Ostojić: Nitko ne može garantirati da se u Hrvatskoj ne može dogoditi teroristički akt

6

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić istaknuo je u nedjelju kako nitko ne može garantirati da se u Hrvatskoj ne može dogoditi teroristički akt, ali da nadležne službe čine sve kako bi Hrvatsku učinile dodatno sigurnijom te da nema razloga za strah.

[ad id=”93788″]

“Nitko ne može garantirati da nam se ne može dogoditi teroristički akt – to bi bilo apsolutno neodgovorno i neprimjereno. Ali, s vidljivim i nevidljivim radnjama za građane pokušavamo napraviti maksimum da budemo sigurni”, kazao je Ostojić u intervjuu za RTL.

Ostojić je ponovio da je jedan od osumnjičenih terorista prošao registraciju u Opatovcu 8. listopada kad je sigurnosnim provjerama potvrđeno da ta osoba nije u operativnim evidencijama niti je za njom bila raspisana međunarodna potraga. “Da je bilo nekih saznanja i da je bio u bazama, sigurno bi bio uhićen. Prošao je Grčku, zemlju u Schengenu, koja je također potvrdila registraciju, ali ta osoba nije bila u bazama”, rekao je Ostojić. Smatra da je još preuranjeno govoriti o tome je li putovnica bila falsifikat ili ne.
Izvijestio je da je u subotu održan i sastanak Koordinacije sigurnosnih službi, a jedan od zaključaka je maksimalna pomoć francuskim vlastima u istrazi. Također, na sastanku se razgovaralao o nalaganju dodatnih mjera koje bi Hrvatsku preventivno učinilo dodatno još sigurnijom.

facebook komentari

 • Agromentum

  Kad mi ulazimo u Hrvatsku onda nam dobro provjere putovnice i istresu na skoro iz gaća. Di je Bila, evo sam sastavio kratku pjesmu pa nek’ procjeni koliko sam nadaren.

  Neću da moji dani proteku

  Mračni u tihu lijuć se rijeku

  Vječnosti.

  Putove moje pjesan nek prati

  Orla, što plamenim suncem se
  brati.

  Kuda koracam

  Hoću da bacam

  Snopove zlatne svjetlosti.

  • Sivooki

   E, da ćeš se kititi “tuđim perjem”…
   Nije li to naš goski svećenik, I. P.?

   • Agromentum

    Nemoj me izdavat’! Nekad, ali ritko, znam malo i slagat’. :))

    • Sivooki

     Haaahaha…!!

 • Sivooki

  Terorističke akte u Hrvatskoj još uvijek izvodi Rankovićeva milicija – crta svastike, unosi strah i širom otvara granice drugim teroristima.

 • prepri43

  Kad bi terorist ostoja ranković bio vlasnik ovog prekrasnog (skoro) akta to bi bio pravi teroristički akt!