Pratite nas

Komentar

OTKRIVAMO KAKO NAS VARAJU: Ipsos puls i Promocija Plus lažnim anketama uz pomoć medija godinama dovode na vlast kriminalce koji bezočno pljačkaju narod!

Objavljeno

na

130 glasova ili 50 posto rejtinga popularnosti Josipovića, prema ove dvije agencije, u odnosu na 960 anketiranih je zapravo stvarnih 12,5 posto, koliko je Josipović dobio i u najnovijoj anketi GLAS NARODA koju smo jučer objavili. I to je njegov pravi i stvarni rejting popularnosti, a sve drugo je prijevara.

Već godinama dvije monopolističke agencije za istraživanje javnog mijenja manipuliraju hrvatskom javnošću zahvaljujući neprofesionalizmu kako u novinskim redakcijama tako i u elektroničkim i tiskovnim medijima. A ti isti mediji su po zakonu dužni trajno, istinito, nepristrano i pravodobno informirati javnost.

Sinoć je RTL ekskluzivno objavio anketu rejtinga predsjedničkih kandidata koja kao i uvijek prikazuje predsjednika Josipovića najpopularnijim političarom, a znam iz istraživanja GLASA NARODA da je on zapravo najomraženiji. Već skoro godinu dana GLAS NARODA istražuje rejtinge, kako stranaka tako i pojedinaca u kojima predsjednik Josipović nijednom nije prešao prag od 20 posto, pa se postavlja pitanje o čemu se zapravo radi i od kuda tolika razlika između rezultata koje daje Ipsos puls i Promocija Plus i onoga što je realnost.

Zapravo sve je vrlo jednostavno. Dakle, u kolovozu su po anketi Ipsos pulsa Ivo Josipović i Kolinda G. Kitarović imali ukupno 104 posto glasova. Objašnjenje kako Josipović može na tri kandidata i dva ispitanika dobiti 66,6 posto glasova je slijedeće:

Dakle u njihovim anketama postoje tri kandidata – Josipović, Kolinda i Kujundžić, a dva ispitanika, osobu A i osobu B. Osoba A podrži Josipovića, a osoba B podrži Josipovića i Kolindu.

Znači, dva su ispitanika (A i B) podržala Josipovića, a jedan ispitanik je podržao Kolindu Grabar Kitarović (B). Matematički prevedeno u postocima, kada 100 posto dijelite na tri dijela, dva dijela pripadaju Josipoviću ili 66,6 posto, a jedan dio Kolindi, odnosno 33,3 posto!

Po ovom izračunu Josipović može imati rejting popularnosti od 66,6 posto ako ga podrži samo jedan ispitanik, a drugi ga podrži zajedno s protukandidatom Kolindom G. Kitarović!!

Ovakav izračun su imali samo Tito, Staljin, Mao, Putin, Dodik, predsjednik Sjeverne Koreje i drugi komunistički vlastodršci.

Sada ćemo pojasniti kako Ivi Josipoviću Ipsos Puls omogućava da sa samo 130 glasova od 960 anketiranih ima konstantno rejting popularnosti preko 50 posto.

Postotak ispitanika, bolje rečeno, postotak raspoloženih ispitanika za razgovor, u pravilu se kreće oko 30 posto. Česti komentari građana zašto izbjegavaju ankete su – imam previše svojih problema, jeste li vi isti kao i oni lažljivci što nas godinama varaju, mi anketirani govorimo jedno, a na televiziji se objavljuje drugo, tko koga tu zaje**** i sl.

Tih 30 posto od 960 anketiranih po Ipsos pulsu je 288 osoba raspoloženih odgovarati na anketno pitanje. Ako se tome oduzme još 10 posto ispitanika koji će reći da se ne žele izjasniti, što je također odgovor, dolazi se do konačne brojke od 260 osoba koje će izabrati svog kandidata i odrediti mu rejting popularnosti.

Od tih 260 osoba Josipoviću je dovoljna podrška od 130 osoba da ima zagarantiran rejting od 50 posto popularnosti. Uz trik pitanje (slučaj A i B) podrške sa drugim kandidatima na ostalih 130 ispitanika dobiva dodatni bonus postotak koji mu može donijeti popularnost i do 70 posto koju je jedno vrijeme i imao.

Cijela mudrost Ipsos pulsovih anketa je pronaći tih 130 osoba koje će svoj glas dati Ivi Josipoviću i to evidentirati u svoj udbaški dnevnik. Tih 130 glasova može se skupiti u bilo kojoj frekventnijoj ulici u Zagrebu.

130 glasova ili 50 posto rejtinga popularnosti Josipovića, po Ipsos pulsu i Promociji Plus, u odnosu na 960 anketiranih je točno 12,5 posto, a otprilike toliko je dobio i u najnovijoj anketi GLAS NARODA koju smo jučer objavili.I to je Josipovićev pravi i stvarni rejting popularnosti. Sve drugo je prijevara kojoj pod hitno treba stati na kraj.

I za kraj još jedan detalj. Vidjeli smo na RTL-u kako udbaši brzo reagiraju nakon što je GLAS NARODA objavio anketu u kojoj Milan Kujundžić puše za vratom Josipoviću i Kolindi Grabar Kitarović. Po njihovoj anketi Milan Kujundžić prelazi prag od 10 posto (toliko ima i u anketi GLAS NARODA). RTL ekskluzivno objavljuje kako je Josipoviću i Kolindi pala popularnost, a Kujundžiću porasla i naizgled svi su zadovoljni, a ogromnu fiktivnu razliku rejtinga Josipovića i Kolinde G. Kitarović u odnosu na Milana Kujundžića nitko ne shvaća!

