Ovaj video morate pogledati: “Da vidimo tko je doista ugrožen u BiH”

4

U današnjoj emisiji ‘Tema dana’ Hrvatske radio televizije, tema je bila položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini, te najava premijera Hrvatske Andreja Plenkovića o održavanju zajedničke sjednice s Vijećem ministara Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Premijer Plenković je istaknuo kako je zajednička sjednica važna politička poruka o odnosima Hrvatske i Bosne i Hercegovine, Plenković je izrazio nadu da će hrvatski ministri s kolegama iz BiH tijekom sutrašnje rasprave i u kasnijoj međusobnoj komunikaciji pokrenuti rješavanje pitanja u svim resorima i svim aspektima suradnje.

“Mislim da je to jako dobra poruka i da je jako dobro da u ovoj fazi organiziramo taj susret s našim kolegama iz BiH”, poručio je hrvatski premijer.

Iz Sarajeva, svoje viđenje političkog i društvenog položaja najmalobrojnijeg naroda u Bosni i Hercegovini komentirao je, kako je predstavljen, novinar portala Vijesti-ba Nihad Hebibović, a iz studija u Mostaru odgovorio mu je novinar Večernjeg lista Zoran Krešić!

Emisiju morate pogledate, pratite dio od 6:00:

Ustavni sud BiH stavio dijelove Izbornog zakona van snage, nije povrijeđen vitalni nacionalni interes Bošnjaka

facebook komentari

 • Ante Zrno

  Nije u redu da postavite Hrvatskog intelectualce u isti program sa ovom Bosnjackom magom, po taj coviek nema veze o cemu govori. Evo samo jedno opoziva se na abolising Herceg Bosne po Tudjmanu a zaboravi reci da je time dogovorena confederacija sa Hrvatskom i da Hrvatski prdsjednik ima pravo VRTA na sve odluke parlamenta. Mozda ovaj gospodine treba procitati Washingtonski i Deytonski sporazum do kraja prije bilo kakvog diskutiranja. BiH

 • cleuna892

  Kako je nekome uopće palo na pamet pozvati ovga čobana da on komentira sutrašnji sastanak dviju Vlada?
  Smanjite ton prilikom gledanja priloga i doći će te do zaključka da se ovaj priprema na izlazak u ring a ne davanje izjave za tv.
  A sve ovo što je on rekao,pogotovo zadnjih nekoliko rečenica,prepuštam Hrvatskoj javnosti da vidi i ocijeni s kim mi ovdje imamo posla i o kakvim se “prijateljima” Hrvatske radi.

  • damirphr

   nekada treba pokazati s kim bi trebalo razvijati partnerske odnose ali ovo je bilo negledljivo – vidljivo je da covjek nikada ni s kime nije vodio argumentiranu raspravu – mislim da je korisno za RH publiku da vidi sa kime se sastaju Mesic, Ivancic i ostali…

 • Dusko Besenic

  Slučajno sam gledao u direktnoj izvedbi i jedva sam se suzdržavao da ne prebacim program, ali htjeo sam vidjeti do kraja sa čime se naši Hrvati, u BiH, moraju nositi ! Ni do sada nisam imao iluzije po tom pitanju, ali dobrog su sugovornika izabrali sa HRT-a, da pokažu na pravi način tko su nam ,,sugovornici i partneri”….primitivci pokvarenih zubiju! Nije ovo omalovažavajuća primjedba već činjenica koja pokazuje da netko tko ne shvaća potrebu brinuti o vlastitom zdravlju i izgledu, je podpuno irelevantna osoba za bilo šta! Taj mladi ,,čovijek” je duhovno i intelektualno na razini Babića iz Index.hr ! Koliko poznajem situaciju iskreno se bojim da civilizirani pregovori i dogovori neće donijeti rezultata, pogotovo sada kada je islamizacija stanovnika islamske vjeroispovijesti u ekspanziji ! Dragi moji Hrvati u BiH, neka vam pomogne Bog i država Hrvatska!!!