Pratite nas

Reagiranja

Otvoreno pismo Antunu Mrkonjiću i sarajevskim plaćenicima

Objavljeno

na

Mi branitelji oboljeli od PTSP-a smo bili jako iznenađeni kad smo vidjeli kako su se na naše priopćenje upućeno Hrvatskom narodnom saboru BiH (u kojem tražimo uspostavu pozicije i opozicije u HNS-u BiH, tj. da HNS BiH definira koje stranke sudjeluju u vlasti sljedeće četiri godine, a koje stranke čine oporbu, što u biti i jest smisao višestranačja i izbornih procesa u Bosni i Hercegovini) nakačili novinari koji su se iskazali u nepoštivanju izborne volje hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

Kako ne bi bilo zabune, Antun Mrkonjić, Emil Karamatić, Slavo Kukić, Zvonko Jurišić, Živko Budimir, Željko Asić, braća Lijanović i njihovi trabanti, za nas su sarajevski plaćenici koji zbog vlastitih interesa ne poštuju i negiraju izbornu volju hrvatskog naroda u BiH.

imagesHrvatski narodni sabor BiH je izborni pobjednik na općim izborima iz listopada 2014., i kao takav u mogućnosti je vratiti sve hrvatske pozicije legalnim i legitimnim predstavnicima hrvatskog naroda u BiH, a koje su Komšići, Mrkonjići, Lijanovići, Jurišići, Budimiri i Asići ustupili velikobošnjačkoj politici za dobro plaćene fotelje. Ono na što mi ukazujemo jest da je hrvatski narod glasovao za listu Hrvatskog narodnog sabora BiH, a u stvarnosti, uz pojedinačne iznimke, sve pozicije su uzeli političari jedne stranke što ne odražava duh hrvatskog zajedništva.

Hrvatski narod u Bosni i Hercegovini ima različita povijesna iskustva i u Hrvatskom narodnom saboru BiH je vidio mogućnost pluralizma koji bi omogućio politička sučeljavanja na političkoj, ideološkoj, gospodarskoj, kulturnoj, povijesnoj i svakoj drugoj oblasti, i koji bi vodili pronalaženju rješenja za ustavnopravnu jednakopravnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

Drugi važan segment je pozitivna selekcija kadrova koja pretpostavlja domoljublje, kompetentnost, sposobnost, moralnost i nadasve bogobojaznost, koja će se suprotstaviti sveprisutnoj političkoj sebičnosti koju krasi oholost, lakomost, požuda i neumjerenost u materijalnom posjedovanju i koja u potpunosti izaziva ljubomoru i gnjev u hrvatskom narodu.

Privilegije u društvu proizlaze iz moći interesnih skupina i one čine ideologiju razvaline i postojat će sve dotle dok se o njima javno ne progovori.

Ne krase svakog hrvatskog političara pozitivne osobine niti su se svi iskazali u zaštiti nacionalnih interesa, nego se takvi održavaju na političkoj sceni tek kao podobni i poslušni kadrovi.

Što se tiče sarajevskih plaćenika, koji daju potporu sarajevskoj politici koja Hrvatima u BiH bira predstavnike hrvatskog naroda, i koji svojim stalnim antihrvatskim djelovanjem razaraju i razjedinjuju hrvatski narod, nama nisu ni prijatelji ni saveznici, nego ih smatramo hrvatskim petokolonašima.

Svaki sabor je politička arena pa tako i Hrvatski narodni sabor BiH, u kojem svaki legalno i legitimno izabrani vijećnik i zastupnik može javno iznijeti svoja stajališta. Hrvatski narodni sabor BiH se mora boriti protiv jednoumlja, neograničene moći pojedinaca, nepotizma, korupcije i zalagati se za slobodu govora i transparentnost koja će biti u funkciji boljitka hrvatskog naroda u BiH kao društva jednakih prava i jednakih šansi.

Svi oni koji ovo ne mogu razumjeti zatočenici su totalitarnog mraka, opsjednuti vlastitom važnošću i upravo takve mi branitelji oboljeli od PTSP-a želimo onemogućiti u daljnjem devastiranju nacionalnih interesa hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. Takvi pojedinci proizvode ideologiju razvaline i na tim razvalinama dobro žive.

