Otvoreno pismo: „Afera brat“

0

Zna li hrvatska javnost da je Marić najraširenije prezime u Hrvatskoj i da je najviše  Marića stradalo u Domovinskom ratu?  Tada nitko nije pitao jesu li „Marići“ bili u “ sukobu interesa“, piše prof. Mirna Sunić-Žakman u otvorenom pismu kojeg objavljujemo:

Cijeli prošli tjedan hrvatska javnost medijski je bila izložena uvredama i medijskom  prijeporu na račun  imenovanja Svetimira Marića, dipl. ing., brata ministra dr. Gorana Marića, članom Uprave „Tehničkih servisa željezničkih vozila d.o.o.“ Mediji su već standardno prozivali Gorana Marića za nepotizam i sukob interesa. Vjerojatno je taj medijski happening dobro došao javnosti kako bi se skrenula pozornosti s drugih važnijih tema.

Gotovo ništa se u medijima nije govorilo da je Svetimir Marić svoju poslovnu karijeru započeo kao diplomirani inžinjer upravo u HŽ-u—još davne 1983. godine. Godinu dana kasnije prelazi u „Željezničku tehničku školu“  (danas “Tehnička škola, Zagreb“) gdje predaje stručne predmete, a nakon uspostave hrvatske države postaje ravnateljem škole. Ravnateljem ostaje do 1999.godine.

Škola je tada brojila oko 1.200 učenika i bila je povezana sa obrazovnim sustavom HŽ-a. Svetimir Marić radi na uređenju škole, uvodi nove programe, oprema tehničke kabinete za učenike, i izrađuje nove stručne udžbenike. Sve to on radi u jeku rata, pod zvukom sirena u Zagrebu i ratne opasanosti. U isto vrijeme, kako bi učenici škole iz cijele Hrvatske bili zbrinuti i imali gdje boraviti, pripaja susjednu zgradu, učenički dom u vlasništvu Grada Zagreba, matičnoj ustanovi „Željezničkoj tehničkoj školi“. Ravnatelj Marić u tom periodu osniva i učenički servis kako bi učenici tijekom svojih zimskih i ljetnih praznika mogli legalno raditi i pomagati svojim roditeljima.

S obzirom na stručnost i iskustvo stečeno na HŽ-u, a kasnije u srodnim tvrtkama u kojima je na odgovornim položajima, sve pokazuje da bi Svetimir Marić bio učinkoviti kandidat uprave „Tehnički servisi željezničkih vozila d.o.o.“

Hrvatska javnost je imala velika očekivanja od razvitka željezničkog sustava, kojeg su provele mnoge post-komunističke zemlje. Svaka nova vlada u Hrvatskoj voli isticati  važnost željezničkog prometa. No, kao i u svim gospodarskim sektorima i iz hrvatskih željeznica dolazile su priče o aferama, korupciji i odlasku u stečaj mnogih tvrtki ( Gredelj d.o.o., Posit d.o.o., Remont d.o.o., itd.).

Sadašnja atmosfera medijskog linča i navodnog sukoba interesa završila je ostavkom ing. Svetimira Marića. No postavlja se pitanje jesu li mediji isto tako glasni i revni glede  „sukoba interesa“,  u mnogobrojnim hrvatskim diplomatskim predstavništvima, HEP-u, ministarstvima, HAVC-u, u sudstvu, i drugim državnim tvrtkama? Ne izgledaju nimalo brzi u otkrivanju nepotizma ili sukoba interesa, kao što se to događa u ovom navedenom slučaju.

Zna li hrvatska javnost da je Marić najraširenije prezime u Hrvatskoj i da je najviše  Marića stradalo u Domovinskom ratu?  Tada nitko nije pitao jesu li „Marići“ bili u “ sukobu interesa“.

Prof. Mirna Sunić-Žakman

facebook komentari