ONIMA KOJI JOŠ VJERUJU UDBI ILI SU “KRIVO DRVO SLOMI A NE ISPRAVI”!

24
ONIMA KOJI JOŠ UVIJEK VJERUJU UDBI ILI su “KRIVO DRVO SLOMI A NE ISPRAVI!
Pismo prijatelju
18 siječnja 2014.
Bog! dragi prijatelju,
Mislim da imam tu listu. (Radi se o imenima Hrvata i listi koju je Udba sastavila kako bi sama sebi vjerodostojnost dala a istaknute Hrvate okrivila da su bili suradnici Udbe, mo.) Ima njih mnogo. Ima neki Božo Bagarić, mislim druga osoba u vrhuški bosansko/hercegovačkih udbaša. Mislim negdje u lipnju 1986. godine održali su sastanak u Sarajevi na koji su morali svi Udbaši biti nazočni. Tu se je sve i o sveme raspravljalo. Spominjali su se mnogi iz emigracije koji su uveliko pomagali, direktno ili indirektno, Udbi. Spomenit ću samo tri osobe koje sam osobno poznavao a koje Božo Bagarić na tom sastanku spominje. (Usput, ovaj izvještaj je izišao na stranicama CENZURIRANO, mislim od Domagoja Margaretića, nisam baš siguran, ali, izgleda mi da te stranice više ne postoje, mo.)
Mirko Vidović, (1) kum mojem sinu Mili, živi u Lyon-u, Francuska, je spomenut u tom izvještaju kao suradnik ili doušnik Udbe. Osobno ja u to ne vjerujem. Zašto? Zato što bi onda mi državotvorni ili ne državotvorni Hrvati odmah dali vjerodostojnost Udbinim izvještajima, iako pozetivno znamo da je Udba koristila sve moguće načine, preko rodbine, prijatelja, svojte, poznanika itd., – a svi smo mi u neku ruku i nekim vezama u emigraciji bili povezani – i širila dezinformacije najgore vrsti o onim Hrvatima koji su se imalo državotvorno hrvatski isticali, bilo to na političkom, športskom, kulturnom, društvenom ili religioznom polju i uveliko prednjačili i nešto značili u hrvatskim zajednicama u kojima su živjeli i rodoljubno hrvatski djelovali.
Uzmi, na primjer, knjigu DOSIJE UDBE O HRVATSKOJ EMIGRACIJI – Biblioteka, Dokumenti 2, Bonitas, Prozor, Laus, Split 2000. Tu u toj knjigi, dragi moj prijatelju Vjeko, skoro svaki istaknuti Hrvat u emigraciji je oklevetan i prikazan na najgori način, kao: lopovi, bitange, kradljivci, ubojice, neradnici, provokatori itd. Ja bih to, to jest ovu knjigu, Udbinu knjigu preinačio u prostoraširenu dimenziju, a ta dimenzija je: da svi ili skoro pojednici koji nisu spomenuti u ovoj Udbaškoj knjigi su na jedan ili drugi način surađivali ili bili doušnici Udbe. Ali nije ni to točno, jer je bilo vrlo čestiti Hrvatica i Hrvata koji ni na jedan niti na drugi način nisu bili spomenuti nigdje, a u svojim srcima su nosili našu lijepu Hrvatsku i šakom i kapom pomagali hrvatsku osloboditeljsku borbu. Evo šta o meni u toj knjigi piše. Citiram cijeli tekst, pa ti sam sebi kaži i zaključi šta je i kakav je Udbin cilj bio pisati ovako o Hrvatima koji su se, svaki na svoj način, borili protiv Jugoslavije a  za oslobođenje Hrvatske:“BOBAN MILAN
05112429 sin Petra, rođen 1939. godine u selu Sovići – Grude, Mostar, Hrvat, državljanstvo nepoznato, završio osnovnu školu, emigrant u Francuskoj.
Po završetku osnovne škole bavio se zemljoradnjom u mjestu rođenja, a povremeno je odlazio i na sezonske radove u razna mjesta naše zemlje i nije zapaženo da je neprijateljski istupao. (Ovo “…i nije zapaženo da je neprijateljski istupao…” treba analizirati i pronaći ŠTA BI TO MOGLO ZNAČITI i tko je u ovom slučaju bio taj “neprijatelj”. Onog puta kada se točno sazna tko je MILANU BOBANU bio taj neprijatelj a to je bila Jugoslavija, bit će svakome Hrvatu jasno zašto je UDBA klevetala i ocrnjivala svakog državotvornog (rekao bih ne folklornog) Hrvata, a posebice one istaknute Hrvate među kojima sam bio i ja Milan Boban) bio je sklon sitnim krađama i vršenju drugih prekršaja zbog čega je više puta kažnjavan po ZOP-u. (Interesantno da Udba ovdje govori o krađama i kažnjavanjima a da ne iznosi ama baš uopće nikakove podatke i dokaze o tim krađama i kazni. Tipično udbaški! Ali što je za požaliti je to da i dan danas, poslije skoro četvrt stoljeća od nestanka udbaške države Jugoslavije, ima Hrvata koji još uvijek vjeruju u udbaške priče i njihove laži, pa im na taj način daju podršku i vjerodostojnost njihovim lažima i iskazima) Koncem 1959, godine emigrirao u Italiju, a zatim u Francusku, gdje se stalno nastanio.Po odlasku u emigraciju povezao se s ekstremnom emigracijom, počeo neprijateljski djelovati protiv SFRJ (i to je sav moj grijeh i svih onih koji su se borili protiv Jugoslavije, koju je UDBA vjerno čuvala) i bio član HOP-a. Zbog pomenute djelatnosti nad Bobanom je zavedena kontrola, odnosno razrada…Obradom se došlo do podataka da je on blagajnik HOP-u, da je završio diverzantski kurs 1963. godine, da se priprema za diverzantske akcije i da je postao jedan od najekstremnijih emigranata. Dopisuje se s rodbinom i prijateljima iz Jugoslavije. Sadržaj pisama je neprijateljskog karaktera. Prijeti članovima SKJ, vrijeđa naše najviše partijsko i državno rukovodstvo, veliča snagu emigracije, poriče skoru propast režima u SFRJ i uspostavi NDH i šalje propagandni materijal neprijateljske sadržine u Jugoslaviju. (I to su moji grijesi u borbi protiv Jugoslavije ili u borbi za Obnovu Hrvatske Države, koje mi Udba, Udbaši i njihovi simpatizeri pripisuju, uključujući i one koji sebe smatraju super Hrvatima.)

