Pratite nas

BiH

Opasan je taj (N)Emir od Rudog – da mu je vlast srušio bi BiH dok kažeš DF

Objavljeno

na

Opasan je taj Zlatkov pionir Suljagić. Agresivan, dezorjentiran, preambiciozan, frustriran, proturječan, umišljen,… S karekteristikama koje pokazuje i backgraundom galamžije, kavgadžije i obiteljskog nasilnika i fiks idejama kojima zasipa javnost kladim se da bi dečko iz Rudog razvalio Bosnu i Hercegovinu za pola godine, da je ne daj Bože osvojio na izborima glasova koliko SDA. I ne bi mu Dodik u tome trebao pomagati.

Umislio je nekadašnji opsjenjar lika i djela Zlatka Lagumdžije da je jučer i prekjučer u Sarajevu u Predsjedništvu održana ustavotvorna skupština BiH, a ne sastanak tri stranke iz Federacije, čiji su predsjednici potpisali pro-forma papir za formiranje vlasti u F BiH. I da je na tom mini Avnoju jednoglasno izglasan novi Ustav u kojem su „Ostali“ postali četvrti konstitutivni narod u BiH, uz Bošnjake, Hrvate i Srbe.

Te Ostale on naziva Bosancima i Hercegovcima, zanemarujući kako među, otprilike, četiri posto Ostalih ima i Roma i Židova, i pripadnika brojnih drugih manjina, a da su Bošnjaci nakon višemjesečne kampanje odgovaranja da se izjašnjavaju kao Bosanci i Hercegovci, u 99 posto slučajeva, što će uskoro pokazati rezultati popisa stanovništva , odbacili bosanstvo i hercegovstvo kao nacionalnu odrednicu.

Suljagić, kao i njegov nominalno starančki šef Komšić prometnuše se u zastupnike tih jedan posto građana, kako bi im izborili isti institucionalni status kakav ima 96 posto Bošnjaka, Hrvata i Srba.

Iako su, među, onih 15-tak posto birača, koliko je za njih glasalo u F BiH, ogromna većina Bošnjaci oni su riješili ne zastupati većinu svojih birača, već tih jedan posto Ostalih, tako što će, pazite sad, preuzeti pozicije Srba u izvršnoj vlasti Federacije, iako većina, malobrojnih, Srba u F BiH za njih nije glasala.

I nije ovo čemu sad svjedočimo prva Suljagićeva i Komšićeva prevara. Suljagić je prevario Bošnjake i u kampanji za predsjedničke izbore kandidirajući se za bošnjačkog člana Predsjedništva, jer da je izabran, po onom što sada govori ne bi zastupao interese Bošnjaka, već onih jedan posto Bosanaca i Hercegovaca.

Slavodobitno objavljujući kako se njegov DF izborio da Ostali, reducirajući Ostale na Bosance i Hercegovce, budu četvrti konstitutivni narod u BiH, Enmir od Rudog, istvovremeno obznanjuje kako DF-ovci ne priznaju izborne volje postojeća tri konstitutivna naroda i uvjerava javnost da su to supotpisali i Čović i Izetbegović.

On i Komšić sada ultimativno zahtijevaju da formiranje vlasti krene odozgo- prvo Vijeće ministara, pa federalna i kantonalne vlade. Da se izabere državna izvršna vlast i prije nego se konstitura Dom naroda Parlamenta BiH.

Možda planira čim se formira većina u Zastupničkom domu predložiti zakon kojim bi bili poništeni kostitutivni narodi Bošnjaci, Hrvati i Srbi i svi građani ove zemlje proglašeni Bosancima i Hercegovcima.

Zamislite da je Suljagić početkom 90-tih bio na mjestu Miloševića da je imao JNA pod svojim zapovijedništvom, što bi bilo s onima koji bi se odbili nacionalno izjasniti kako se on izjašnjava.

