OVO JE MUŠKARAC KOJI JE PRIVEDEN ZBOG VRIJEĐANJA MILANOVIĆA U KNINU

5
Luka Kozina: Milanovića ne volim, zviždati ne znam pa sam vikao

Luku Kozinu (61) policija je oko 21 sat 5. kolovoza, odnosno desetak sati nakon središnje proslave akcije Oluja, na kninskom trgu privela zbog vrijeđanja visokog dužnosnika – premijera Zorana Milanovića i narušavanja javnog reda i mira.

Milanovića ja ne volim i otprije, i ne odgovara mi nikako. Ja sam iz Velića kod Sinja, a to je samo desetak kilometara od Milanovićeva sela i mi tamo znamo da nitko od njegovih nije kršten, ni pričešćen ni krizman već stoljećima. Pa ni cila Vlada nije krštena. Kako znam da Milanovićevi nisu stoljećima kršteni? Pa i ćaća i dida mu nisu bili kršteni. Sada u Kninu sam mu vika da ga more bit sram što ljetuje s obitelji na Hvaru za 50 kuna, a osigurava ga 20 ljudi. Vika sam da ga more bit sram što nas on košta deset milijuna dnevno, a ljudi kopaju po kontejnerima. E i Josipoviću sam vika jer se ljubija tri puta s Nikolićem… Riječi su ovo 61-godišnjeg Luke Kozine kojeg je policija oko 21 sat 5. kolovoza, odnosno desetak sati nakon središnje proslave akcije Oluja, na kninskom trgu privela zbog vrijeđanja visokog dužnosnika – premijera Zorana Milanovića i narušavanja javnog reda i mira.

Izmjerili su mu, kako nam je i sam rekao, 1,33 promila alkohola, no tvrdi kako u trenucima dok je zviždao premijeru Milanoviću nije pio, pio je tek kasnije navečer.

[quote] – Ne znam jesam li mu vikao majmune. To stvarno ne znam, al ovo prvo jesam i sve bih to ponovio. Oni kažu da mu jesam vika „majmune“… Al’ bogami ne znam. Ja ne znam zviždati pa sam vikao, ali što točno ne znam – priča Luka Kozina.[/quote]

Tvrdi kako ne voli ni jednog političara osim Ruže Tomašić koja je jedina, kako kaže, rekla da Hrvatska nije bila agresor u BiH.

– Ja sam ratovao od 1991.  do 1995.  godine od Zadra, Šibenika do Trebinja i Banja Luke. Bio sam pješak i topnik 4. i 126.  brigade i kad je završio rat, vratio sam se u svoje mjesto. Tamo su mi došli kolege s bojišta na piće i vidjeli da sam ostao u staroj kući i nagovorili me da idem u Knin. Tu sam došao 1995. godine i nisam provalio u stan nego su mi ga dali. Odonda sam u Kninu i imam petero djece – kaže nam Luka Kozina koji je do rata radio kao strojobravar,  najviše u splitskoj Željezari. Nakon rata obolio je od PTSP-a.

– Kada me policija skupila navečer, oko 21 sat, rekli su mi da će me odmah vratiti, no sve su lagali. Prvo su me ispitivali dva sata, a jedan je deset listova napisao, pa zvao nekog na motorolu i telefon, pa gužvao, pa opet iznova. Drugi mu je govorio da to nije u redu, pa je morao opet pisati… he he he. Bili su korektni i nisu me tukli, al me uvridilo što su me zadržali. Nudili su mi hranu, piće i cigarete, al ja sam samo tražio tablete za PTSP i iz protesta sam spavao na betonu. I onda sutra ujutro opet sam morao sat i po davati izjavu. Otišao sam kod suca za prekršaje i konačno sam oko 14 sati sutradan pušten – kaže Luka Kozina i dodaje da mu je sudac rekao da će kaznu dobiti poštom.

Upitan kojoj stranci pripada, rekao je da je 89. i 90. godine bio u HDZ–u, ali da sada nije u ni u jednoj stranci. Na upit kako komentira špekulacije da iza prosvjeda na kninskom trgu i vrijeđanja premijera Milanovića stoji kninska gradonačelnica Josipa Rimac, rekao je kako je to čitao u novinama, ali da to nije točno.

– Ja sam svim političarima uvijek zviždao. I Šeksu sam zviždao jer je rekao locirati, identificirati i transferirati. Mesiću sam zvižda, a zbog njega i Sanadera koji su rekli da je HOS fašistički nosim znak HOS-a. Karamarko mi ne paše jer je potira Jadranku Kosor, al mi se sviđa jer želi istražiti komunističke zločine. E, ni Milanovića ne volim i to zato što nije dan prije Oluje došao na doček za Alku jer je tražio da SDP bude domaćin dočeka političarima i gostima u Sinju. To sam čita u novinama – uglavnom nepovezano je govorio Kozina i zaključio: Pitao me sudac o svemu ovom i ispričao sam mu kao i vama. Na kraju me pita imam li što dodati, i rekao sam da bih sve sutra isto ponovio.

VL

facebook komentari

 • Vratija se Šime, hups! vratija se YU i njegova diktatura.

  • Herc.Križar

   ajde Milane i ti stisni Like na facebook grupi 🙂

   • Vrlo rado ću to učiniti čim mojom spuževom brzinom stignem tu, na taj cil. Prati…

 • peppermintt

  e lipi moj čovik nek si ti meni živ i zdrav , e tako triba ko im hebe …. ako vlast ne valja triba je kritizirati.
  a to što su priveli ovog čovika je stvarno ljigav potez uvlakača iz policije svojim partijskim šefovima, bljak, sve za fotelje !!

  al zato je “ova poštena vlast ” lipo gosp. Valnei Bevanda izdala rješenje o poreznoj zastari njenog poreznog i carinskog duga u iznosu od 9 milijuna kuna, ej !!!

  i nitko od poreznika niti šefova koji su naredili da se proces razvlači do zastare, nije priveden, nije ostao bez posla !

  triba napraviti skupinu za potporu našem časnom gospodinu Kozini kojem je na srcu njegova domovina , živio nam !

  • Herc.Križar

   siguran sam da već na facebooku postoji grupa! 🙂 Nego .. pogledaj ovu grupu tj inicijativu što ju je pokrenuo moj prijatelj K.Kraljević https://www.facebook.com/HBdomena?ref=hl … radi se o inicijativi za .hb domenu …. jebesh domenu .ba .. Hoćemo našu hercegbosansku .HB