Na prijedlog Okružnog javnog tužilaštva Okružni sud u Mostaru pokrenio je marta 1965. godine krivični postupak i otvorio istragu protiv Boban Milana u njegovoj odsutnosti zbog krivičnog djela iz člana 109. KZ. (Tako je i srpski kralj Aleksandar Karađorđević pokrenio sudski postupak 1929. godine protiv dra. Ante Pavelića u njegovoj odsutnosti. Sada mi postaje jasnije zašto se je pokušavao atentat na mene u Parizu. U stan mi je došao poznat Hrvat (s incijalima VŽ) u proljeće 1965. godine. Sjeli smo za stol. Izvadio je samokres i stavio ga na stol. Pitam ga zašto to radi. Uzrujano je rekao da su mu neki savjetovali i govorili da Bobana treba ubiti, a da je on njima rekao da je Boban Hrvat kao i mi, samo je razlika u tome što se mi s njim ne slažemo… NACIONAL je donio ili iznio jednu listu Hrvata suradnika Udbe, među kojima se nalazi i moje ime…suradnik KOS-a…držao ga na vezi neki Stipe Grizelj, i to je sve što se je moglo o meni reći a prešutili su ovo đto ja tebi sada iznosim iz spomenute knjige DOSIJE UDBE O HRVATSKOJ EMIGRACIJI. Mo.)

U cilju pasivizacije Boban Milana SDB je angažovala njegova oca da putem prepiske utiče na njegovu pasivizaciju. (Dragi moj prijatelju Vjeko moji roditelji, ni otac ni mater, nisu znali ni čitati ni pisati. Bili su totalno nepismeni. Kada su moji roditelji došli posjetiti svoju djecu i unučad u San Francisco pred Božić 1972. godine, tada sam imao mnogo vremena razgovarati sa mojim roditeljima. Pričali smo o svemu. Tada su mi rekli kako su oni, Udba, dolazili kod njih, mojih roditelja, kući i ko’ bojagi u ime mojih roditelja meni pisma pisali, kao da to moji roditelji meni pišu. Danas, poslije skoro pola stoljeća i više ja tih pisama nemam, ali znam da su neka djeca iz susjedstva pisali pisma mojim roditeljima nama djeci, meni u Pariz a pok. Bratu Rafi i sestrama u San francisco, i da u tim pismima meni ima mnogo šarenila kojeg moji reditelji nikada meni ne bi pisali. Dakle, moglo bi se po ovome zaključiti da su Udbaši iz Mostara u ime mojih roditelja meni pisma pisali I TAKO JE TA STIPE GRIZELJA VEZA POSTALA sa mnom koju je NACIONAL objavio a opranog mozga Hrvati toj Udbinoj listi i danas vjeruju i Udbinoj laži i listi veliku vjerodostojnost daju. Mo.) Međutim, Boban je i dalje ostao na pozicijama ekstremnog dijela emigracije i bio povezan s Šarcem Danom i drugim pripadnicima UH Njemačke.