Sreća pa su ovo neka druga vremena u kojem Suljagić od svih svojih ambicija možda može ostvariti samo jednu- da u relativno kratkom vremenu umjesto Bosnu i Hercegovinu sruši Komšića, zasjedne na njegovo mjesto i potom sahrani Demokratsku frontu i povjerenje koje je toj stranci dao zavidan broj, birača, koji se, uvjeren sam već sada kaju što učiniše.

Piše: Milan Šutalo, Hrvatski Medijski Servis

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

BiH

Ponavlja se suđenje radikalnom islamistu u BiH

Objavljeno

na

Objavio

Ponavlja se suđenje radikalnom islamistu u BiH

Prizivno vijeće Suda Bosne i Hercegovine naložilo je obnovu suđenja protiv radikalnog islamista Osmana Abdulaziza Kekića koji je prvostupanjskom presudom bio oslobođen optužbi za sudjelovanje u paravojnoj terorističkoj organizaciji Islamskoj državi (IS).

Kako je u ponedjeljak priopćeno iz Suda BiH, prizivno vijeće ukinulo je prvostupanjsku presudu Kekiću kojom je oslobođen optužbi za formiranje i pridruživanje stranim paravojnim formacijama i naložilo ponovno suđenje.

Njega su sredinom 2016. švedske vlasti izručile Bosni i Hercegovini smatrajući ga nacionalnom prijetnjom označivši ga kao pripadnika terorističke organizacije ‘Islamske države’.

Državno odvjetništvo BiH optužilo je pripadnika radikalnog selefijskog pokreta da je u ožujku 2015. otputovao u Tursku, nakon čega se u Siriji priključio postrojbi “Anwar al-Awlaki” koja se bori na strani terorističke organizacije Islamske države.

Po navodima iz Državnog odvjetništva do danas je optuženo 20 osoba za kaznena djela u svezi s terorističkim aktivnostima i sudjelovanjem državljana BiH na stranim ratištima Sirije i Iraka. Slučaj Osmana Abdulaziza Kekića je bio prvi u kojem je prvostupanjska presuda bila oslobađajuća.

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

Miloš Zeman: Bosni i Hercegovini prijeti opasnost daljeg širenja radikalnog islama

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik Češke Miloš Zeman izjavio je da BiH prijeti opasnost daljeg širenja radikalnog islama, te da to u velikoj mjeri financiraju izvori iz Saudijske Arabije.

Češki predsjednik je upozorio da taj novac ne služi da BiH postane bogatija, već da su to ulaganja u džamije, što može izazvati žarište vjerske netrpeljivosti.

“Četvorica predsjednika jasno su se složili da prije svega u BiH prijeti opasnost daljeg širenja radikalnog islama. Drago mi je da su moje kolege upozorile da to širenje u velikoj mjeri financiraju izvori iz Saudijske Arabije”, rekao je Zeman, prenose beogradski mediji.

On je nakon dvodnevnog summita šefova država Višegradske grupe u Seksardu, na jugu Mađarske, rekao da podržava integraciju zemalja zapadnog Balkana u EU, ali da je Kosovo upitno zato što ga nisu priznale ni neke članice EU, prenosi Srna.

Predsjednici Poljske Andžej Duda, Češke Miloš Zeman, Slovačke Andrej Kiska i domaćin sumita, mađarski predsjednik Janoš Ader razgovarali su tijekom summita o problemima i eurointegraciji zapadnog Balkana i ocijenili da ulazak regije u Uniju treba podržati, potaknuti i ubrzati.

Predsjednik Zeman izjavio je na kraju summita da se u potpunosti slaže s idejom angažiranja da zapadni Balkan uđe u EU, ali je napomenuo da upitno ostaje Kosovo, pošto njegovu neovisnost nisu priznale sve članice EU, javila je češka agencija ČTK.

Predsjednik Češke protivnik je odluke tadašnje češke vlade da nakon nekoliko mjeseci prizna neovisnost Kosova i, kako je sam nedavno ponovio, odbija u Prištini imenovati veleposlanika.

>>> Predsjednik Češke Miloš Zeman: U BiH već vijore crne zastave Islamske države

 

facebook komentari

Nastavi čitati