Pratite nas

Nebuloze

Ostojić se napokon izjasnio o smrti Darka Pajičića, pogodite odgovor

Objavljeno

na

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić u ponedjeljak je kratko prokomentirao zahtjev braniteljskih udruga za pokretanjem istrage za utvrđivanje odgovornosti za smrt vukovarskog branitelja Darka Pajičića, kazavši da “tragičnu smrt ne treba zloupotrebljavati i njome manipulirati”.

[ad id=”68099″]

“Istraga je odavno pokrenuta, što se tiče Ministarstva unutarnjih poslova i završena. Napad na policiju, konkretna situacija u kojoj se iskorištava smrt jedne osobe i tragični čin na vrlo ružan način je zlouporaba i manipuliranje”, rekao je Ostojić ističući da o tom slučaju zbog sućuti zasad neće detaljnije govoriti.

Prosvjednici iz šatora u Savskoj ulici zapalili su u ponedjeljak svijeće ispred zgrade Ministarstva unutarnjih poslova i molitvom odali počast Pajičiću u znak poštovanja prema njegovoj žrtvi. Time su upozorili na policijsku brutalnost prema vukovarskom maloljetnom branitelju i logorašu, koji je podlegao ozljedama koje mu je nanio Saša Sabadoš, tada djelatnik Policijske postaje Vukovar, priopćili su prosvjednici.

Udruga zagrebačkih branitelja Vukovara (UZBV) u otvorenom je pismu zatražila od glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana pokretanje istrage zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda sa smrtnom posljedicom Darku Pajičiću, koji je preminuo u subotu, 21. studenoga.

“Tražimo istragu protiv Saše Sabadoša, kao i njegovih nadređenih Ranka Ostojića, Zorana Milanovića i drugih odgovornih osoba. S obzirom na novonastale okolnosti, tražimo prioritet za ovu istragu”, ističe UZVB.

U pismu pod naslovom “Krv nevinoga ne traži osvetu, nego pravdu” Sabadoša se naziva “Ostojićevim milicajcem” i optužuje za “bestijalnost”, a Ostojića proglašava nalogodavcem zločina “čije okamenjeno srce bez tračka samilosti niti je dalo pomoći, niti dozvolilo drugima da pomognu”.

Da je provedena lustracija Sabadoš nikada ne bi mogao raditi u bilo kojoj državnoj službi, a kamoli u hrvatskoj policiji, poručuje UZBV i optužuje DORH da nije učinio ništa da bi utvrdio odgovorne za Pajčićevu smrt.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Nebuloze

Skandalozno – Puhovski: ”Nitko se ne usudi reći – HOS-ovci su bili agresori”

Objavljeno

na

Objavio

Žarko Puhovski komentirao je političke aktualnosti koje su u posljednje vrijeme u fokusu javnosti za N1 TV.

Na novinarsko pitanje kako je prošla ‘ova runda’ po  pitanju izmještanja ploče, Puhovski je odgovorio:

“Predsjednik se bavi kupovanjem vremena. Makne ploču 15 kilometara pa onda tamo bude kosturnica partizanska, ali stvar se kao malo smirila. To tako ne ide. Jedno rješenje koje se pojavilo je zafrkantski prijedlog na internetu da se napravi postmoderna inačica štafete tj. da se trči s tom pločom po raznim dijelovima Hrvatske jer bi to bilo riješenje kad ne znate kud ćete s njom.

Ako se prihvati da je Jasenovac mjesto pijeteta onda je to i Vukovar. S druge strane mjesta pijeteta bi značila da hrvatski zakoni tu ne važe i da to bude corpus separatum i tu se vraća pitanje o poziciji HOS-a. Oni dugo nisu bili dio službene vojske i treba jasno reći, a to se nitko ne usudi reći – HOS-ovci nisu bili branitelji nego agresori. Oni su se borili po svom programu za Hrvatsku do Zemuna.

Po međunarodnom pravu to je agresija na tuđi teritorij. Oni su bili i unutarnji agresori jer su se pozivali na Pavelića koji je klao manjine. Oni po programu nisu bili branitelji. Stvar je bila jednostavna. Ministarstvo uprave je trebalo delegalizirati taj pozdrav. Ovo micanje ploče je zapravo ilegalno. Nema druge nego reći – to je ustaški, koljački pozdrav koji nije prihvatljiv. Ljudi su se borili za krive vrijednosti na pravoj stani. Treba reći da su se borili za Hrvatsku, ali ideologiju staviti u zagradu.”  Kazao je Puhovski za N1

facebook komentari

Nastavi čitati

Nebuloze

Bojan Glavašević “Brkati generali, odjebite!”

Objavljeno

na

Objavio

Govoreći o odnosima Hrvatske i Slovenije, u kontekstu preispitivanje borbene spremnosti Slovenske vojske da zaštiti provedbu arbitraže, Davor Domazet Lošo je za portal Direktno.hr kazao: “Hrvatski bi pješaci za 48 sati mogli ući u Ljubljanu”

“Autom smo u Ljubljani za 1,5 h – za dobar koncert, drage ljude i veselje. A brkatim generalima i ostalima željnim rata mogu samo reći – odjebite… – objavio je SDP-ov zastupnik Bojan Glavašević na Twitteru komentirajući izjave Domazeta Loše o izvanrednoj sjednici slovenskog parlamenta o spremnosti vojske da provede arbitražnu presudu o granici s Hrvatskom, prenosi maxportal.hr

Ta poruka odgovor je na izjavu admirala Davora Domazeta Loše “hrvatski bi pješaci za 48 sati mogli ući u Ljubljanu”.

Komentarući napetost u odnosima Zageba i ljubljane Lošo je postavio pitanje koji “Zašto hrvatska politika uopće pristaje na sustavno slovensko ucjenjivanje” te da je “u geostrateškom smislu Slovenija samo privjesak Hrvatske”.

“Na takvo 17 godina dugo ucjenjivanje Hrvatske, koje zapravo traje još od Domovinskog rata, može odgovoriti na jedini način na koji oni razumiju – a to je za oktavu više, pojasnio je Lošo  izjavu o pješacima i 48 sati do Ljubljane.

 

Bojan Glavašević kritički se osvrnuo na admiralove izjave rekavši između ostalog da se Hrvatska rata nagledala za deset životnih vijekova.

– I nakon tolikih trauma i gubitaka, nakon svih nestalih i svih suza koje smo prolili, zbog 3 srdele u Piranu neki bi opet ratovali – rekao je Glavašević.

facebook komentari

Nastavi čitati