U informacijama DSIP od 2 juna 1970. godine navedeno je da je Milan uhapšen u Parizu i da je tom prilikom kod njega pronađena mašinka koju je posjedovao od 1966. godine tj. od momenta kada je učestovao u organiziranju grupe diverzanata koja je bila upućena u Jugoslaviju.” (Tako Udba piše o meni u spomenutoj knjigi na strani 60 i 61. A koga Udba napada očiti je dokaz da je dobar i čestit Hrvat, a koga Udba hvali, za sigurno nije državotvoran Hrvat, a još manje onaj koji Udbi vjeruje. Ja sam napustio Pariz u ponedjeljak 9 prosinca 1968. godine i sa tri kovčega, supruga, ja i dvoje nejake djece i 180 američkih dolara u džepu došao u San Francisco. Putnu kartu mi je u zajam od šest mjeseci platila međunarodna organizacija za izbjeglice u prekomorske zemlje. Dakle, kako se vidi i iz ovog udbaškog opisa i o “mojoj mašinki” u Parizu, još jedna u nizu udbaških laži protiv mene.)

Josip Vrbić (2)(1939-2012) je bio jedan emigrantski piskaralo i za neke, da ne kažem mnoge, bio je interesantan, pa je tako, moglo bi se reći, bio i naš ili čiji god hoćeš taj Josip Vrbić, mogao je biti interesantan i za američke obavještajne službe, a poznato je da sve službe iz svih država svijeta su obvezne uzajmno surađivati. Pa ako je Josip Vrbić bio u službi američkih agencija, anda se nije niti čuditi kako je Božo Bagarić u svojem izvještaju bosansko/hercegovačkoj Udbi označio istoga kao suradnika Udbe.

Što se tiče Joze Mihalja (3) (1935-2010) kojeg Božo Bagarić također spominje u svojem izvještaju od lipnja 1986. godine kao suradnika Udbe, rekao bih isto što sam rekao i za Mirka Vidovića i Josipa Vrbića. Tko je poznavao ovu trojicu, po njihovu vladanju mogao se je osvjedočiti da su više bili paradni Hrvati, dobro mokrog jezika a vrlo malih učinaka.

Dragi moj prijatelju Vjeko neznam koliko će te ovo ili hoće li te ovo imalo zanimati, ali, eto, ja se odulji u nadi da bi te ove informacije mogle zanimati i da ćeš ipak vjerovati više onim Hrvatima koji na jedan ili drugi način rade i žrtvuju se za Hrvatsku nego onima kojima Hrvatska ne znača ama baš ništa.

Primi moje iskrene pozdrave. Bog! Mile Boban, Otporaš.
ZDS!

facebook komentari

 • milanU

  Poučan članak za one koji ne znaju…a i za mnoge druge.
  http://kamenjar.com/onima-jos-vjeruj…omi-a-ne-ispravi/

  • josip

   da li ste skupili dokaze tko je tako protiv Vas pisao ili Vam se mozda osvetio. ZDS

