Pratite nas

Reagiranja

OTVORENO PISMO: Nenad Zakošek, Mesić i ‘crveni drugovi’ opet sramote Hrvatsku u Njemačkoj

Objavljeno

na

Nakon Pupovca, Stipe Mesića, Hrvoja Hribara proteklih dana    sa blaćenjem Hrvatske u Njemačkoj nastavio je prof. Nenad Zakošek, Gongov čelnik i profesor na Fakultetu političkih nauka Zagreb.

Na adresu portala Kamenjar.com stiglo je Otvoreno pismo, profesora Ljubomira Šaravanje koji nam kaže: Vrlo ugledna i hrabra redakcijo, hvala vam što se borite za slobodnu i demokratsku Hrvatsku i hrabro svjedočite istinu o Hrvatskoj. Ne mogu, a da se ne osvrnem na vrlo složene prilike Hrvata i naše loše politike i diplomacije u Njemačkoj, gdje se ne koriste potencijali naše dijaspore već Nijemcima predstavlja hrvatska Balvan revolucija, koja se sada vodi raznim političkim manipulacijama i uz pomoć zaostale Račanove diplomacije, što ću vam pojasniti u priloženom tekstu:

Nakon Pupovca, Stipe Mesića, Hrvoja Hribara proteklih dana   sa blaćenjem Hrvatske u Njemačkoj nastavio je prof. Nenad Zakošek, Gongov čelnik i profesor na Fakultetu političkih nauka Zagreb. Nema razloga da njemački uglednici koji su bili pozvani  na predavanje u Berlinu ne vjeruju jednome “uglednom” profesoru, koji će im je u berlinskoj zakladi Heinrich Boll i Institutu za političku ekologijo održao anti desničarsko i antidomoljubno  predavanje na temu: “Solidarnost protiv desnog ekstremizma u Hrvatskoj”.

A uz profesora  Zakošeka nastupili su  i druge same “zvijezde” HR antife: Nika Radić, kiparica, Ivan Balžević, tajnik zaklade Solidarna i Gong, zatim Vedran Horvat, direktor Instituta za političku ekologiju i suosnivač Solidarne.

Koji su sve to lijevi socijaldemokrati  i “demokratski” likovi, mrzitelji novije hrvatske povijesti, izdanci Račanove partije i nakon Račana, pioniri druga Zoke i destruktivci novije hrvatske povijesti nije potrebno ni trošiti riječi, ali zavrijeđuju pozornost vizavi svoje odlične antihrvatske umreženosti.

Tako njemačkim stručnjacima  i novinarima za ljudska prava već godinama  antifa -antidomoljubni hrvatski stampedo rasčlanjuje  i omogućuje uvid, u kako kažu, inovativnu, aktivističku i filantropsku praksu otpora protiv neprijateljskih napada na ljudska prava u demokratski upitnoj zemlji Hrvatskoj. Sramota uz jedini mogući zaključak: Proplači ti krasna hrvatska grudo, tko te po svijetu kleveće i sramoti. Soroševo otvoreno društvo puno para i nesalomljivog antidimoljubnog zanosa.

Nema što Zakošek i društvo lijepo su formulirali i zamotali Nijemcima još jednu socijaldemokratsku podvalu želeći prikazati sa kakvim se sve to avetima oni bore na hrvatskoj društvenoj i političkoj sceni. I normalno neprijatelje(hrvatske domoljube) odmah tretiraju kao antisemite, desnoradikale, profašističke elemente. Zar tako nisu radili crveni fašisti Josipa Broza , lika sa kojim se mnogi  i danas kite.

Bilo bi dobro kada bi odmah od raznih Soroševih institucija dobili još izdašniju potporu za uništenje svakog domoljubnog otpora. Ali pojedini naši iseljenici iz Njemačke  im poručuju u znaku one Thompsonove : Nećete u Čavoglave dok smo živi mi”. Drugovi komunajre stare,  hrvatski bojovnici  će da vam uzvrate! Tako je bilo za vrijeme Domovinskog rata, tako će biti sada i ubuduće.

