Pratite nas

Otvoreno pismo Islamskoj zajednici BiH i nekim tzv. hrvatskih intelektualcima i aktivistima

Objavljeno

na

Dosta je bilo – “bit će mesa, klat ćemo Hrvate!”

Ured reisu-I-uleme Islamske zajednice u BiH uputio je prosvjednu notu Veleposlanstvu Vatikana u Sarajevu, a u povodu veličanstvenog dočeka hrvatskog branitelja Darija Kordića, bivšeg potpredsjednika i člana Predsjedništva Hrvatske zajednice Herceg-Bosne, a kojeg su, kako su naglasili, podržali i određeni visoki dužnosnici Katoličke crkve u Hrvata.

Protesti_u_Zagrebu_Dario_Kordic

Vidjevši kako se “konj potkiva” brže-bolje slično pismo uputili su i neki tzv. “hrvatski” intelektualci i aktivisti, ali oni su pisali samo biskupima, prije svega, kao zabrinuti građani, kako su rekli, za budućnost naše domovine Hrvatske. Oni se ponašaju kao Goebbels u II. svjetskom ratu. Lažu! Lažu i ne govore istinu da su biskupi Košić, Pozaić i Juraj Jezerinac Darija Kordića slavili i uspoređivali  s Isusom Kristom. (Dario se vratio s robije iz Graza, gdje je nevin proveo punih 16 godina i 8 mjeseci, od 25 godina, koliko mu je dosudio Međunarodni kazneni sud u Den Haagu, isključivo i samo zbog tzv. zapovjedne odgovornosti.) Činjenica je da su biskupi, ali i gotovo svi hrvatski branitelji tvrdili i tvrde da je Kordić nevin osuđen “poput Isusa Krista”. Dakle, Kordić nije Isus Krist, ali je poput njega po onima koji su doživjeli i preživjeli srpsku i inu agresiju, prošao sličan put kao ovaj Božji čovjek. Tko je najviše zaslužan što je Kordić dobio tako drastičnu kaznu? Među ostalima, i domaće izdajice, koje nikako ne mogu prihvatiti Hrvatsku kao državu, koji svako malo pljuju po hrvatskim braniteljima i njihovim vojskovođama.

Ta “crvena konjica” neprestano se sakriva iza nekakvih “nevladinih organizacija” koje nisu ništa drugo nego desna ruka Save Štrbca i “poslovnice” inozemnih “nevladinih” i inih organizacija koje čitavo vrijeme uz pomoć takvih kakvi su i oni, obilato ih financirajući, ruše sve što je hrvatsko! Otkako se vratio Kordić neprestano mašu s brojkom od 116 ubijenih u Ahmićima (BiH), okrivljujući zbog toga isključivo Darija Kordića, koji u to vrijeme nije ni bio u Ahmićima. Ne, njima smeta što je Dario bio na čelu  – Herceg – Bosne! Republika Srpska koja je nastala na krvi njima nikada nije smetala, zbog nje se nikada nije žalila Vatikanu Islamska zajednica, a još manje ova skupina jadnih tzv. intelektualaca i aktivista. Oni se nakon povratka Kordića plaše kao zečevi, kakvi su uostalom bili i u vrijeme rata, da se dolaskom ovog istaknutog junaka ponovno ne pokrene pitanje Herceg – Bosne, jer se plaše Hrvata kao mala djeca mraka. A da nije bilo Darija Kordića, pripadnika Hrvatskog vijeća obrane (HVO) i pomoći Tuđmanove Hrvatske, Republika Srpska danas bi se prostirala možebitno i na 80 posto teritorija BiH, i već bi odavno bila pripojena matici Srbiji.