   • milanU

    Josipe, po svim tvojim dosadašnjim reakcijama bi se moglo reći da tebe nešto uveliko muči. Protiv mene nisu pisali pošteni Hrvati i oni Hrvati koji nikada nisu vjerovali Udbi. Prvi puta mi se javio moj rođak Vjeko prije skoro tri godine i poslao mi tu listu Kosovaca koju je objavio National. Odgovorio sam mu onako kako si i pročitao. I neki drugi su mi to javili i poslali mi istu listu ali me nitko nije okrivio osim tebe. Ponavljam Josipe, ti si prvi koji si povjerovao Udbi i – jedan Josip, prezimenom Crnogorac, neznam dali si to ti, ako jesi srami se – stavio komentar na CROATIA RANCH, avako nekako ili slično: “…a koliko ti je KOS dao novca za taj CROATIA RANCH?…”
    Josipe, lako je pronaći preko današnje tehnike tko je i tko bi mogao biti taj Josip Crnogorac. Ako se dokaže da si to ti, onda neka te je ponovno sram, a možda i više od toga; jer kada bi se i povjerovalo novini Nationac, tamo ne piše da je kos davao nove onima koji su na listi, ali si zato ti to umjesto njih rekao. Bilo bi dobro da se u buduće paziš, ne samo ti nego i svi oni koji KLEVETAJU I OCRNJUJE DRUGE POŠTENE HRVATE BEZ VJERODOSTOJNI ČINJENICA I DOKAZA.
    Josipe ti spominješ ovdje u svome komentaru neku OSVETU. To je velika riječ i samo se je poštenim i čestitim Hrvatima UDBA OSVEĆIVALA i u tim osvećivanjima mnoge Hrvate poubijala. Nadati se je da ti nisi suglasan s Udbinim i Kosovim lažima i smicalicama. A svi oni koji na bilo koji način i na ne provjereni način šire njihove LAŽI, SMICALICE I KLEVETANJA su prikriveni suradnici istih služba, za koje bi se moglo reći: KAMEN BACITI A RUKU SAKRITI. Ponavljam i nadam se da nisi ti taj.
    S poštovanje i našim hrvatskim poZDravom BOG I HRVATI!

    • josip

     Poštovani, mene je samo zanimalo vaše opravdanje za to dali ste bili clan KOS-a. Ja nikoga ne klevetam a kamoli da glumim izdajicu. Mislio sam da ste bili clan KOSA, a sada glumite Hrvaata, Ja se nadam da je Vasa savjest cista i da ste Hrvat oduvijek. A Vi meni isto prijetite da se u buduce pazim jel to znaci da ceme kada izidem na ulicu pogoditi snajper u leda. Ako sam Vas uvrijedio moja isprika. Otkad sam na ovom portalu svu Otporasevu torbu sam procitao. A ovu osvetu koju spominjem to bi Vas molio da istrazite ako znate tko vas je osobno upisao u KOS

     • milanU

      Prvo ne znam tko me je stavio na listu KOS-a

      Drugo KOS i UDBA su bili u službi Jugoslavije i bili zaduženi ČUVARI iste. Kao takovi njima je bilo u cilju i u planu najprije OKLEVETATI SAVAKOG DJELATNOG HRVATA U EMIGRACIJI kako bi ga što temeljitije i lakiše ubili i okrivili hrvatske političke Emigrante da je to obračun između Ustaša i da se Ustaše sami između sebe tuku i ubijaju.

      Treće ja ne prijetim nekome, pa ni tebi, već upozoravam, kako tebe tako isto i druge da ne pišete bez dokaza, jer to je KLEVETANJE.

      Četvrto, tvoja izreka: “Ja se nadam da je Vasa savjest cista…” je opet ponovna sumnja sa tvoje strane bacanja na moje ime. Jeli to opet “KAMEN BACITI A RUKU SAKRITI” ili nešto drugo. Ako je nešto drugo, izvoli s vjerodostovnim dokazima, činjenicama i izvorima iznijeti. Jer u protivnom to je opet Udbaško i Kosovsko KLEVETANJE.

      Peto primi moje iskrene poZDrave.

     • josip

      U tome sto sam rekao Vasa savjest je cista, nemorate sunjati ako ste nevini, spominjete Nacional ali ja sam ovo procitao na Hrvatsko obrambeno stivo, jer mi je bio zadatak na faksu djela UDBE, sada mogu slobodno napisati da im je pero bilo mocno oruzje

     • milanU

      Josipe razumjem te u dušu. Nisi ti sam koji je pohađao titine škole; tim nisam rekao udbaške škole.

      Hrvatski potlačeni narod je morao nastaviti svojim životom i to uzdignute a ne klonute glave. moralo se živjeti, navi naraštaj odgajati, moralo se ići u tada postojeće škole jer drugih nije bilo. Moralo se učiti iz tada programiranih tema koje su vrvile: Smrt Fašizmu, Sloboda Narodu! Moralo se učiti titine Sedam Ofanziva, hvaliti Savu kovačevića i sve one nadri nabrojene prvoborce koji su imali svaku privilegiju i povlaštenje u titinoj državi Jugoslaviji, sisali krva hrvatskog naroda, a za svaku izgovorenu “hrvatsku riječ” optuživalo se čovjeka da govori “ustaški” te sa dotičnim u mostarsku ćelovinu.

