‘Ovo je promašena Vlada. Vrijeme je da ode…!’

  0

  Kako je u Novom Vinodolskom ocijenio Karamarko, ankete treba ostaviti sa strane.”HDZ je prošle godine na izborima dokazao da je prvi, i na lokalnim i na izborima za Europski parlament, a ove godine će to biti još izraženije”, procijenio je.

  Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko za današnje rezultate ispitivanja javnog mnijenja o rejtingu stranaka po kojima je HDZ prestigao SDP rekao da to izaziva malo veselja, ali ne potpuno, jer je razlika mnogo veća od danas objavljenih rezultata.tomislav-karamarko-hdz-govor-100

  HDZ-ov savez je prema istaživanju Crobarometra dobio 25,1 posto podrške anketiranih, a Kukuriku koalicija 23,7 posto.

  Sam HDZ ima podršku 19,6, a SDP 19,7 posto anketiranih.

  Kako je u Novom Vinodolskom ocijenio Karamarko, ankete treba ostaviti sa strane.”HDZ je prošle godine na izborima dokazao da je prvi, i na lokalnim i na izborima za Europski parlament, a ove godine će to biti još izraženije”, procijenio je.

  Na pitanje ima li kakve prijedloge za Vladu, temeljem poziva premijera da oporba da konstruktivan savjet o rezanju rashodovne strane proračuna i spriječavanju povećanja deficita, Karmarko je odgovorio da s njima na pitanju poreza ne može naći zajednički jezik. “Oni će stalnim dizanjem poreza provesti politiku uništenja do zadnjeg radnog mjesta. ocijenio je.

  Kako je dodao, može se razgovarati o poticanju proizvodnje, o razvoju malog i srednjeg poduzetništva, jer sva stabilna društva i ekonomije počivaju na malom i srednjem poduzetništvu. “Naši prijatelji, odnosno politički suparnici to očito ne shvaćaju”, ustvrdio je.

  U vezi s porezima na štednju i nekretnine Karamarko je rekao je kako jedan dan kažu da ih neće biti, pa hoće, pa opet neće te da je to, kako je ocijenio, “potpuno dezorijentirana ekipa.” Pokušavaju rezanjima i dizanjem poreza postići rezultate, to je iracionalno, zaključio je.

  “Jedna od definicija iracionalnosti, da ne kažem ludila je stalno inzistiranje na istom rješenju koje ti donosi loše rezultate a ti očekuješ da će taj rezultat biti drugačiji”, rekao je i ocijenio da je ova vlada promašena te da je vrijeme da ode.

  Za promjene odluka premijera i Vlade je rekao da se ne bi bavio Milanovićem, njegovim izričajem, njegovom kolebljivošću, “njegovom negacijom samoga sebe Nek se time bavi netko drugi”, rekao je predsjednik HDZ-a.

  Kazao je i kako HDZ ne vrijeđa SDP, da se ne veseli možebitnim kriminalcima u njihovim redovima, niti to kapitalizira.

  “Mi pričamo o problemima i fenomenima, a ne o ljudima”, rekao je Karamarko.

  Na pitanje mogu li građani u vezi s porezima biti mirni ako HDZ dođe na vlast, Karamarko je rekao da će u tom slučaju voditi uravnoteženu poreznu politiku. Ponovio je da poreznog obveznika treba njegovati kako bi zarađivao i bio dobar porezni platiša.

  “Naš naglasak je na razvoju proizvodnje. Mora se stimulirati ljude da otvaraju firme, da je oslobođen davanja prvih godinu dana onaj tko nekoga zaposli, da se PDV plaća nakon naplate računa”, rekao je predsjednik HDZ-a.

  Tomislav Karamarko sudjeluje na regionalnom stranačkom skupu u Novom Vinodolskom, zatvorenom za javnost.

  Hina

  facebook komentari