Kad ste čuli da su Islamska zajednica i ovi jadni intelektualci digli svoj glas protiv još većih i daleko euforičnih  dočeka također osuđenih od strane suda u Haagu, primjerice, generala Blaškića, te brojnih Srba, kao što su Momčilo Krajišnik, Veselin Šljivančanin i drugi? Kad ste čuli da su se svi ti digli i protestirali protiv rušenja i zvjerskih ubijenih nevinih Hrvata, od Vukovara, Gospića, Škabrnje, pa do Dubrovnika? Nisu slali note niti protestirali kad je jedan od najvećih ratnih zločinaca Radovan Karadžić svojedobno sa govornice Skupštine SR BiH zaprijetio da će “muslimanski narod možda i nestati ako bude rata ovdje”. Sve srpske, odnosno četničke ratne zločince dočekivao je i ljubio im ruke i noge i cijeli vrh pravoslavne crkve. Rat u BiH baš kao i u Hrvatskoj bio je brutalan. Sjetimo se samo na desetine tisuća ubijenih, ranjenih i protjeranih iz Vukovara i Škabrnje. O tome se ne snimaju igrani filmovi a još manje prave predstave. Činjenica je da je u Ahmićima poginulo mnogo ljudi, i nama je žao zbog toga.

Ali, u hrvatskom Domovinskome ratu bilo je na  stotine “ahmića”, pa kad se govori o ratnim zločinima u jednom mjestu ne smije se zaboraviti ni iznimno veliki broj onih  koji su se dogodili diljem BiH i Hrvatske, a za koje nitko, ali baš nitko do dana današnjeg nije odgovarao. A zločina, ubojstva, rušenja sigurno ne bi bilo da nije bilo balkanskog krvnika Slobodana Miloševića i agresije Srbije, Crne Gore, pripadnika zločinačke JNA i domaćih izdajica na Republiku Hrvatsku i susjednu BiH.

S obzirom da je Dario Kordić sinonim za Republiku Herceg – Bosnu – to i samo to smeta tima koji pišu, prave predstave i prave se gluhi i slijepi na zločine u vrijeme agresije.

Kad se Kordić vratio, molilo se, opraštalo, pjevale su se domoljubne pjesme. Svi smo bili i u crkvi, a tamo se opet molilo, opraštalo i pjevalo kršćanske pjesme.

Gdje su bili svi ti provokatori kad je bio okupiran Vukovar, kad su prije nekoliko godina četnici marširali Banja Lukom, kad u Srbiji uzdižu Dražu Mihajlovića, kad se obilježavaju obljetnice i sjećaju poginuli za slobodu? Što se onda nisu pojavili pred zagrebačkom Katedralom? Što naposljetku nisu došli u subotu u Slavonski Brod i tamo zapalili barem jedan lampion za oko 400 nevino stradale djece od srpskih granata? U BiH ih je ubijeno mnogo više…. …Slobodane, šalji nam salate, bit će mesa, klat ćemo Hrvate!

E, nećete više!

Mladen Pavković

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Mladen Pavković: Zatvarali bi one koji su 1991. ratovali – Za dom spremni!

Objavljeno

na

Oporbeni IDS, javljaju mediji, izradio je prijedlog Izmjena i dopuna Kaznenog zakona u sklopu kojeg predlažu zatvorsku kaznu za isticanje fašističkih simbola, što, kako naglašavaju, podrazumijeva i isticanje  simbola i pozdrava „za dom spremni“, koji se vežu za ustaški režim.

Kao prvo, za nešto takvog zatvorske kazne, pa i zabrane, nikada nisu donijele ništa dobrog, uvijek su manje-više bile – kontraproduktivne.

