Ovo više nije problem samo Hrvatske, ovo je problem NATO saveza!

4

Sjećate li se sage o smjeni u SOA, nastojanja predsjednice za smjenom Lozančića, opiranja oporbe i odugovlačenja Tihomira Oreškovića. Nije li sukob Orešković, Petrov Karamarko krenuo baš od tog trenutka. Jesmo li sigurni da je imenovanje Markića pravi potez i radi li SOA posao koji bi trebala ili se bavi sekundarnim stvarima?

Kako je moguće da nitko u ovoj državi nije znao da se sprema uhićenje visokih časnika hrvatske vojske, ne samo časnika HVO. Kako to da su se uhićenja dogodila samo dva dana nakon posjeta Plenkovića i Stiera Sarajevu i Mostaru i ono što bi moglo biti još gore-koliko će se još uhićenja dogodit?

Kako je moguće da se u državi koja to nije već je međunarodni protektorat, u državi gdje svaki entitet ima svoje sudove, svoju policiju nakon 25 godina nakon rata hrvatske obavještajne službe – nemaju pojma što se sprema i što se događa. Kako je moguće da država koja je članica NATO  saveza dozvoljava hapšenje svojih časnika takovoj tvorevini.

Ovo više nije problem samo Hrvatske, ovo je problem NATO saveza, jer ne zaboravimo da se vojni časnici u slučaju ratne ugroženosti  aktiviraju aktivizmom bez obzira na umirovljenje, rezervni status i starost.

Možemo spekulirati i kalkulirati kome odgovara psihoza straha među hrvatskim narodom u BiH. Srbima da se do kraja očisti bosanska posavina od Hrvata ili Bošnjacima da očiste federaciju od Hrvata, kršćana, katolika i uspostave svoj kalifat. Politika koju stalno isiče hrvatska vlast bez obzira koje je provenijencije i koja gura BiH u EU, zaboravljajući da su Hrvati te države već građani EU i da Hrvatima u toj državi ne treba podrška u vidu floskula već pomoć i konkretni potezi.

Bez konkretnih poteza Hrvati iz BiH biti će novi izbjeglica u toj istoj EU i za to biti će odgovorna hrvatska vlast, bez obzira tko bio na vlasti.  Bez konkretnih poteza hrvatske vlasti i bez konkretne zaštite , Hrvati u BiH biti će i dalje izloženi hapšenjima, šikaniranjima, zastrašivanjima, biti će osuđeni na samoorganiziranje i zaštitu svog doma i integriteta, ako treba i ‘oružjem’.

Gospodo na vlasti u Republici Hrvatskoj, na Hrvatima u BiH lomi se svaka vlast.

Ante Rašić

facebook komentari

 • kršni

  To se zove debakl! Još, gdje je predsjednica države Hrvatske i vrhovna zapovjednica OS? Kako je moguće da tajne službe ne znaju ništa? Ovo nije prvi put a to znači da je scenarij dobro poznat, od onog trenutka kada se objavilo ono o procesuiranju HR branitelja. Točno je da smo u NATO-u, dakle? Imamo npravo nznati istinu, previše je Hrvata poginulo u ovom ratu, i tamo i amo.

 • Roman Stefic

  Ako ovi iz Percije nece da se brinu neka se sklone … mozemo mi sami …

 • Malleus_Haereticorum

  Tako je to kada Hrvati u RH na glavnim položajima na vlasti imaju škarnicle, a ne državnike. Obični kovački mijeh je u stanju izpustiti smisleniji dah nego „premijer“ i ostali.

 • kostresh

  NATO na to, to iz NATO….