Pratite nas

Iz Svijeta

ORBAN: Kultura imigranata suprotna je europskoj kulturi i te dvije ideje ne mogu egzistirati u isto vrijeme

Objavljeno

na

Viktor Orban kritizira milijardera Georga Sorosa koji svojim djelovanjem svjesno ruši Europu i njezin identitet, te poziva na otpor prema tome.

On smatra da Europa mora zadržati svoj višestoljetni identitet. Također, osim Sorosa Orban je kritizirao i Njemačku koja već dugo gradi svoju ekonomiju na neograničenom uvozu radne snage iz drugih zemalja EU, nimalo brinući pri tome kakve će to posljedice ostaviti za te zemlje i Europu uopće.

On smatra da Europa mora početi provoditi pozitivnu pronatalitetnu politiku uz zaštitu obitelji.

Prilikom nedavnog posjeta Rumunjskoj mađarski premijer Viktor Orban ponovno je pozvao na obranu europskih vrijednosti i identiteta. On je ponovno pozvao europske narode da prekinu suradnju milijarderom Georgeom Sorosem, rođenim upravo u Mađarskoj.

Orban je naglasio veliki Sorosev utjecaj u postojećim migracijskim procesima s namjerom da se stvori „nova i izmiješana“ Europa, vješto sakrivena pod prihvatljivim imenom „multikulturalna Europa“, a koja bi zauvijek uništila tisućljetni europski identitet, piše breitbart.com

Orban je prozvao i Brussel za suradnju sa Sorosem u „savezništvu protiv volje Europljana i njenih građana“.

„Kako bi Europa preživjela, ona prvo mora povratiti svoj suverenitet od ‘Sorosevog Carstva’…. Jednom kad se to dogodi, imigranti koji su nelegalno ušli u naše države moraju izaći iz njih. Zvuči oštro, ali oni koji su ovamo došli ilegalnim i nezakonitim putem, moraju biti vraćeni. Moramo shvatiti da europski kontinent ne smije ostati nezaštićen.“

Komentirajući nedavnu objavu vlade da je ukupan broj zahtjeva za mađarsko državljanstvo dostigao milijun (tu su vjerojatno i etnički Mađari iz drugih zemalja op.), Orban je rekao da će se i dalje suprotstavljati imigraciji „koja želi promijeniti kulturni identitet zemlje“.

„Dok god sam ja premijer, ograda ostaje na mjestu. Štitit ćemo Mađarsku i Europu. Ne možemo biti solidarni s idejama, ljudima i etničkim skupinama čiji cilj je promjena europske kulture, jer rezultat toga je kolaps“, rekao je Orban i nastavio: „Hoće li Europu naseljavati Europljani? Hoće li u Mađarskoj živjeti Mađari, u Njemačkoj Nijemci, u Francuskoj Francuzi, u Italiji Talijani? Tko će živjeti u Europi?“

Govoreći o sudaru europske kulture sa kulturama imigranata koji se ne žele prilagoditi kulturi i načinu života zemalja u koje dolaze, Orban je rekao: „Kultura imigranata suprotna je europskoj kulturi, i te dvije ideje ne mogu egzistirati u isto vrijeme“.

Istaknuo je da masovna imigracija u Europu ne može biti rješenje za ekonomske probleme ujedno kritizirajući Njemačku koja već desetljećima uvozi radnu snagu kako bi održavala svoju ekonomiju ne brinući o posljedicama za druge zemlje EU.

Te postupke Njemačke usporedio je s čovjekom na pustom otoku koji pije morsku vodu da bi preživio. „I to je voda, ali problem postaje samo gori.“, rekao je Orban o njemačkoj politici prema zemljama EU iz koje dolaze radnici, a to uključuje i našu zemlju.

