Orepić nakon pljačke u MUP-u: Smijenjeni Dominić, Burušić, Jurenec

7

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić održao je konferenciju za medije na kojoj je objavio sankcije zbog pljačke koja se jučer dogodila sjedištu u MUP-a u Heinzelovoj.

[ad id=”93788″]

Orepić je kazao kako je smijenjen ravnatelj policije Vlado Dominić, šef zagrebačke krim policije Danijel Žugelj te načelnik unutarnje kontrole Stjepan Jurenec.

Osim njih s dužnosti je smijenjen i načelnik Policijske uprave zagrebačke Goran Burušić dok je Željko Dolački čiji je ured jučer opljačkan, suspendiran, prenosi N1.

“Očekivali smo saznanja do danas, no molim vas za razumijevanje, o događaju ne mogu ništa govoriti jer je istraga u tijeku. Dogodilo se što se nije smjelo dogoditi, koji ukazuje na probleme sustava, to je argument više da pristupio reorganizaciji još brže nego što smo mislili”, rekao je ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić.

Objavio je i imena djelatnika MUP-a koji su zbog sitacije u kojoj se našlo ministarstvo unutarnjih poslova, na osobnu suglasnost, odstupili.

“Uz osobnu suglasnost dužnosti koju su obavljali su odstupili gospodin Dominić, gospodin Vurušić, Žugel, gospodin Jurenec,a dužnosti je udaljen gospodin Dolački”, objavio je ministar.

“Događaj ukazuje na sustav koji ne smije biti ovakav kakav je i učinit ćemo sve da reorganizacija sustava da ono što narod očekuje od tog sustava. Ubrzat ćemo procedure, no ne možemo svu odgovornost svesti na ove ljude. Oni su otišli sa dužnosti uz osobnu suglasnost. Veću odgovornost moraju imati ljudi iz politike koji su dozvolili da ovaj sustav dođe u situaciju kakva je. Koji su prethodno vodili ovaj sustav.

Dalje što želim naglasiti u ovome trenutku, niti malo nisam pokoleban, naprotiv, još veći argument imam da nastavim putem kojim sam krenuo. Od svih političkih struktura i svih političara pojedinačno očekujem odgovoran pristup ovome, a od javnosti očekujem potporu da dovršim posao koji sam došao i koji želim napraviti. To je reorganizacija MUP-a da bude u funkciji naroda”, poručio je ministar Orepić.

Na novinarski upit, znači li udaljavanje gospodina Dolačkog s dužnosti pokretanje disciplinskog postupka, ministar Orepić kazao je kako je to vrlo moguć scenarij, prenosi dnevnik.hr.

facebook komentari

 • vdanan

  „To je reorganizacija MUP-a da bude u funkciji naroda“

  Dobro. Valjda ćemo u n-toj iteraciji doći i do toga o kojem je to narodu riječ.

 • EMINƎM

  orepiću nije JNAoficirska i policijska akademija bliska škola, pametnije ti je držati se ti baletnog studija u Pločama .

  • Plavac Plavi

   Najbolje bi bilo da se vrati svojoj ženi, kak se ono kaže Orep…i, tamo može biti šef!

   • Sivooki

    Misliš….?

    • EMINƎM

     😉 nema povratka na staro

   • EMINƎM

    žena ga je na njenu sreću napustila, sada živi Sretan život u Splitu, ta lišina nikome ne može biti šef, jedino hadezeju

 • vladajuci

  Što je tragično svi ostaju u sustavu, naravno na rukovodnim mjestima, treba njih u operativu. Ministar je prvi trebao odstupiti, šteta je oko pola mil. eura. Kako je samo MOST bio uporan i isključiv vezano za Crnoju što je smiješno u odnosu na ovu orepićevu blamažu…