Sa ovakvim Zakoševim igrokazom u Njemačkoj sada je još jasnije tko iza svega stoji: hrvatski SDP i njegovi  vjerni sljedbenici koji u Njemačkoj otvoreno nastupaju na internacionalnim tribinama posvećenim drugu Titu i hrvatska diplomacija u kojoj još sijede Perkovićevi agenti, a i crveni diplomati koji na zidovima drže Titove slike a u duši pucaju od crvenijela i mržnje prema hrvatskim nacionalnim opredjeljenjima.

Zašto Nijemcima ti Zakošeki i Mesići ne ukažu na obespravljene žrtve jugoslavenskih Titovih komunista, na hrvatska stratišta, Bleiburg, Hude jame, na nedužno ubijene hrvatske emigrante u Njemačkoj njih 59. Zašto nitko od Hrvata i diplomata iz Hrvatskog veleposlanstva u Berlinu ne ode na to njihovo predavanje, pa im postavi takva pitanja i da ih osramote ispred Nijemaca i brojnih novinara?

Onda i ne čudi politika određenih njemačkih krugova prema Hrvatskoj, Lex Perković itd, kada njemačka politička elita dobiva takve iskrivljene slike o hrvatskoj politici i društvu koje je profašističko, ustašoidno. Stječe se utisak da su u Hrvatskoj, u njezinoj   politici zadrti fašisti, koji ugrožavaju Pupovčevu, Hribarovu, Teršeličkinu, Pusičkinu, Markovininu  i drugu antifu, Klasića, Jakovine i kompanije. Ima ih kao gljiva nakon kiše, samo izviru na sisi državnog proračuna.

Svi već znaju da u Njemačkoj imaju svojega istaknutoga socijaldemokratu odgovornog za braću na  Balkanu  koji drži govore na Titovoj tribini u Stuttgartu, ne tako davno, u ozračju simbola zločinca Josipa Broza i njegove umjetne tvorevine Jugoslavije tamnice hrvatskog naroda.

Postaje sve  jasnije tko po Njemačkoj sa utjecajnim  njemačkim zakladama organizira ovakvo učinkovito  sramoćenja Hrvatske i to u uglednim njemačkim institucijama. Maske su već odavno pale ali HDZ ne reagira, ni njemački CDU, a ni Pučka stranke , kao ni druge desne demokrščanske opcije.

Naši iseljenici i naše udruge u Njemačkoj se pitaju, zašto šuti naša diplomacija u Berlinu i drugim njemačkim gradovima, gdje je taj “hrvatski” veleposlanik RANKO VILOVIĆ, “socijaldemokratski” kadar kojega hrvatska diplomacija nikako ne želi smjeniti sa tog mjesta. To se očekivalo od bivšeg hadezeovog ministra Mire Kovača, ali on to nije uradio, po svemu viđenome ne želeći se zamjerati kolegama diplomatima, jer služba se okreće, pa nedaj Bože da bi se sutra možda ostalo bez kruha ako crveni opet dođu na vlast i Vesna Pusić, ne daj Bože, postane opet ministrica vanjskih poslova, a Ranko po starom ključu unutrašnjih.

Tako je u takvom ozračju potaknut velikom potporom svojih sljedbenika u Njemačkoj Stipe Mesić uoči Božića stampedirao   ovom zemljom  i u Düsseldorfu, izdašnim sponzorima svoje firme Ingre, u kojoj je predsjednik Nadzornog odbora, dijelio je priznanja a glavni likovi te prezenatcije su bili veleposlanik iz Berlina Ranko Vilović, Zvonko Plečaš , generalni konzul iz Düsseldorfa, Zoran Andročec, direktor “Ingre det”, Bogdan Nakarade i druga lijevo nostalgičarski orijentirana bratija sa balkanskim predznakom poslovanja i društveno političkog rada.