Sve glasove koje Promocija Plus na početku mjeseca da nekome kandidatu, Ipsos Puls mu, ako bude potrebno, u svojoj anketi na kraju mjeseca oduzme. Tako ove dvije anketne kuće sinkronizirano rade godinama varajući hrvatski narod.

izvor:dnevno.hr

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Komentar

Novinarske trice i kučine

Objavljeno

na

Objavio

Poznato je kako tiskani mediji u nas i u svijetu proživljavaju svojevrsnu krizu koja se ponajviše ogleda u padu naklada. Glavni je tome razlog pojava inernetskog novinstva, ali, barem kad je riječ o domaćoj medijskoj sceni, nije samo to u pitanju.

Dnevni, središnji, tzv. ozbiljni politički listovi trivijalizacijom tema i događaja kao da oponašaju baš te portale te time sebi oduzimaju specifični prostor djelovanja.

Evo jedne male antologije urnebesnih naslova: Milijan Brkić napušta politiku zbog Ane Rucner, Ella Dvornik ima novu frizuru, Renata u Splićaninu našla sve što joj treba, gola žena čisti stanove muškaraca, Ava Karabatić se seksala u zatvoru, Nives Celzijus objavila razgolićenu fotografiju, preseksi Milica zapalila Split, Pažanin vikao na Špičeka i otrkio gdje će provesti vikend, Ivana Plehinger otkrila zašto nema migrenu, Melania Trump očajna i nesretna, Suzana Mančić mami seksipilom i u šezdesetoj, Borna Rajić umišlja da je plemkinja, Soraja pokazala previše, Ž. je očajna jer ju je muž prevario s prijateljicom, Severina zapjevala s novim svekrom koji zna svirati harmoniku, a s Igorom šalje poljupce iz Venecije, Ecija Ojdanić nikad bolje nije izgledala, Jelena Rozga istakla prebujni dekolte, a fanovi oduševljeni njezinim šeširom, Danijela Martinović drastično promijenila izgled, Neven Ciganović se podvrgao estetskoj kirurgiji, Monika tulumari dok joj se muž priprema za novi brak,Aca L. brutalno pretukao bivšu ženu, Madonina kći obrijala dlake pod pazuhom, Lana Jurčević u donjem rublju raspametila obožavatelje…

Ovakva trivijalizacija sigurno neće pomoći uspješnosti medija koji žele biti ozbiljni i koji žele imati ozbiljne čitatelje. Neki teoretičari komunikacija drže kako je trivijalizacija u funkciji zaglupljivanja masa i odvlačenja pažnje od stvarnih problema društva.

Objektivno, ona je u funkciji promocije posve beznačajnih osoba i njihovih zanimanja. No, uz opći pad elementarne pismenosti, pretjeranu uporabu anglizama i vulgarnosti u izrazima, koje se poput crnih filmova nameću kao moderan stil, kakve pristojni ljudi ne koriste niti u krugu prijatelja kamoli pred tisućama čitatelja, postoji još jedan veliki problem, a zove se kolumnisti.

Umjesto objektivnih komentara i analiza, kakvih srećom još uvijek ima, dominiraju otvorena politička pristranost, vrijeđanje neistomišljenika pa i publike, egocentrična „ja pa ja“ forma, brkanje vlastitih opsesija, uvjerenja, vjerovanja i želja sa stvarnošću.

Na primjer, ne vidi se izvor terorizma ako to narušava ideju multikulturalnosti. Brojnim je komentatorima tako važnije ono što se događa u njihovoj glavi, nego u svijetu oko njih.

Selektivno, od slučaja do slučaja, tretiranje događaja i ljudi, diskreditiranje nepoćudnih, ili otvorena laž dio su svakodnevnice. To je sve možda u interesu nekih moćnih stranaka, skupina i pojedinaca, ali zacijelo nije u interesu medija.

Josip Jović/SlobodnaDalmacija

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Milijan Brkić: Zakon je jasan – Otvaranjem istrage, saborsko povjerenstvo za Agrokor prestaje s radom!

Objavljeno

na

Objavio

Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskoga sabora Milijan Brkić osvrnuo se jučer za Novu TV i HTV na temu saborskoga istražnog povjerenstva za Agrokor.

U Članku 4. Zakona o istražnim povjerenstvima stoji da će – ako je pokrenut sudbeni postupak o nekom pitanju o kojem je prethodno osnovano istražno povjerenstvo – ono odmah prestati s radom.

Brkić je istaknuo da SDP i Most ovom problemu pristupaju neodgovorno, populistički i demagoški.

– Jako su dobro znali koja je sastavnica zakona, jednako kao što znaju da se istrage koje provode istražna tijela, DORH i policija, ne smiju kontaminirati bilo kojim drugim aktivnostima, a pogotovo ne aktivnostima zakonodavne vlasti. Zakon je tu jasan – otvaranjem sudske istrage, koja će evidentno uslijediti, rad povjerenstva prestaje.

facebook komentari

Nastavi čitati