[ad id=”40551″]

Sektor branitelja oboljelih od PTSP-a

KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH IZ DOMOVINSKOG RATA

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Odgovor predsjednika Vlade Plenkovića slovenskom premijeru Ceraru

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković odgovorio je predsjedniku Vlade Republike Slovenije Miri Ceraru te zahvalio na pismu upućenom 16. listopada ove godine.

U odgovoru predsjednika Vlade Plenkovića navodi se:

“U pismu potvrđenu privrženost  Slovenije dobrosusjedskim odnosima i dijalogu s Hrvatskom, što u potpunosti zrcali i već poznata hrvatska stajališta, vidim kao dobar temelj za nastavak našeg dijaloga započetog prigodom susreta u Ljubljani 12. srpnja ove godine.

Koristim stoga ovu prigodu ponovno Vas pozvati u Zagreb, kako bismo, slijedom već ranije obavljenih priprema, održali naš idući sastanak u terminu koji bi nam zajednički odgovarao.

Slovenska stajališta o arbitražnom postupku i arbitražnoj odluci dobro su mi poznata kao što sam siguran da su Vama poznata hrvatska stajališta o tome.

No, razlika u polaznim stajalištima ne bi nas trebala priječiti da u konstruktivnom ozračju, u duhu partnerstva i međusobnog razumijevanja, pronađemo konkretna rješenja koja bi bila u interesu i na korist naših dviju država i naša dva naroda.

Predlažem stoga da na našem sastanku raspravimo sva otvorena pitanja između naših dviju država, uključujući i pitanje granice”, stoji u odgovoru predsjednika Vlade Republike Hrvatske  slovenskom kolegi.

Cerar u pismu Plenkoviću predložio osnivanje povjerenstva za demarkaciju granice

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

HASANBEGOVIĆ O ODLUCI USTAVNOG SUDA: ‘Ova odluka je povratak cenzure iz vremena komunizma’

Objavljeno

na

Objavio

“NDH bila nacistička i fašistička tvorevina”: Ustavni sud donio važnu i dalekosežnu odluku.

Hoće li se sada zabraniti knjige u kojima se iznose povijesne interpretacije suprostavljene odluci Ustavnog suda? Hoće li one biti proglašene protuustavnom literaturom, pita Hasanbegović

Vijeće za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima još nije dalo preporuke za tretman tih režima, a Ustavni sud već je jasno definirao NDH kao negaciju temeljnih vrednota ustavnog poretka Hrvatske.

Stoga je teško očekivati da bi Vijeće svojim preporukama, koje Vlada namjerava pretočiti u zakon, moglo ići ispod razine odluke Ustavnog suda kojom je poništena odluka Općinskog vijeća Čačinaca od 11. travnja 1997., a kojom je jedna ulica dobila naziv 10. travnja. Izdvojeno je mišljenje imao sudac Miroslav Šumanović, izabran prošle godine kao kandidat HDZ-a, koji smatra da nije na Ustavnom sudu da određuje povijesne istine i da ne postoji društveni konsenzus o karakteru NDH.

Prije desetak dana skupina povjesničara, među kojima je i Zlatko Hasanbegović, uputila je apel protiv propisivanja službene istine. Njega je dosad online potpisalo preko tisuću ljudi. Hasanbegović ističe da su htjeli upozoriti upravo na stvari kakva je odluka Ustavnog suda.

– Značajan dio ozbiljne srednjostrujaške historiografije krši tu odluku. Hoće li se sada zabraniti knjige u kojima se iznose povijesne interpretacije suprostavljene odluci Ustavnog suda? Hoće li one biti proglašene protuustavnom literaturom?

Ova odluka predstavlja poziv na povratak cenzure iz vremena komunizma. Moj bi stav bio jednak i da je Ustavni sud, skupina nekompetentnih ljudi izabranih temeljem političke trgovine, procjenjivao jugoslavenski komunizam. Pozivam premijera Plenkovića da raspusti Vijeće, jer je Ustavni sud već dao pravorijek, rekao nam je Hasanbegović.

Dakle, podizanje (vraćanje) biste Ive Lole Ribara i crvena zvijezda petokraka sukladne su ustavnim vrednotama hrvatske države. Za Dom spremni i Ulica 10. travnja nisu.
Još malo pa će i svi Hrvati koji su rođeni 10. travnja biti proglašeni protuustavnom kategorijom. Jadni smo, da jadniji ne možemo biti.

facebook komentari

Nastavi čitati