      Josipe znam što pišem jer sam na predvojničkoj u Tihaljini 1956. godine prošao roz to siti i rašeto. To je bilo zato jer, kada su me pitali da se predstavim tko sam i odakle sam – tako se je svi morao predstaviti – rekao sam moje ime, prezime, selo i Općinu, kotar Mostar, odma su me izveli iz stroja i rekli predd svima da sam ja ostatak “DOMAČI IZDAJNIKA” kojega će oni srediti i da im neće ruke zadrhtati kao ni prije kada su čistili “DOMAČE IZDAJNIJE”…

      Zato te razumijem Josipe, ne samo ebe nego sve one koji su morali pohađati titine škole, jer naših hrvatskih nije bilo. Ali bih te još bolje razumio kada bi ti lijepo i hrvatski, pošteno i uljudno skoknuo na CROATIA RANCH i ispravio onu tvoju lajavu i sramotnu objedu na moj račun. To govorim zato jer je to bio moj CROATIA RANCH u Texasu. Ja sam se mnogo žrtvovao da dobijem službenu dozvolu nadležnih vlasti, sam samcet sam stavio taj veliki natpis CROATIA RANCH sa hrvatskim nacionalnim starim i pravim grbom sa prvim bijelim poljem. To mi je potrebno i zato da se ispričaš – a ja ću to mojim hrvatskim srcem i dušom prihvatiti – jer me mnogi Hrvati poznaju a neki od njih to vidjeli i počeli sumnjati u mene kao i ti.

      Josipe imaš riječ i pobijedi sam sebe pa učini dobru stvar i ispričaj se ispod onog komentara gdje si stavi oko prilike ovako: “…a koliko te je KOS platio za to ili koliko ti je KOS dao novca zato…”, kao što je i dr. Franjo Tuđman poslušao Zadnjeg Zapovjednika Hrvatskih Oružanih Snaga Nezavisne Države Hrvatske, Vjekoslava Maksa Luburića, generala Drinjanina, odbacio komunističku i jugoslavensku petokraku i komunističku knjižicu, stavio svoju desnu ruku na srce, prihvatio se Maksove PORUKA IZMIRENJA USTAŠA I HRVATSKI PARTIZANA, pozvao sinove bivših Ustaša i bivših partizna u zajedničku borbu proti jugoslavije a za ponovnu Obnovu Hrvatske Države.

      Josipe ako ti nebi bilo mučno potraži link: Posmo u Mostar Udbašu Miroslavu Šimić.

      Primi iskrene poZDrave i uz naš hrvatski pozdrav
      Bog i Hrvati.

      ps. Kad ti srce rekne da vjeruješ starom Otporaš, opet mi se javi.

     • josip

      Postovani, da ja sam napisao ono tamo na Croatia ranch ali pod laznim prezimenom, da ime mi je Josip ali sam izbrisao jer znam mnoge ljude sa tim imenom da kada bi vec tuzili da ih nebi zakacili.

     • milanU

      Josipe otvori ovaj link i pročitaj pismo Stipe Grizelja meni 1971. godine pa ćeti biti jasnije tko je mene stavio nalistu suradnika KOS-a i Udbe.
      http://otporas.com/1746-2/

     • milanU

      Darko Šime Tolić ispjevao pjesmu za “U” NA FES GRANICA NA DRINI …
      otporas.com/hrvatski-bosnjaci/

     • josip

      Hvala vam na pomoci, jer sam evo vec polako poceo pisati svoj rad o djelovanju udbe na hrvatsku emigraciju. Nadam se daljnoj pomoci

     • milanU

      Dragi prijatelju Josipe možeš računati na moju pomoć u svakom šogledu i mojoj mogućnosti. Upoznat sam sa mnogim udbaškim smicalicama. Preko komentara se ne može toga mnogo iznijeti niti reći. Ipak i komentari pomognu, barem onima koje zanima.
      Josipe nasto kliknuti Pisma Mostarskoj Ubdi ili tome slično. Ja sam tu toga mnogo iznio, davno već kada nisam ni mislio da će se na mene svaliti i drvlje i kamenje.
      Javi se Administratoru Krešimiru da ti dadne moj e-mail adresu pa možemo nastaviti. Pravilo je ako ćeš se baviti javnim poslovima, ne trebaš se sakrivati iza bilo kojeg grma/žbunja ni stiditi/sramiti svojeg imena. Ti znaš moje ime pa bih i ja želio znati tvoje.
      Bog! i veli hrvatski poZDravi.
      Mile Boban, Otporaš.