Orban rješenje vidi poticanju prirodnog rasta stanovništva i zaštiti obitelji. Rješenje je u poticanju stabilno rastućih populacija europskih naroda s pozitivnim natalitetom i porastom stanovništva: „Kako bi to postigli, Mađarska treba imati barem 2.1 djece po obitelji“.

Orban je dodao da je Mađarska otvorena za sve Europljane koji žele tamo doći živjeti i rekao „da su zapadnoeuropski kršćani uvijek dobrodošli i u Mađarskoj će naći sigurnost”. Naime, sve veći broj Europljana, a osobito Nijemaca, u želji za sigurnijim životom dolazi živjeti u Orbanovu Mađarsku, prema pisanju tiskovina i portala. Samo u područje Balatona naselilo se posljednjih par godina više od 30.000 Nijemaca.

Viktor Orban: Niti jednoj naciji ne može se narediti s kim mora živjeti u svojoj vlastitoj zemlji

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Iz Svijeta

Cerar zbog Plenkovićeva govora u UN-u otkazao posjet Hrvatskoj

Objavljeno

na

Objavio

AFP

Nakon govora premijera Andreja Plenkovića u UN-u, slovenski premijer Miro Cerar odlučio je otkazati posjet Hrvatskoj najavljen za idući tjedan.

Plenković je pred Općom skupštinom UN-a branio izlazak Hrvatske iz arbitražnog postupka, a informaciju o otkazivanju posjeta objavila je agencija STA. –

Prije dva dana dogovorili smo da ćemo se sastati u Zagrebu gdje ćemo razgovarati o problemu granice, što naravno, također znači i izvršenje ili implementaciju arbitražne odluke – rekao je Cerar i dodao kako je Plenković u UN-u pred cijelim svijetom odstupio od njihovog dogovora.

Slovenski premijer smatra da je potpuno neprihvatljiva pozicija Zagreba koji ne priznaje arbitražu.

– Stoga moja posjeta idućeg tjedna nema smisla – rekao je Cerar. Dodaje kako će Slovenija nastaviti na pripremama za implementaciju te da će ‘učiniti sve što je potrebno’ da Slovenija bude spremna za izvršenje.

– Ako Hrvatska neće surađivati, problemi će se pojavljivati. Nitko to ne želi – poručio je, javlja RTV Slo.

facebook komentari

Nastavi čitati

Iz Svijeta

Predsjednik Vlade Andrej Plenković: Ponosni smo na 25 godina članstva Hrvatske u Ujedinjenim narodima

Objavljeno

na

Objavio

MVEP

U okviru 72. zasjedanja Opće skupštine UN-a, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sudjelovao je na prijemu za šefove izaslanstava koji je priredio predsjednik SAD-a Donald Trump, a održao je i niz bilateralnih susreta.

U povodu obilježavanja 25. obljetnice članstva Republike Hrvatske u Ujedinjenim narodima, predsjednik Vlade Plenković otkrio je danas spomen-ploču o spomeniku „Mir“, kipara Antuna Augustinčića.

Kip „Mir“ je poklon Republike Hrvatske Ujedinjenim narodima, a jedan je od simbola sjedišta UN-a u New Yorku. Izrađen je 1954. godine, visok 5,5 metara, težak 5 tona, na postolju od 10 metara izrađenom od bračkog kamena, a Vlada Republike Hrvatske ove ga je godine restaurirala.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković poručio je da spomenik jahačice, koja u ruci drži maslinovu grančicu i globus, simbolizira Ujedinjene narode kao organizaciju koja treba jamčiti svjetski mir, stabilnost i suradnju. Dodao je da se ovim kipom, kao i  Meštrovićevom „Djevojkom s lutnjom“, koju je Hrvatska poklonila 2000. godine, daje obol kulturnoj baštini Ujedinjenih naroda.

„Ponosni smo na 25 godina članstva u Ujedinjenim narodima“, istaknuo je Plenković.

