OTVORENO PISMO POTPORE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI BOŽIDARU ALIĆU

5

Potaknuti najnovijim medijskim napisima, usmjerenim na ugrozu časti i dostojanstva uglednog hrvatskog dramskog umjetnika, hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata kao i osvjedočenog domoljuba gospodina  Božidara Alića, mi dolje potpisani dajemo punu potporu njegovoj domoljubnoj i rodoljubnoj inspiraciji pri javnom govoru.

S obzirom na općepoznate činjenice sadržane u etičkoj osudi Hrvatskog nacionalnog etičkog sudišta od 10. prosinca 2014. godine, a kojom je Ivo Josipović etički osuđen za veleizdaju, smatramo da nitko nema pravo na osudu gospodina Božidara Alića zbog izjave koju je dao Hrvatskoj televiziji te izborne noći 11. siječnja ove godine. To pravo nema ni Hrvatsko društvo dramskih umjetnika, jer gospodin Božidar Alić prilikom davanja te izjave nije nastupao u ime te udruge, pa je stoga logično pomanjkanje njihova legaliteta i legitimiteta u bilo kakvom obraćanju javnosti.

U iskrenoj i dobroj namjeri, ovim otvorenim pismom pozdravljamo gospodina Božidara Alića želeći mu svako dobro. te istodobno izražavamo domovinsku zahvalnost za sve što radi na promicanju slobode misli i govora, istinoljubivosti, vjeroispovijedi, odanosti hrvatskoj državotvornosti te univerzalnim temeljnim ljudskim pravima.

 U Zagrebu, 18. siječnja 2015.

Prof. emer. dr. sc. Zvonimir Šeparović,

akademik Josip Pečarić,

prof. dr. sc. Josip Jurčević,

dipl. pravnik Zdravko Vladanović

braniteljski-portal.hr

Uz ovu značajnu potporu, velikanu hrvatskog glumišta su potporu iskazale mnoge druge javne i privatne osobe te portali, a među prvima i portal Kamenjar što je i sam Božidar objelodanio na svom fb profilu:
bozidar potporaKamenjar.com

facebook komentari

 • Petar Rajkovačić

  Božidar Alić je samo rekao ono što većina Hrvata misli ali nemaju priliku to izreći javno u kamere Radmanove i ostalih antihrvatskih televizija. Ovom Božidarevom izjavom su najviše šokirani “purgeri” čiji su roditelji prije dolaska u Zagreb jedva čekali otapanje snijega da bi se mogli okupati u obližnjem potoku ili bari na “đurđev” dan.
  Purgeri koji već 4-5 generacija imaju kupaonicu i wc u kući nisu dali glas bijelom trbušastom glodavcu Josipoviću.
  Bravo Božidare !

  • Alan B’Stard

   Kazu da su ti prvi ‘purgeri’ nakon sto su uselili u hrvatske i zidovske stanove 1945 u kadama kiselili kupus!?

   • Petar Rajkovačić

    Da, i prva zima ih zatekla nespremne pa su povadili parket za ogrjev, a dug niz godina poslje su oni i njihov okot preskakali tramvajske tračnice da ih struja ne ubije.