiku, i to u stranku u kojoj sam našao ljude od povjerenja. Oni su pokazali jednu iskrenost I otvorenost za promjene i zato se tu najbolje osjećam. Dugotrajni mi je cilj da atletika opet zaživi u Zadru, a u srijedu putujem u SAD jer u ovdje ne mogu napredovati na način na koji bi htio – kazao je poznati bacač kugle, inače bivši juniorski svjetski prvak u kickboxingu.

Nakon predstavljanja novog stranačkog pojačanja, MODES-ovci su govorili o dvije trenutno najaktualnije zadarske teme, financiranju Ryanaira i stanju u K.K. Zadar.

facebook komentari

Continue Reading
Advertisement
Comments

Politika

(VIDEO) Verbalni okršaj Marasa i Radina u Saboru: Kaj ćeš ti meni govoriti da sjednem!?

Published

on

By

Tijekom današnje sjednice Sabora došlo je do svađe SDP-ova Gordana Marasa s Furiom Radinom koji danas predsjeda saborskom sjednicom.

Maras je pokušavao odgovoriti ministru obrane Damiru Krstičeviću, koji ga je, među ostalim, pitao da li je služio vojni rok.

Radin Marasu nije dopuštao da se za to koristi institutom povrede Poslovnika tvrdeći da to ne može učiniti na izlaganje ministra.

Maras je odbijao sjesti nakon što mu je Radin uskratio riječ i dao riječ Željku Glasnoviću.

I HDZ-ovi zastupnici su Marasu  iz klupa također dovikivali da sjedne. “Neću sjesti! Kaj ćeš mi ti govoriti da sjednem?”, govorio je Maras no na kraju je sjeo. Iako je još jednom dignuo ruku da se javi za riječ, to mu nije bilo dozvoljeno.

facebook komentari

Continue Reading

Politika

Zdravko Marić će tužiti Marasa? ‘Prevršio je svaku mjeru!’

Published

on

By

Ministar financija Zdravko Marić komentirao je Marasov ‘napad’ na njega u Saboru.

U Saboru je danas SDP-ov Gordan Maras rekao da ima dokaz da je Vijeće za financijsku stabilnost upozoravalo ministra financija Zdravka Marića na preveliku izloženost Agrokora.

Na te je optužbe odgovorio sam ministar.

“Vidjet ćete prezentaciju, ja isto imam taj dokaz. Nije to specijalan dokaz, to je prezentacija. Isto stoji u prezentaciji za 2015. i 2016. To nije tijelo koje nalaže bilo kojoj instituciji, odnosno regulatorima da nešto čine.

Naprotiv, regulatori čine to Vijeće. Ne vidim koja je poanta tih upozorenja. Nikad se na tom Vijeću ne spominju pojedini primjeri.

Inače što se tiče njegovih istupa gospodina Marasa, mislim da je prevršio svaku mjeru. I u javnosti govori o tome, radi se o javnom blaćenju i obezvređivanju mene osobno.

Razmislit ću o konkretnim aktivnostima. Mislim da je prevršio svaku mjeru. Neću s njim polemizirati.

U Saboru sam mu već nekoliko puta argumentirano odgovorio. Razumijem što je politička arena, ali ovo je značajno ispod pojasa”, rekao je Marić.

facebook komentari

Continue Reading