     • milanU

      Josipe sada mi se možeš javiti. Pročitaj temeljito sadržaj ovog pisma mojem prijatelju i susjedu Mladenu Prekiću.
      PoZDrav.
      http://otporas.com/odgovor-i-sretan…nu-boban-prekicu/

      Ako se link ne otvori, samo mišom iđi dolje i na desnu stranu će se pokazati naslov. Čim vidiš naslov, klikni na isti.

     • josip

      jesmo li se gosp. Milane razumili da sam vas ranch komentirao sa laznoga profila. Ime mi je Josip ali Crnogorac prezime mi nije. Inace sam student povjestii dobio sam zadatak o pisanju i djelovanju UDBE, grupe feniks, hrvatske emigracije itd. Dosta ste mi pomogli o vezi sa ovom temom laznog pisanja djelatnika udbe i kosa, nekad davno sam citao onaj dijalog o akciji feniks ali sad kadmi treba nemogu ga naci da li mozete poslati link

     • milanU

      Jesmo se sporazumijeli, i to dobro. Hvala ti do Boga! Ovo šti si napisao je za mene zlata vrijedno. Vidim i osjećam da si čestit čovjek i dobar Hrvat. Nastavi tako! Meni je mojoj dobri prijatelj, suborac i sudionik, bio skupa s mnom i još desetoricom (10) Hrvata na njujorškom procesu od 15 veljače do 14 svibnja 1982. godine. Na tom procesu mi smo SVJEDOČILI ZA HRVATSKU a mnogi tužiteljovi svjedoci su svjedočili protiv na. To govorim za to da se ne zaboravi; a moj pok. prijatelj imenjak Mile Markić mi je pred svoju smrt u Zagrebu, mislim 2007. godine, rekao na telefon: Imenjače znam te u dušu i znam da ćeš nekada nešto pisati o našoj hrvatskoj političkoj emigraciji, pa te molim nemoj lagati, sve što budeš pisao piši ISTINU i ništa više nego ISTINU.

      Dragi moj prijatelju Josipe vidiš kako je lijepo kada se dva pametna Hrvata za zajedničku stvar – u ovom slučaju to si ti i ja – sporazume i nađu zajednički rječnik. A kada se dva glupa Hrvata sastanu i iz prkosa ne žele jedan drugoga razumijeti, pobiju se, i eto ti rata i vraga.

      Dragi moj Josipe ja sam danas iznimno veseo i zadovoljan, jer sam dobio u tebi još jedno prijatelja, a nadam se da i ti osjećaš isto tako. Ovim putem te molim da mi oprostoš ako sam ti kroz moje komentare digao tlak, uvrijedio i naljutio. Ti meni već oprostio i ispričao se. Ja ispriku prihvaćam i idemo zajednički dalje. GLAVE GORE!

      Što se tiče Akcije Finex 72. klikni na SAKRIVENA STRANA BUGOJANSKE AKCIJE. To je bio Feljton a novina NOVA HRVATSKA iz Londona u nastavcima 1978. godine donosila a ja sve to pod tim imenom prepisao i stavio na tadašnji portal javno.com. Ovaj portal je prestao u travnju 2010.

      Također klikni na Otporas.com i tu ćeš naći mnogo povijestnih zanimljivosti. Ako želiš s menom imati iskrenu suradnju i dopisivanju, mislim da bih ti mogao pomoći u nekim povijestnim stvarima naše hrvatske političke Emigracije, koje sam bio jedan značajni dio, onda se javi uredništvu ovog portala da ti dadnu moj e-mail adresu.

      Sada ti prilažem jedan link. Molim te otvori ga, pročitaj pa mi javi, a možeš i komentirati i širiti dalje, ako hoćeš.

      Primi dragi moj hrvatski brate moje iskrene pozdrave iz daljine i tuđine.
      Bog! Mile Boban, Otporaš.

