Pratite nas

Vijesti

Otpočela implementacija sredstava dobivenih iz EU fondova u ŽZH

Objavljeno

na

U prostorijama Ministarstva gospodarstva Županije Zapadnohercegovačke u Posušju, potpisan je Ugovor o izvođenju građevinskih radova – višenamjenska dvorana Buhovo (edukativni centar), u sklopu CBC programa, projekta
”Održivi razvoj pograničnih područja kroz očuvanje autohtonih pasmina i otvaranje genskih centara u Buhovu i Biokovu-BBio”.

Projektom koji je u tijeku u ovu će Županiju biti investirano 194.868,31 KM (građevinskih radova), koji financira Europska unija, a ukupna vrijednost ovog projekta do završetka i opremanja je preko 340.000,00 KM.

Ugovor je potpisan sa najpovoljnijim ponuđačem ”Mrvelji d.o.o.” Posušje a rok izvedbe radova je 12 mjeseci.

U ime ”Mrvelji d.o.o.” ugovor je potpisao direktor poduzeća, Stipan Mrvelj a u ime Ministarstva gospodarstva Županije Zapadnohercegovačke, ministar  Ivica Ćorić.
Nadzor nad izvođenjem ovih radova dodijeljen je dipl. ing. Jozo Leko iz firme ”Gradstil d.o.o.” Grude.

Ovaj projekt koji financira Europska unija je iznimno bitan za očuvanje genoma autohtonih hercegovačkih pasmina i očuvanje agro-biološke raznolikosti pograničnih područja Hrvatske i Bosne i Hercegovine te će se u sklopu BBio projekta uspostaviti edukacijsko-informativni centar u Biokovu kao i edukativna višenamjenska dvorana u Centru za očuvanje genoma izvornih pasmina domaćih životinja i obrazovanje Buhovo.

Ministar Ćorić napomenuo je da je ovaj projekt od iznimne važnosti za Županiju Zapadnohercegovačku budući da je prvi projekt koji provodi Ministarstvo gospodarstva ŽZH u suradnji s Republikom Hrvatskom i Europskom unijom, implementacijom ovoga projekta pokreću se i nove investicije u građevinskom sektoru naše županije, podsjećajući da je upravo ovaj sektor bio najviše pogođen recesijom koja je zahvatila našu zemlju ali i zemlje u okruženju prije 4-5 godina.

Također, ministar je naglasio da su u ŽZH odobrena još 4 projekta od strane EU u prekograničnoj suradnji sa Republikom Hrvatskom te da je operativni dio već otpočeo a realizacija sredstava se očekuje kroz neka dva do tri mjeseca.

Izražavajući nadu u uspješnu provedbu ovog prvog projekta ministar Ćorić rekao je da se ŽZH otvaraju vrata za dodatno privlačenje sredstava iz raznih Europskih fondova.

bljesak.info

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Vijesti

VIDEO – Navijači Srbije i Slovenije zajedno provociraju Hrvate

Objavljeno

na

Objavio

U finalu Eurobasketa večeras se sastaju Slovenija i Srbija, dvije reprezentacije koje su dosad pokazale najviše na turniru.

U Istanbulu se sprema spektakl, a i jedni i drugi imat će veliku podršku u dvorani.

No, i na dan kada igraju tako veliku utakmicu, njihovi navijači nisu propustili sjetiti se Hrvatske. Umjesto da uživaju u spektaklu, oni su se odlučili provocirati hrvate. Očito su u pitanju nekakvi kompleksi. “Tko ne skače taj je Hrvat”, započeli su navijači Srbije, a vrlo brzo su im se pridružili i Slovenci.

facebook komentari

Nastavi čitati

Kronika

Tijekom snimanja priloga napadnuti izvjestitelji Nove TV – VIDEO

Objavljeno

na

Objavio

U subotu su u Velikom Pašijanu pokraj Garešnice tijekom snimanja priloga za emisiju Provjereno napadnuti novinarka Nove TV Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac, piše Dnevnik.hr.

Novinarka emisije Provjereno Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac došli su u Veliki Pašijan kako bi nastavili priču o nizu prijevara za koje je optužen Ivica Sužnjević, zvan Šeki.

“Došli smo snimiti izjave još ljudi koji ga optužuju za prijevare. Dok smo snimali izjave prvo se pojavila majka optuženog i počela nas sve tući metlom. Potom se pojavio i njegov brat. Vikao je da će nas sve pobiti i da ‘ako imamo mu*a dođemo snimati kod njega u kuću’.  Potom me je snažno gurnuo u prsa i iščupao mi pramen kose. Pala sam u kanal i udarila glavom”, ispričala je novinarka.

“Cijelo to vrijeme je njegova majka i dalje prisutne tukla metlom, a brat je potom nasrnuo i na snimatelja i pokušao mu potrgati kameru. Pozvala sam policiju i on je priveden, a njegovoj je majci navodno pozlilo. No, nakon što je stigla Hitna pomoć prevezli su je tek 200-tinjak metara, do njezine kuće.”

facebook komentari

Nastavi čitati