Naglasio je da je 22. svibnja 1992. godine, kada je Hrvatska primljena u UN i kada je prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman bio u New Yorku tim povodom, za generaciju koja je dočekala svoju neovisnost i samostalnost bio završni čin procesa međunarodnoga priznanja Hrvatske. Ocijenio je da se Hrvatska u tih 25 godina kvalitetno pozicionirala u Ujedinjenim narodima, odradila mandat u Vijeću sigurnosti, u Ekonomskom i socijalnom vijeću, u Vijeću za ljudska prava i u Komisiji za izgradnju mira.

 

„Sudjelovali smo u brojnim misijama Ujedinjenih naroda. Nakon što smo bili primatelj sigurnosti, sada smo oni koji pridonose svjetskom miru, u partnerstvu s regionalnim organizacijama poput NATO-a, Europske unije i drugih. Nastojimo dati doprinos odgovoru na mega-trendove s kojima je svijet u ovom trenutku suočen“, poručio je Plenković.

Izvijestio je da je jučer Hrvatska dala i svoj doprinos novoj inicijativi francuskog predsjednika Emmanuela Macrona o Globalnom paktu za okoliš, koji predstavlja nastavak na Pariški sporazum.

„Hrvatska se ponaša odgovorno, stojimo iza vrijednosti međunarodnog prava, dobrosusjedstva i miroljubivog rješavanja sporova“, kazao je Plenković.

Na novinarski upit je li na prijemu koji je za šefove izaslanstava priredio predsjednik SAD-a Donald Trump imao prigodu s njim razgovarati, predsjednik Vlade kazao je da je s njim, kao i drugi šefovi izaslanstava, razgovarao protokolarno, kratko i srdačno. Pojasnio je da je tradicionalan običaj da i Europska unija i SAD organiziraju prijeme u okviru Opće skupštine.

„Bila je to prigoda za susrete s brojnim državnicima koji su ovdje“, kazao je Plenković.

Sa slovenskim kolegom Mirom Cerarom predsjednik Vlade Andrej Plenković dogovorio je sastanak u Zagrebu za 27. rujna.

„Želimo ostvariti napredak u odnosima između dvije zemlje. Premda je pristup Hrvatske i Slovenije i dalje različit, samo razgovorima i dijalogom možemo doći do rješenja“, naglasio je Plenković.

Ponovio je da je Slovenija Hrvatskoj susjedna i prijateljska zemlja, dodavši da otvorena pitanja koja postoje nisu nepremostiva. Najavio je da će sutrašnjim govorom pred Općom skupštinom ukazati na to kako je Hrvatska do sada vidjela Ujedinjene narode i što je dala kao doprinos te na koji način vidi rješavanje ključnih sigurnosnih izazova i globalnih trendova.

Predsjednik Vlade Plenković održao je i  danas niz bilateralnih sastanaka. Između ostalih, jutros se sastao s predsjednikom Republike Kosovo Hashimom Thaçijem i predsjednikom Predsjedničkog vijeća Vlade nacionalnog jedinstva Libije Faiezom Mustafom Serrajom.

„Libija je jedna od glavnih globalnih tema, a i ministri vanjskih poslova Europske unije imali su poseban neformalni sastanak na tu temu. Želimo stabiliziranje te zemlje, s kojom smo imali razgranatu gospodarsku suradnju. Za Hrvatsku je važno da se sve naše kompanije, koje su 2011. napustile Libiju, tamo vrate te da Hrvatska ponovno otvori svoje veleposlanstvo u Libiji kada se steknu preduvjeti“, kazao je Plenković.

Tijekom dana predsjednik Vlade Plenković susrest će se i s turskim predsjednikom Erdoǧanom, a nakon toga će održati predavanje o hrvatskom pogledu na budućnost Europske unije na Sveučilištu Columbia.

Večeras je predviđen prijem povodom 25. obljetnice članstva Republike Hrvatske u UN-u.

 

facebook komentari

Nastavi čitati