Ovog puta će to biti još i više, jer glavni razlog predlaganja drastičnih mjera je usklik – „Za dom spremni!“ Naime, kad bi se taj „ludi“ zakon pretvorio u djelo, onda bi se moglo dogoditi da i onaj tko je ratovao, bio ranjen ili ginuo uz taj pozdrav u hrvatskom obrambenom Domovinskom ratu također bi mogao završiti onkraj brave, ili bi jednostavno svi koji su 1991. nosili te oznake postali građani „drugog reda“! Drugo, ako se već razmišlja o nečem takvom, to bi trebalo provesti u „paketu“ tj. da se zabrane fašistički, nacistički i komunistički simboli, ali i četnički koji su vezani uz Domovinski rat. Onda nikakvi ratni zločinci poput Vukašina Šoškočanina ne bi mogli imati „privatne“ spomenike, kao što ih imaju danas, a na kojima piše (na ćirilici) da „ovdje počiva komandant  odbrane Borova Sela, narodni junak, proglašen na velikoj narodnoj srpskoj  skupštini u Belom Manastiru 25. septembra 1991. godine.“.Osim toga, trebalo bi sankcionirati i sve one koji poput nekih članova IDS-a na ovaj ili onaj način sustavno „guraju“ projekt odcjepljenja Istre od Hrvatske, odnosno koji žele Istru proglasiti – Republikom! To je mnogo opasnije teza od usklika „Za dom spremni“, jer bi nakon njih to mogli (kad bi poludjeli!) zatražiti Dubrovčani i drugi. I ode Hrvatska, bez četnika, u tri PM!

Sad se postavlja pitanje: što su ti koji su bili i koji jesu na vlasti učinili da primjerice djeca u školi znaju što je to antifašizam, komunizam, nacizam i fašizam, te  što je to Domovinski rat, i protiv koga smo se mi borili? Sankcije bi trebalo uvesti i za ratne profitere, dezertere i izdajice. Trebalo bi još jednom „pročešljati“ popise amnestiranih srpskih i inih četnika, od kojih se dobar dio ponaša kao da su pobijedili u Domovinskome ratu, a ne kao da su (pomilovani) zločinci.

Dakle, idemo po redu. Prvo ćemo ustvrditi tko su bili oni koji su nakon završetka II. svjetskog rata počinili u ime Tita i partije strašne i neviđene zločine nad nevinim Hrvatima te zabraniti sve simbole pod kojima su to činili. Zatim, ćemo doći do Domovinskog rata te sankcionirati isticanje svih četničkih simbola, poglavito onih koji se vežu uz rehabilitiranog (!) četničkog zlotvora Dragoljuba Dražu Mihailovića, koji je Srbima i danas „svjetla točka“. Onda idemo kazniti one koji svake godine u Kumrovcu, ali i na drugim partizansko-komunističkim skupovima, ističu i nose simbole propale Jugoslavije, zločinačke JNA, ali i Tita.

Trebalo bi kazniti i spodobe  koji viču: Smrt fašizmu-sloboda narodu, jer se  taj uzvik nalazi  i na svim, ali baš na svim, važnijim dokumentima SK, KOS-a, Udbe i drugih organa i bio je sastavni dio  popisa za „odstrel“ nevinih Hrvata! (Uče li i o tome djeca u školi?)

Vjerujemo da ćemo čitav prijedlog ovog (suludog) Kaznenog zakona pročitati i u četničkim „Novostima“, koje iz tjedan u tjedan provode četničku politiku, pa će nam i u svezi toga mnoge stvari biti jasnije! (Zar ne Pupovac?).

Mladen Pavković

facebook komentari

Nastavi čitati

Iz Svijeta

Donald Trump: Ne budemo li imali izbora spremni smo uništiti Sjevernu Koreju

Objavljeno

na

Objavio

Trump: Na nama je hoćemo li svijet uzdići na više razine ili ćemo ga pustiti da potone u bezdan

Na Općoj skupštini UN-a govorio je američki predsjednik Donald Trump.

“Glavni tajniče, gospodine predsjedniče, svjetski lideri, dobrodošli u New York. Velika mi je čast stajati ovdje u svom gradu i obratiti se svijetu. Milijuni građana ispaštaju nakon razornih uragana koji su pogodili našu zemlju, želim izraziti zahvalnost svima koji su ponudili pomoć.

Srećom, SAD je od izbora u studenom doživio sve veći procvat, nezaposlenost je na najnižoj razini, poduzeća se vraćaju u našu zemlju, potrošit ćemo više od 7 milijardi dolara na vojsku, bit će to najveća vojska u povijesti.

Lideri brojnih zemalja su stajali ovdje i govorili o prijetnjama i potencijalu koji samo čeka da ga dostignemo. Liječimo bolesti, riješavamo probleme za koje su prošle generacije mislile da su nemoguće za riješiti. Teroristi su sve snažniji, autoritarne zemlje izlažu riziku brojne saveze koji su spriječavali sukobe od 2. svjetskog rata.