Kada se ta njihova umreženost malo bolje stavi pod mikroskop onda je vidljivo da  mješanje iz Njemačke u hrvatsku politiku našeg poznatog biologa svjetskog glasa,koji se na onako znanstven socijaldemokratski način priklanjanja ciljevima i politici stranke crvenih SDP, i njezine njemačke sestrice koja u njemačkoj  politici ima danas puno veći utjecaj nego ikada do sada, posebno ovih dana kada su socijaldemokrati zauzeli mjesta ministra vanjskih poslova i novog predsjednika Njemačke, nimalo ne čudi dobro upućene u hrvatske političke (ne)prilike u Njemačkoj.

Još samo da ubodu tricu te da Martin Schulz postane kancelar na narednim izborima, pa će onda Hrvatska i njezina politika u Njemačkoj doživjeti još veću, neviđenu katastrofalnu sotonizaciju i sramoćenje. Toga bi u HDZ i Plenkovićevoj Vladi morali biti svijesni da su drugovi, što se tiče umrežavanja, od njih puno jači i  pravi manipulativni profesori. Pa godinama su to učili u svojim crvenim boljševičkim  kumrovečkim školama i udbaškim kampovima iz kojih su uhodili i ubijali hrvatske emigrante po cijelom svijetu, a posebno u Njemačkoj, gdje je 59 nedužno ubijenih Hrvata, koji su svoju ljubav prema Hrvatskoj platili svojim životima. Neka im je vječna čast, slava i hvala, u ime Boga i svojega hrvatskog roda!!!!

prof. Ljubomir Šaravanja

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Ivica Todorić: Aktivaciju zakona potpisao sam pod ucjenom i prijetnjama

Objavljeno

na

Objavio

Ivica Todorić oglasio se u petak objavom na svojem novom blogu koji je otvorio danas i na kojem će idućih dana objavljivati tekstove na dnevnoj bazi.

U priopćenju Todorić prijeti da će poduzeti sve pravne korake koji su mu na raspolaganju kako bi dokazao da je donošenje lex Agrokor bilo neustavno i usmjereno prema nacionalizaciji privatne imovine. Za njega je to slučaj otimanja privatnog vlasništva kakav nije zabilježen u suvremenoj Europi.

Tvrdi i da su on i Uprava Agrokora potpisali aktivaciju zakona “pod ucjenom, prisilom, prijetnjama, manipulacijama zakonskim odredbama i neviđenim medijskim linčem”. Navodi i da su protiv Agrokora pokrenute brojne sudske tužbe, da je prihod pao za oko 20 posto, a sinergije koje vrijede milijarde nesmiljeno se uništavaju.

Priopćenje donosimo u cijelosti.

Nakon nevjerojatnih događaja oko Agrokora po prvi put izlazim u javnost s činjenicama vezanim uz kompaniju i mene osobno. Vjerujem kako se očekuje da ću rasvijetliti sve događaje, a upravo mi je i cilj da u narednim danima i tjednima baš niti jedno pitanje ne ostane neodgovoreno. Razlog mojeg dosadašnjeg neistupanja u javnosti je želja da ne učinim nikakvu štetu Agrokoru, zaposlenicima, investitorima niti drugim dionicima dok s timom pravnih, financijskih i drugih stručnjaka ne utvrdim  činjenice oko ovog, pokazat će se, najvećeg skandala u novijoj hrvatskoj povijesti.

Na početku 2017. godine, kad smo Agrokor vodili moj management i ja, kompanija je imala čvrst plan za napredak i uspješan rast te isplatu vjerovnika u skladu sa zakonskim obvezama. To je bila politika Agrokora i svih desetljeća postojanja i uspješnog poslovanja.

Vlada Republike Hrvatske u to vrijeme povlači političke poteze želeći steći kontrolu nad Agrokorom kroz, očito, unaprijed pripreman plan. Ciljano širenje dezinformacija i negativnih glasina kroz izjave najviših dužnosnika zakonodavne i izvršne vlasti tijekom prvih mjeseci 2017. godine destabiliziralo je Agrokor. Lažima i manipulacijama Vlada u zabludu dovodi i cjelokupnu javnost.  Služeći se konstrukcijama, te potpuno neprimjerenim medijskim djelovanjem, stvoren je okvir za pridobivanje političkih saveznika. Umjesto činjenica i istine Agrokor su htjeli prikazati kao slučaj Parmalat sugerirajući otuđenje ogromnih suma novaca, no danas, sedam mjeseci kasnije, slučaja Parmalat nema.

