Osiječka TV: Zašto nisu reagirali i na druge medijske kuće za priloge o Šešelju

9

Osječka televizija je šokirana priopćenjem HND-a, a vezano uz razgovor s Vojislavom Šešeljom u emisiji ‘Bujica’ urednika Velimira Bujanca

Zdenko-Duka-izabran-za-predsjednika-HND-a_ca_largeNakon što je Hrvatsko novinarsko društvo (HND) u četvrtak izrazilo šokiranost pojavom četničkog vojvode i ratnog zločinca Vojislava Šešelja u emisiji “Bujica” Osječke televizije, s te su televizije poručili kako su šokirani priopćenjem HND-a, ocjenjujući ga pokušajem uplitanja Novinarskog društva u njihovu uređivačku politiku.

“Osječka televizija je šokirana priopćenjem HND-a, a vezano uz razgovor s Vojislavom Šešeljom u emisiji ‘Bujica’ urednika Velimira Bujanca te odlučno odbacuje navode iz priopćenja. Spomenuto priopćenje smatramo pokušajem uplitanja HND-a u uređivačku politiku Osječke televizije. Ukoliko HND želi biti dosljedan postavljamo pitanje zašto nisu reagirali i na druge medijske kuće koje su objavljivale priloge i izjave Vojislava Šešelja”, poručuje u svom priopćenju glavna urednica Osječke televizije Ružica Smolčić.

ostvIstiče kako se televizija u spomenutoj emisiji vodila interesom javnosti što, kaže, potvrđuje i činjenica da je Šešelj u srijedu bio cjelodnevna tema u Hrvatskom saboru, koji je i usvojio Deklaraciju kojom se usprotivio privremenom puštanju Šešelja iz haškog pritvora, a u četvrtak je to bila tema i u Europskom parlamentu.

“Osječka televizija se u svom radu u potpunosti pridržava svih profesionalnih standarda. I ubuduće ćemo odlučno reagirati na bilo kakav pokušaj pritiska, pa dolazio on i od strane HND-a”, zaključuje se u priopćenju.

Ranije u četvrtak HND je u priopćenju izrazio šokiranost Šešeljevom pojavom na Osječkoj televiziji. “Ne samo da je Šešelj bio jedan od ratnih vođa u ratu protiv Hrvatske 90-ih godina, nego propagira mržnju i danas, nakon što ga je iz potpuno nejasnih razloga Haaški sud pustio na slobodu. Bujanec je obznanio gledateljima da mu se Šešelj javio u studio pa je s njim porazgovarao 15-tak minuta. Treba imati nevjerojatno jaki razlog javnog interesa, promicanja nekog javnog dobra, da bilo koja televizija, a valjda pogotovo hrvatska, s takvim čovjekom napravi intervju”, naveo je predsjednik HND-a Zdenko Duka. (Hina)

facebook komentari

 • Proliv Matija Babić danas piše: “Dok će za Karamarka u suknji HDZ-ovo krdo glasati preko kurca, bijesni
  što HDZ za predsjednika nije uspio naći čovjeka nego ženu, Šešelj govori sve što oni vole čuti i što su sposobni razumjeti. E da je nama jedan Šešelj, misli si glasač HDZ-a. Pa se kese i tapšaju, slinom špricajući televizore na svaku zlobnu doskočicu poremećenog zločinca. Ubiti, zaklati, pederi, bjelosvjetske zavjere – sve mile riječi iz krdesničarskog vokabulara, da ih popiše za Thompsona uz kakvu
  nezahtjevnu rimu, eto hita. ” …

  Drago mi je vidjeti da se matija koprca haha.. zayebo ih je šešelj :)) pogodio u žicu

  • peppermintt

   nu što se ljevičari pjene :))) Duka se pokazao kao Josipovićev potrčko hehe neka maske padaju

   • wolf

    Steta sto nije Bujanac jos nazva tutu,da
    cujemo di je vojin dedo zvonija podne.
    Kako se more zvala ta katolicka crkva
    u kojem selu je bila :)))

 • Dragutin Junković

  Zašto ovdje nije bili sablažnjavanja.kad je u hrvotskom eteru,točnije na Dnevniku Javne TV progovorio ZLOČINAC….Kadijević,sto puta odgovorniji od Šešelja.Zašto se ovdje podržavao ovaj zločinac,a Šešelj se osuđuje.Zašto se Andriji Rašeti davala podrška dijela javnosti….dok se Šprajc kroz Dnevnik trudio ove zločince prikazivati kao svjedoke svojih bolesnih težnji u izjednjačavanju dviju strana……i Tuđmana prikazati kao zvijer….a Bujicu se danas napada što je prenijela ono što se o Šešelju već odavno zna ? Na Dan pada Vukovara su doveli Andriju Rašetu na središnji Dnevnik HTV-a laprdat zajedno sa Šprajcom.Onda ove kreature ,koji sebe bez srama nazivaju novinarima nisu niti pisnule.

  • Tako je! Sjetimo se upravo toga, kako su Rašeti dali pet šest stranica intervjua u Večernjem Listu u kojemu je iznio mnoge neistine i objede!

 • Agromentum

  Ako se pogleda koliko put su Osama bin Laden i slični bili na tv, zašto bi ovo bio neki skanda. Uostalom, sve što javno kaže, ostaje dokumentirano i kasnije ne može reći da nešto nije rekao. (Ovo “kasnije” će za njega biti “prekasno”).

  • Većina medija prenosi Šešeljeve izjave svakodnevno, a kada ga je Bujanec uspio dobiti uživo onda je to kao ‘sablažnjivo’.. Baš me zanima što bi bilo da je Izjavu dobio npr. N1 TV ili Jutarnji List

   • Ida Galić

    Mnogo komentatora na raznim hrvatskim portalima, uglavnom se slaže, da je Bujanec s tim uključivanjem Šešelja u svoju Tv emisiju, napravio dobar i hrabar potez! Šešeljevo davanje podrške Pusićki i Josipoviću i odkrivanje i potvrđivanje već poznatih činjenica o njihovim precima, Josipoviću u kampanji nikako ne može koristiti nego upravo obratno! Kad pogledamo svu tu halabuku i cirkus oko Šešelja i sa Šešeljom dođemo do jednog jasnog i jednostavnog zaključka! Svi ti naši političari Josipović Milanović Pusićka i mnogi drugi iz Kukuriku koalicije predstavljaju za Hratsku daleko veću opasnost od vojvode Šešelja!! Isto kao što opasni i smrtonosni virus Ebole tamo negdje u dalekoj Africi predstavlja za mene mnogo manju opasnost negoli neki obični virus u mojoj kući! Šešelj je tek nekakva potencijalna opasnost(ako to uopće i jest) a ovi gore navedeni su stvarna i konkretna opasnost koja svaku minutu svog djelovanja rastače Hrvatsku i tko to ne vidi je naivčina bez presedana!