Pratite nas

‘Ovo je promašena Vlada. Vrijeme je da ode…!’

Objavljeno

na

Kako je u Novom Vinodolskom ocijenio Karamarko, ankete treba ostaviti sa strane.”HDZ je prošle godine na izborima dokazao da je prvi, i na lokalnim i na izborima za Europski parlament, a ove godine će to biti još izraženije”, procijenio je.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko za današnje rezultate ispitivanja javnog mnijenja o rejtingu stranaka po kojima je HDZ prestigao SDP rekao da to izaziva malo veselja, ali ne potpuno, jer je razlika mnogo veća od danas objavljenih rezultata.tomislav-karamarko-hdz-govor-100

HDZ-ov savez je prema istaživanju Crobarometra dobio 25,1 posto podrške anketiranih, a Kukuriku koalicija 23,7 posto.

Sam HDZ ima podršku 19,6, a SDP 19,7 posto anketiranih.

Kako je u Novom Vinodolskom ocijenio Karamarko, ankete treba ostaviti sa strane.”HDZ je prošle godine na izborima dokazao da je prvi, i na lokalnim i na izborima za Europski parlament, a ove godine će to biti još izraženije”, procijenio je.

Na pitanje ima li kakve prijedloge za Vladu, temeljem poziva premijera da oporba da konstruktivan savjet o rezanju rashodovne strane proračuna i spriječavanju povećanja deficita, Karmarko je odgovorio da s njima na pitanju poreza ne može naći zajednički jezik. “Oni će stalnim dizanjem poreza provesti politiku uništenja do zadnjeg radnog mjesta. ocijenio je.

Kako je dodao, može se razgovarati o poticanju proizvodnje, o razvoju malog i srednjeg poduzetništva, jer sva stabilna društva i ekonomije počivaju na malom i srednjem poduzetništvu. “Naši prijatelji, odnosno politički suparnici to očito ne shvaćaju”, ustvrdio je.

U vezi s porezima na štednju i nekretnine Karamarko je rekao je kako jedan dan kažu da ih neće biti, pa hoće, pa opet neće te da je to, kako je ocijenio, “potpuno dezorijentirana ekipa.” Pokušavaju rezanjima i dizanjem poreza postići rezultate, to je iracionalno, zaključio je.

“Jedna od definicija iracionalnosti, da ne kažem ludila je stalno inzistiranje na istom rješenju koje ti donosi loše rezultate a ti očekuješ da će taj rezultat biti drugačiji”, rekao je i ocijenio da je ova vlada promašena te da je vrijeme da ode.

Za promjene odluka premijera i Vlade je rekao da se ne bi bavio Milanovićem, njegovim izričajem, njegovom kolebljivošću, “njegovom negacijom samoga sebe Nek se time bavi netko drugi”, rekao je predsjednik HDZ-a.

Kazao je i kako HDZ ne vrijeđa SDP, da se ne veseli možebitnim kriminalcima u njihovim redovima, niti to kapitalizira.

“Mi pričamo o problemima i fenomenima, a ne o ljudima”, rekao je Karamarko.

Na pitanje mogu li građani u vezi s porezima biti mirni ako HDZ dođe na vlast, Karamarko je rekao da će u tom slučaju voditi uravnoteženu poreznu politiku. Ponovio je da poreznog obveznika treba njegovati kako bi zarađivao i bio dobar porezni platiša.

“Naš naglasak je na razvoju proizvodnje. Mora se stimulirati ljude da otvaraju firme, da je oslobođen davanja prvih godinu dana onaj tko nekoga zaposli, da se PDV plaća nakon naplate računa”, rekao je predsjednik HDZ-a.

Tomislav Karamarko sudjeluje na regionalnom stranačkom skupu u Novom Vinodolskom, zatvorenom za javnost.

Hina

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Nebuloze

VLADIKA GRIGORIJE OTVARA RESTORAN U PROSTORIJAMA SPC U DUBROVNIKU?

Objavljeno

na

Objavio

Vladika zahumsko-hercegovački Grigorije, prema pisanju srbijanskog portala Alo, deložirao je u Dubrovniku Vijeće srpske manjine toga grada, što je, kako se navodi, izazvalo gnjev kod oko 3.500 dubrovačkih Srba.

Oni sada navodno peticijom traže od patrijarha Ireneja da ih ukazom makne iz zone nadležnosti.

Grigorije je tvrdio da će proširivati galeriju ikona u prostorima Crkve u Dubrovniku, te je zbog toga naložio SNV-u da napusti ured od pukih 15 kvadrata za koji im je SNV plaćao 2.000 kuna mjesečno najma, piše Krugoval Domovina

Dubrovački Srbi u pismu upućenom patrijarhu Irineju i Sinodi SPC-a smatraju da vladika namjerava crkveni prostor dodatno komercijalizirati otvaranjem restorana, naveli su u javnom pismu ljudi iz dubrovačkog SNV-a.

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Miro Kovač: Ne vjerujem da je riječ o političkom progonu Ivice Todorića

Objavljeno

na

Objavio

U Studiju 4 gostovao je Miro Kovač, predsjednik saborskog odbora za vanjsku politiku i bivši ministar vanjskih poslova.

Komentirajući akciju Agrokor, istaknuo je da se zalaže za utvrđivanje političke odgovornosti. To je naša dužnost i prema građanima koje zastupamo, i prema državi. Osobno se zalažem za rasvjetljavanje svega onoga što se događalo kad je riječ o Agrokoru, rekao je Kovač. Istaknuo je kako vjeruje da u Hrvatskoj pravosuđe funkcionira neovisno i ne vjeruje da je riječ o političkom progonu Ivice Todorića.

Osvrnuo se i na posjet predsjednice Kolinde Grabar Kitarović Rusiji. Rekao je da očekuje pomak u odnosima između Hrvatske i Rusije.

Očekujem da ćemo najviše jačati dijalog na području gospodarstva jer postoje sankcije Europske Unije prema Rusiji, ali i Rusije prema Europskoj uniji i zbog toga je Hrvatska trpjela štetu na planu gospodarstva. Ali Rusija ima pravo diskrecije i može propustiti neke tvrtke na svoje tržište.

Da bi se to dogodilo važno je imati dobre prijateljske odnose sa Rusijom i mi to želimo, istaknuo je Kovač.

 

facebook komentari

Nastavi čitati