      Svi smo mi za one Hrvate koji su se borili, koje se bore i koji će se boriti za Hrvatsku Državu.
      SLAVA PALIMA!
      ŽIVI NA OKUP!
      http://otporas.com/tko-je-bio-bozo-…-i-mile-kodzoman/

     • Maks

      Poznato je da je udba i postene ljude proglasavala svojim saradnicima da bi sirila razdor medju emigracijom. Osobno znam dvojicu trojicu iz Berlina koji 1000 nisu radili za udbu a koji su na listama koje je objavio Bozo Vukusic u prve dvije tri knjige, Radi toga je znao izbiti rat medju emigrantima , ostali ljudi invalidi a pokoji izgubio i zivot – sam Vukusic je bio na robiji jer je pao na takvu podvalu – Bozidar Spasic i Josip Perkovic i danas crkavaju od smjeha, jednim udarcem dvije muhe, jadan na robiju drugi u zatvor. Poznam i dva brata Grizelja , jedan udbas drugi totalna pijanica , ima ih 4 , jedan je bio vrhovni sudac u BiH , dva u Udbi – i danas su uhljebljeni.

     • milanU

      Hvala yi Maks gdje god te tko čuo. Po ovome se vidi da yi nisi među onima koji vjeruju Udbi. Hvala yi još jedno.
      Bog! PoZDrav.
      Mila “U”

 • kvaternik

  razvlačenje istine kroz koju se naslućuje pokrivanje istinskih činjenica kako ovdje tako i u iseljeništvu!

  • milanU

   Kvaternik ima tu komd istine u tim “…pokrivanje istinskih činjenica…”. Rekao je Maks Luburić u svojem govoru Hrvatima za Deseti Travnja 1968. godine: “…RECI ISTINU RAZBIŠE TI GLAVU, a na jednom drugom mjestu je napisao u jednoj OBRANI, mislim prvoj koja je izišla na Novu Godinu 1963. godine između ostalog i ovo: “…Teško je istinu pisati ali je još teže istinu prišućivati. ..Eto mi smo odlučili pisati istinu ma koliko god ona bolna bila. Tako i ja razmišljam i nije lako sve istine iznijeti jer ih jedan čovjek ne može znati. Ja ću iznositi ono što ja osobno znam, a ako prepisujem ili se služim vjerodostojnim dokazima i činjenicama, onda ću svakako nastojati i izvore iznijeti, tako da to ne izgleda čula/vidjela/kazala i na pamet brbljanje.

 • navijala

  Bozo Bagaric,Crnogorkic,Bukovica,Duvno,samo mjesto rodjenja i kasnije prebivaliste negdje Sarajevo-Zenica.
  Majku su mu svi postivali,naravno s razlogom,iako je bila Crnogorka,sto je tamo bilo napopularno radi Kupresa.
  Na njega se nitko nije potuzio da je nesto poduzimao protiv suseljana.Svi su znali da radi u sluzbi bezbednosti

  • josip

   uzzu7zu

   • josip

    Ri

 • lopov

  Nazalost jedini vrhunski produkt one propale tvorevine bila je udba kos i sdb.Tj projekt je odraden na nivo najveci drzavih objastajnih sluzbi svijeta..i to sa takvom inteligencijom pokvarenoscu da se takvom zlu samo možes diviti i mrziti..Poslijedni “genij” je Stipe Mesic koji je odigrao svoju igru u stilu Udbe,a to je da kad je Tudman bio na vrhuncu moc,on okrece potpuno kontra igru,izmisljajuci da je podijela Bosne razloga njegov rastanka ne!Mesic je odigrao nesto sasvim drugo i u taj tren kad bi to promatrali ispada da je potpuni luzer jer tko bi normalan ostavio Tudaman i poceo kenjati o necemu sasvim kontra onom sta je bilo tada u politickoj modi?On je naime sebi prokrcio put u buducnost pocevci pricati protiv Tudmana da bi na tu osnovu i procjenu on bio 2 X presjednik!!Tad je to bio vrlo rizican potez i bliska politicka smrt ali ovaj vukodlak je namirisao da je odabir suprotne strane kad je ona nikakva i slab znak da ce u jednom trenu ona opet bit jaka i tako je i bilo

 • milanU

  Josipe tražio si još podataka o Udbinim smicalicama za tvoj rad. Javio sam ti da ću ti u tvojem projektu pomoći koliko mogu i što osobno znam. Otvori priloženi link i neke stvari će ti popuniti prazninu poznavanja Udbinih trikova.
  PoZDrav.
  Kome smeta istina | Otporaš
  otporas.com/kome-smeta-istina/