Otkriveno zašto je sinoć kasnio Dnevnik HRT-a. Biti će sankcija za odgovorne

6

Središnji Dnevnik HRT-a sinoć je počeo s dvanaest minuta zakašnjenja. U 19 sati krenula je najava, ali nije bilo tona. To je trajalo nekoliko minuta, a potom je nestalo i slike te je program prekinut. Na ekranu se vidio samo logo HRT-a, a onda je nešto prije 19.15 sati Dnevnik krenuo ispočetka. Urednica i voditeljica Mirjana Posavac rekla je da emitiraju iz drugog studija jer se dogodila, kako je rekla, “teška havarija”, piše Jutarnji list.

– Poštovani gledatelji, dobra večer još jednom u Dnevniku HRT-a, ovaj put iz drugog studija. Naime, to su te male situacije koje se mogu dogoditi u emisijama uživo. Ovaj put dogodila se teška havarija u našoj tehnici, zbog čega ponovno počinjemo s Dnevnikom i prvim prilogom – najavila je Posavac.

Do problema je, kako neslužbeno doznajemo, došlo zbog velikog kvara na glavnom tonskom pultu.

– Postoje dvije režije, 4 i 5, koje servisiraju Informativni program. Do pretprošle godine nabavljala se ista oprema za obje režije. To se radilo kako bi se u slučaju kvara program brzo mogao nastaviti iz druge režije. No, u vrijeme bivše uprave takav tip nabave je promijenjen, nova oprema nije kompatibilna i zato se nismo mogli brzo prebaciti iz jedne režije u drugu – rekao je izvor blizak vodstvu HRT-a. Dodao je da je plan nabave za novu opremu napravljen u vrijeme kad je ravnatelj HRT-a bio Goran Radman, a šef tehnologije Duško Zimonja. Da bi se Dnevnik HRT-a nastavio emitirati, u tih dvanaest minuta, koliko je trajao prekid, kažu na HRT-u, cijela ekipa, tonski i video materijali morali su se prebaciti na drugi kat, u režiju 5. Doznajemo i da je riječ o većem kvaru za koji sinoć nisu znali kada će biti otklonjen.

– Zbog ovog prekida i kašnjenja bit će provedena interna istraga, a odgovorni će biti sankcionirani – doznajemo od izvora bliskih vrhu HRT-a.

Ovo je prvi put, govore na HRT-u, da je Dnevnik kasnio. Na Prisavlju kažu da se to nije nikada dogodilo, pa čak ni u vrijeme ratnih godina. Pamte samo da je jednom, i to četiri sekunde, zakasnio nedjeljni Dnevnik Gorana Milića. S HRT-a su sinoć poslali priopćenje u kojem se ispričavaju gledateljima zbog prekida u emitiranju.

facebook komentari

 • Dusko Besenic

  To je zaostala protuhrvatska ,,mina” od komunjare-udbaša druga Radmana! Postoji li mogućnost (još bitnija je želja!) da Radman odgovara za ovo??!

  • Vladimir Dananić

   Pridružujem se željama da se Radmana stavi u buksu, ali bojim se da od toga ne će biti ništa.

   • Dusko Besenic

    Tvoja bojazan je opravdana, jer sada imaju najkvalitetnijeg ,,zaštitnika” do sada. Neću mu izgovarati ime jer sam već sam sebi dosadan!

    • Vladimir Dananić

     I nemoj, jer nije ON taj.

     • Dusko Besenic

      E moj Vlado, nitko sretniji od mene da je kako kažeš…najiskrenije. Previše je činjenica koje podržavaju moje mišljenje, na žalost. Vidiš ovo zadnje….kako Krstičevića uvlači u prljavu igru oko Predsjednice?! Na kraju krajeva, vrijeme sve pokaže.

 • Sanius Lucius

  Bit ce a biti ce.. U futuru kada glavni glagol u infinitivu zavrsava na t, glas i se gubi.. Bit ce, pogledat ce, skinut ce, progutat ce itd.. No u obrnutj verziji kada prvo ide pomocni glagol htjeti, odnosno skraceno cu, ces, ce cemo, cete, ce, tada se glas i ne gubi.. Ce biti, ce skinuti, ce progutati.. Itd.. Gramatika osnovne skole…