Krijumčari ljudi i oružjem prijete našim granicama i izlažu opasnosti naše građane. Na nama je hoćemo li svijet uzdići na više razine ili ćemo ga pustiti da potone u bezdan.

Imamo priliku da izvučemo ljude iz siromaštva i da djeca žive bez mržnje i nasilja. UN se temelji na viziji da različite nacije surađuju kako bi zaštitile suverenitet. SAD je donio Marshallov plan koji je temeljen na plemenitoj ideji slobodnih i snažnih nacija. Uspjeh UN-a ovisi o svima, moramo započeti s mudrošću iz povijesti, naš uspjeh ovisi o nacijama koje promiču mir i prosperitet. Ne očekujemo da različite zemlje dijele iste kulturološke navike ali očekujemo da poštuju nacije.

Različite zemlje s različitom kulturom ne samo da postoje, već međusobno surađuju. SAD želi biti primjer drugima. Slavimo 230. obljetnicu našeg Ustava, najstarijeg koji se danas koristi u svijetu. Temelj mira i prosperiteta za Amerikance i druge koji štuju vladaviu prava. Ključno u Ustavu je “Mi, narod” i želimo ispuniti obećanje tih riječi, naše povijesti. Ja sam izabran, ne da preuzmem vlast nego da ga predam narodu kome ona i pripada.

Želimo služiti njihovim potrebama i vrijednostima. Amerika će mi uvijek biti na prvom mjestu, baš kao što i lideri drugih zemalja trebaju stavljati svoje zemlje na prvo mjesto. UN je najbolja platforma za prosperitet naših naroda ali zahtjeva suradnju. SAD će uvijek biti prijatelj svim narodima, osobito našim saveznicima ali ne može dozvoliti da ništa ne dobivamo zauzvrat. Smatramo da sve zemlje moraju biti sigurne i prosperitetne.

Naši građani su platili najveću cijenu za obranu naše slobode. Vrijednost Amerike se može vidjeti na bojnim poljima gdje su naši vojnici umirali sa saveznicima. Čak i nakon pobjede nismo tražili teritorijalnu ekspanziju i nismo nametali svoj način života drugima nego smo pomogli izgraditi institucije poput UN-a, to je naša nada za sve narode svijeta. Želimo sklad, a ne sukobe. Moramo zaštiti nacije interese i budućnost, odbaciti prijetnje suverenitetu, moramo poštivati pravo, granice i kulturu i mir.

Kao što su osnivači htjeli moramo se suočiti s onima koji nam prijete terorom. Oni ne predstavljaju prijetnju samo svojim građanima nego i drugima u svijetu. Ako se ne suprostavimo zlo će pobjediti. Sile će samo dobiti na snazi.

Nitko nije pokazao veće nepoštivanje prema narodu od Sjeverne Koreje. Svjedočili smo brutalnosti režima kada je nevin američki student preminuo nakon što se vratio iz Sjeverne Koreje, to smo vidjeli u ubojstvu njegovog brata, sada testiranje balističkih raketa predstavlja prijetnju velikog gubitka života.

Ne samo da neke zemlje surađuju nego financiraju zemlju koja nuklearno prijeti. SAD ima veliko strpljenje ali ako bude prisiljen braniti sebe ili saveznike nećemo imati drugog izbora nego u potpunosti uništiti Sjevernu Koreju. Spremni smo ali se nadamo da to neće biti potrebno.

Vidjet ćemo kako će biti, kako će se ponašati, vrijeme je da Sjeverna Koreja shvati da je denuklearizacija jedina prihvatljiva. Hvala svima koji su glasali za sankcije ali moramo učiniti puno više. Krajnje je vrijeme da stanemo na kraj režimu koji otvoreno govori o smrti, o uništavanju”, rekao je Donald Trump.

Trump prozvao Britance: Teroristički gubitnici su vam bili ispred nosa

facebook komentari

Nastavi čitati