Orašje: Milijun kuna od Vlade Hrvatske

0

U Državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske u Zagrebu Općinski načelnik Đuro Topić potpisao je Ugovor o financijskoj potpori poplavljenim područjima u BiH iz sredstava Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2014. godinu, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Vlada Republike Hrvatske odobrila je milijun kuna za financijsku potporu osobama nastradalim u poplavama tijekom svibnja na području općine Orašje. Namijenjena sredstava Općina će dodijeliti korisnicima isključivo za obnovu poplavljenih stambenih prostora s rokom raspodjele najkasnije do 30. lipnja 2015. godine. „Mi ćemo Vladu izvijestiti o obiteljima koji su ovu pomoć dobili sukladno našem Pravilniku i kriterijima pomoći.

Do sada je pomoć od pet milijuna maraka uložena u obnove obiteljskih kuća kojih je 2140 na području općine Orašje.“ kazao je načelnik u izjavi za HRT i druge medije na press konferenciji pri potpisivanju Ugovora.

Vlada Republike Hrvatske dodijelila je u okviru granta pomoći Hrvatima u BiH pet milijuna kuna poplavljenim područjima. Sve tri općine Županije Posavske dobile su po milijun kuna, kao i općina Žepče, dok je općina Maglaj dobila 785.000 kuna, a preostali iznos od 215.000 kuna dodijeljen je Osnovnoj školi Antuna Gustava Matoša iz Vidovica./HMS

facebook komentari