Politički pokret mladih Generacija obnove (GO!) danas je akcijom na željezničkom i autobusnom kolodvoru u Zagrebu ukazao na problem egzodusa mladih iz Hrvatske te pokrenuo borbu za stvaranje okvira koji bi mladima omogućio život i rad u svojem zavičaju.

Za nas je masovni odlazak mladih najvažniji problem u Hrvatskoj. Međutim, aktualna politička elita svojim ponašanjem i djelovanjem pokazuje ne samo da ju za taj problem nije briga, već i da odlazak mladih aktivno potiče. Upravo zato smo ovim akcijom odlučili ukazati na taj problem te najaviti našu čvrstu borbu za budućnost i ostanak naše generacije u Hrvatskoj. Željeznički i autobusni kolodvori postali su tužna slika pravog stanja u Hrvatskoj. S tih kolodvora na stotine mladih dnevno nepovratno odlazi prema drugim državama, pa smo kao mjesto današnje akcije odabrali baš njih.

Ne možemo više mirno promatrati masovni odlazak čitave naše generacije iz svoje domovine, naših prijatelja, školskih i studentskih kolega, braće i sestara. Uzroke tome vidimo u neodgovornosti aktualne političke elite te bešćutne politike usisavanja mlade i obrazovane radne snage od strane vodećih zemalja Europske unije.

O budućnosti naše generacije i o našem ostanku u Hrvatskoj ovisi budućnost Hrvatske u svakom smislu. Stoga, teme kojima se aktualna politička elita neprestano bavi, a kojima se očito i dalje namjerava baviti sudeći prema nedavnom osnivanju famoznog Vijeća za suočavanje s prošlošću, irelevantne su te samo dodatno potiču apatiju u hrvatskom društvu. Također, aktualna gospodarska politika koju su odlučno branile i održavale sve dosadašnje vlasti, uključujući i sadašnju, neće dovesti do poboljšanja. Ona će samo održavati status quo i ekonomske neslobode u korist prenapučenog državnog/stranačkog aparata te u korist starih elita koji uz državnu pomoć drže monopol nad gospodarskom i koče njegov slobodni razvoj.

Naša poruka „MI OSTAJEMO!“ nije upućena protiv mladih koji su u beznađu odlučili napustiti Hrvatsku. Njih razumijemo jer s njima dijelimo istu sudbinu i suočavamo se istim problemima. Ova poruka je upućena političkoj eliti koja očito radi sve da Hrvatsku napusti čitava naša generacija. Njima poručujemo da im apsolutnu kontrolu nad budućnosti Hrvatske ne prepuštamo tako lako. Mi svoju budućnost vidimo u Hrvatskoj i za tu budućnost ćemo se čvrsto boriti i izboriti.

Mi smo Generacija obnove – MI OSTAJEMO!

facebook komentari

 • goranka

  Lijepo da ostajete! Kad malo ostarite, možda vam sine da je “irelevantna” tema prva na popisu ako želimo ne biti apatični. I onak, usput: generacija je naraštaj, apatija je bezvoljnost, a irelevantno je nevažno. Uz hrvatski jezik, od svetinja tu su i hrvatske boje: crven, bijeli, plavi, može i crveno-bijeli kvadratić iz grba.

  • Argus Panoptes

   Dok su osnivali stranku prije otprilike mjesec dana rekao sam da im treba dati priliku,ne mijenjam mišljenje ali se s Vama potpuno slažem.Vrlo je bitno govoriti hrvatskim jezikom s kristalno jasnim stavom o našoj prošlosti i poštivajući simbole Hrvatske države kojih u njihovom logu na žalost nema.Možda brzo odrastu.

   • goranka

    Od gospodina Dijanovića do sada nisam ni čula, ni pročitala jednu krivu riječ. Zato se čudim ružnom logu i glupom stavu o prošlosti. Jedan čovjek nije stranka, a priliku imaju. Sjajna je poruka MI OSTAJEMO!