Otvoreno pismo predsjedniku HNS-a BiH i predsjedniku HDZ-a BiH, dr. Draganu Čoviću

0

Poštovani Predsjedniče! Obraćamo Vam se u dobroj namjeri, u korist širih nacionalnih interesa, budući da smo duboko uvjereni kako su Opći izbori 2014. izbori u kojima će se hrvatski narod u BiH opredjeljivati za zaštitu temeljnih nacionalnih prava i vrijednosti kakve su suverenost, konstitutivnost i jednakopravnost hrvatskog naroda u BiH, zaštita digniteta Domovinskog rata i zaštita stečenih prava branitelja i članova njihovih obitelji, zaustavljanje daljnjeg iseljavanja hrvatskog naroda iz Bosne i Hercegovine i zaustavljanje trenda neuposlenosti i općeg pada životnog standarda koje traje već nekoliko godina na prostorima u kojima obitava hrvatski narod u BiH.

draganMi, hrvatski branitelji u BiH, podržavamo Vaše napore da kao predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH okupite sve hrvatske političke državotvorne snage i napore da se hrvatskom narodu u BiH vrate sve ustavno-pravne pozicije koje mu pripadaju, i zato Vas želimo upozoriti na sljedeće:

Nemojte dopustiti da na listama ponovno budu gluhonijeme političarke i političari koji ne osjećaju mučeništvo svog naroda, njihovu strpljivost, tjeskobu i zabrinutost za svoju budućnost. Konkretno, nemojte dopustiti da izborne liste sastavljaju dugogodišnji premijeri, ministri, direktori, načelnici općina i njihovi interesni lobiji. Liste moraju biti sastavljene od uglednih hrvatskih pojedinaca kojima hrvatski narod u BiH može ukazati povjerenje, koji svakodnevno žive sa svojim i uz svoj narod. Nemojte dopustiti da županijski, federalni i državni parlamenti postanu dobro plaćena radna mjesta na kojima će se upošljavati rodbina i prijatelji bez ikakvog političkog znanja, bez nacionalne osviještenosti i upitnih političkih stručnih kvalifikacija.

U posljednjih dvadeset godina, hrvatski narod u Bosni i Hercegovini se od naroda koji se u Domovinskom ratu oslobodio svih povijesnih okova danas pretvorio u trpeći narod koji u svojoj strpljivosti proživljava mučeništvo i sumnja u vlastite vrijednosti, što je isključiva zasluga pohlepnih, nesposobnih i bezosjećajnih hrvatskih političara koji nemaju potporu hrvatskog naroda u BiH. No, imajući u vidu tko ima ovlast i na koji način se predlažu liste jasno je vidljivo zašto se ti isti pojedinci godinama održavaju na političkoj sceni bez kvalitetne analize njihova rada.

Stoga, mi, hrvatski branitelji u BiH, zahtijevamo drastične kadrovske promjene u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti, i jasno i glasno ćemo reći koja imena političarki i političara nećemo podržati na listama, što će biti jasan znak tko treba da ode s političke scene, zajedno s onima koji su ga predložili.
    Vrijeme je da odvojimo žito od kukolja kako bi hrvatski narod u BiH vratio povjerenje u političare koji su dužni voditi svoj narod u bolju budućnost.

S poštovanjem!

[one_half] UDRUGA DRAGOVOLJACA I VETERANA