Cilj takvog djelovanja najviših dužnosnika Vlade i Sabora, kroz izravni politički intervencionizam, bio je donošenje neustavnog zakona  Lex Agrokor i nacionalizacija privatne imovine, a ovakav slučaj otimanja privatnog vlasništva nije zabilježen u suvremenoj Europi. Ja i Uprava Agrokora potpisali smo aktivaciju zakona, a sada posebno naglašavam, pod ucjenom, prisilom, prijetnjama, manipulacijama zakonskim odredbama i neviđenim medijskim linčem.

Gdje su drugi rušili, mi smo gradili mostove – ulagali smo MILIJARDE – kako u Hrvatsku, tako i u susjedne zemlje, opremali ljude najmodernijim znanjima i tehnologijama. Gdje su političari svojim nedjelovanjem i neznanjem raseljavali stanovnike, mi smo stvarali pretpostavke za ostanak i prosperitet uspješnih i zadovoljnih ljudi, svojih na svome.

U našem ambicioznom razvoju, uvijek smo se, kao i brojne druge tvrtke, osobito u tranzicijskim zemljama, susretali s izazovima. Međutim, uvijek smo ih i uspješno rješavali. Početkom 2017. g niti jedan izvanredni događaj nije bio prisutan u poslovanju Agrokora. Dapače,  stajali smo bolje nego ranije i imali velike perspektive.

Naši su rezultati mjerljivi, a mjerljivi su i rezultati izvanredne uprave koja danas upravlja otetom kompanijom.

Pod izvanrednom upravom značajan dio Agrokorove imovine je blokiran i izgubljena je kontrola nad dijelom operacija u susjednim zemljama. Protiv Agrokora su pokrenute brojne sudske tužbe koje prijete ukupnoj stabilnosti i održivosti kompanije. Prihod je pao za otprilike 20% , a sinergije, u koje su uložene, a i koje vrijede milijarde, se nesmiljeno uništavaju. Izvanredna uprava dobavljače tretira nejednako. Agrokor je opterećen nepotrebnim i nelegalnim kreditom, koji su za sebe dizajnirali strvinarski fondovi, a založena je i sva ključna strateška imovina, i to trustu Madison Pacific ltd sa sjedištem u Hong Kongu.

Ako se ovakvo stanje nastavi svi će vjerovnici, osim Ramljakovih povlaštenih fondova, njemu bliskih dobavljača, partnera, savjetnika i suradnika izgubiti ogromne vrijednosti. To je prava istina. Sve ostalo su laži i obmane izvanredne uprave i njezinih političkih sponzora, što će budućnost i činjenice vrlo brzo pokazati.

U trenutku kada je Agrokor napadnut najprljavijom političkom i medijskom kampanjom u povijesti naše zemlje, Vlada Republike Hrvatske nije, kao što to čine vlade svih svjetskih država, od SAD-a do Njemačke, nije podržala svoje ključne industrije i najvećeg poduzetnika. Dapače, Vlada je bila ključni sudionik te kampanje i provoditelj protuustavne i nezakonite nacionalizacije, koja će, uvjeravam vas (pokazat će vrijeme), po posljedicama za hrvatsko gospodarstvo i industriju biti ravna veleizdaji.

Danas se kula od karata, koju su lažima izgradili Martina Dalić, Ante Ramljak i njihovi partneri i pomagači, ruši.

Ostaju još bilance Agrokora i njegovih društava u kojima izvanredna uprava na čelu s Antom Ramljakom konstrukcijama i pritiscima omogućuje ljudima iz fonda Knigthead da direktno upravljaju i manipuliraju bilancama. To čine kako bi stvorili pretpostavke za stjecanje  stotina milijuna eura nepripadajuće financijske koristi.  Agrokorove milijarde doista su izgubljene. No ne mojom, niti krivnjom  mojih suradnika, nego vladinim aktivnostima uoči i nakon donošenja  Lex Agrokora. O tome  ću uskoro javno govoriti.

Građani Hrvatske i regije uvjerit će se da je nacionalizacija Agrokora koju je dizajnirala Vlada politički projekt koji je u potpunoj suprotnosti s interesima Republike Hrvatske.

Vladinom odlukom o nacionalizaciji Agrokora prouzročene su dalekosežne gospodarske i financijske štete koje se već mjere u mlijardama kuna. Uništava se industrija i njezina tržišna pozicija u Europskoj uniji. Hrvatska i regija pritom gube sinergijske učinke u EU. Takve odluke Vlade Republike Hrvatske zemlju  su uvukle u poziciju visokog društvenog i političkog rizika za što neće moći izbjeći odgovornost jer iza svakog protupravnog otimanja, iza svakog kriminala, uvijek stoje pojedinci s konkretnim imenima i prezimenima.

Stoga ću u narednom vremenu, a u cilju zaštite vrijednosti ulaganja u Agrokor, radnih mjesta i gospodarstava država u kojima poslujemo te svih naših dionika, pokrenuti sve pravne radnje koje su mi a raspolaganju, kako u Hrvatskoj, tako i pred međunarodnim tijelima. Pritom ću javnim istupima i objavom relevantnih dokumenata u potpunosti razotkriti spregu politike, privatnih interesa čelnika fondova i važnih ljudi iz samog Agrokora, a koja je stvarni razlog donošenja neustavnog Lex Agrokora.

Ivica Todorić na svojoj je službenoj stranici kasno popodne objavio i kako podržava osnivanje saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor. Zasad je uz tu objavu navedeno samo kako će uskoro o tome pisati opširnije

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Tuđman o prisluškivanju iz BiH: “Oni naprosto ne žele uspostaviti prijateljske odnose s Hrvatskom”

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatske Ranko Ostojić u četvrtak je izvijestio javnost kako je to tijelo zatražilo očitovanje sigurnosno-obavještajnih-agencija vezano uz navodno prisluškivanje hrvatskih dužnosnika od strane BiH.

“Odbor je zatražio očitovanje Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) i očitovanje hrvatskih sigurnosno-obavještajnih agencija vezano za izjave ministra sigurnosti BiH o tome da se prisluškuju dužnosnici Republike Hrvatske.

To je bio i povod za traženje dodatnog izvješća ima li takvih slučajeva i s drugim zemljama i imat ćemo zatvorenu sjednicu odmah po primitku očitovanja naših sigurnosnih službi”, rekao je Ostojić, javlja Dnevnik.hr.

“Nedopustivo je da se dogodi, a pogotovo da netko tako javno navodi, da se prisluškuju dužnosnici. Bez obzira na opravdanje i kasnije demantije tražimo da naše sigurnosne službe izvijeste ovaj Odbor o tome što se konkretno događa i koje su mjere poduzete s naše strane. Mislim da na to treba imati adekvatan odgovor i izvršna vlast”, kazao je Ostojić.

Agrokor i širenje HEP-a, ali i odnosi hrvatske vlade i mađarskog mol-a, teme su koje, piše tjednik, zanimaju tajnu službu susjedne države. Miroslava Tuđmana, brinu izjave koje stižu iz BiH.

“Prvi zaključak koji se može izvući jest da se tamo radi po interesima pojedinih grupacija ili političkih opcija”, smatra Miroslav Tuđman iz HDZ-a.

Hrvati u BiH, jedno su od ključnih vanjskopolitičkih ciljeva vlade Andreja Plenkovića. U toj je zemlji bio već nekoliko puta pa ovakvi postupci tajne službe BiH, za Tuđmana, su jasna poruka.

Podsjetimo, mediji u BiH su prenijeli u srijedu riječi ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića koji je potvrdio da je Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) BiH, u skladu sa zakonima i Ustavom BiH, prisluškivala određene hrvatske dužnosnike s ciljem zaštite ekonomskih interesa BIH i njenih građana.

facebook komentari

Nastavi čitati