Pratite nas

Padaj kišo dugo, dugo

Objavljeno

na

Hvala dragom Bogu ! Malo malo pa kiša pada..trava raste, gora zeleni..pa hladan vjetar poljem piri..i druga ljetna osvježenje. To, to mi paše a ne one pasje vrućine. A turizma, turisti?

porečE pa baš me briga za njih. Ako hoće suhu klimu, ako mrze kišu, neka lijepo idu u..Saharu. Po nekim znacima, turizmu u nas ove godine ne cvatu ruže. Što se mene tiče mogu i…uvenuti.

Zašto? Zato!

Jer na onom, nekad „trulom zapadu „ čak i turističkim velesilama, turizam u ukupnom dohotku države predstavlja tek nekoliko postotaka. Jer! Imaju oni i poljoprivredu i preradu i industriju i izvoze sve i svašta. A mi smo sve to razvalili a..uvozimo sve i svašta. Mi bi izgleda po onoj pjemsi „ neću više radit nego ….ladit „ i da živimo od tamo nekakve turističke manče, milostinje, od onog komada kolača koji preostane onim velikanima. Usporedite si samo naš turistički dohodak sa dohotkom samo jednog Praga , pa će te shvatiti koliko su lažne , isprazne samohvale onih koji nas hoće uvjeriti kako, eto, u svim resorima, pa i u turizmu imamo sposobne ministre.

Nije li žalosno gledati cijele lance restorana u strogim centrima istarskih gradova, sa polupraznim stolovima i terasama. I konobare s crvenim pregačama kako se udvornički. Sluganski klanjaju pred turistima. I nagovaraju ih da skrenu..eto baš kod njih. A, tko te restorane, kafiće, drži ?

Pa pogledajte samo imena i prezimena. To su oni koji u najboljem slučaju, mogu slastičarnicu držati. E a kad u ejndom takvom restoranu gost prosvjeduje zbog prevelikog računa ( pa nisu turisti ovce ) može mu se dogoditi kao u Poreču da ga konobar izudara bokserom.

pozuri ženoPa gost koji bi uvijek trebao biti u pravu završi u bolnici na šivanju I zato „padaj kišo dugo dugo padaj danju padaj noću…“ Budi kišo draga, hladan tuš za one koji ovu zemlju pretvaraju u zemlju konobara, sobarica, spremačica, prodavača suvenira, iznajmljivača soba, apartmana, suncobrana, ležaljki. I za tu vlast koja se hvali time što je broj nezaposlenih, eto u jeku ljetne sezone spao nešto ispod zastrašujućih 300 i više tisuća. Pa možda kišo draga, malo ohladiš glavu i našem premijeru.

Da pored inih gluposti ne kaže i to, da kad broj nezaposlenih u nas bude 200 000, to više neće biti problem.
No krasno.
A gdje bi mu bio kraj da se je naša nogometna reprezentacija iz Brazila vratila s nekom medaljom.
I zato „dolje turizam, dolje nogomet, dolje sve ono što im može dati povoda da se hvale (jer nemaju nikakvih razloga za to )
Dolje i ova vlada i svaka iduća koja ovoj sadašnjoj bude..imalo sličila.
Toliko od mene.
Jer domoljublje nije kad voliš ni vlast ni državu, nego svoj narod i svoju domovinu .

E, tako :

Vaš gnjevni i zlobni Blaž Pinjuh

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Politika

Željko Glasnović žestoko u Saboru: ‘Prošlost nije prošla’

Objavljeno

na

Objavio

U Saboru je i današnje zasjedanje započelo stankama. Govorilo se o poplavama i sanaciji, a jedan od zastupnika koji je zatražio stanku je i Željko Glasnović koji se pak osvrnuo na sasvim drugu temu. 

Žestoko je kritizirao način na koji se troši novac u Saboru poručivši:

“Rekao je jedanput Orwell ‘prošlost nije prošla’. Prošlost je i čista analitika s kojom se danas manipulira. Specijalni rat se vodi protiv Hrvatske i izvan Hrvatske. Je li Sabor predao svoje arhive tamo gdje je trebao? Je li SOA predala arhive potpisnika udbaša koji ima dosje u Beogradu? U Saboru imate dokumente gdje je dano po stotine tisuća eura tamo gdje god se pomokrio partizan. Pa neki rujanski, pariški dogovori po 80 tisuća kuna, pa deset, dvadeset dokumenata gdje su se isplaćivale stotine tisuća kuna. To su sve potpisivali neki tajnici. Pa neki koji imaju kodna imene”Degenerik” ili “Filter 57″. Istovremeno, nisu mogli isplatiti ljudima koji rade prekovremeno u Saboru”, poručio je među ostalim saborski zastupnik iz redova Nezavisnih za Hrvatsku, Željko Glasnović.

U Saboru su zatražene i stanke zbog katastrofalnih poplava u Hrvatskoj.

“Šokantan je podatak da je prijavljeno 2,3 milijarde kuna šteta, a da je u proračunu osigurano samo 20 milijuna kuna. Od 2000. do 2007. štete su bile ukupno 1,3 milijarde kuna, a ove godine imamo 2,3, a godina još nije završila. Sitniš koji je predviđen za obeštećenje građana nipošto nije dovoljan”, rekao je Ivan vilibor Sinčić iz Živog zida.

“Hajdemo razgovarati što treba činiti? Održavati poljoprivredne površine, poljoprivredne kanala i prosjeke u šumama. To se ne čini na privatnim površinama, a bome ne čini ni država. Uloga nas svih je da ublažimo ako već ne možemo spriječiti, a mi u Saboru možemo to činiti preko zakona”, rekla je Anka Mrak Taritaš iz Kluba GLAS-HSU.

“Naravno da ljudima kojima je voda ušla u kuću to nije velika utjeha, no na tom velikom projektu zaštite i obrane od poplava se radi i vjerujem da će Vlada naći rješenje”, istaknula je Marija Jelkovac iz HDZ-a.

facebook komentari

Nastavi čitati

Analiza

Izetbegovićev specijalni rat protiv Hrvatske

Objavljeno

na

Objavio

Špijunski napad iz BiH: OSA prisluškivala političare iz Hrvatske i BiH

Naivno ili neoprezno, ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić potvrdio je navode tjednika Nacional, ali i nekoliko svojevrsnih domaćih glasila obavještajnog i paraobavještajnog podzemlja u BiH, da su se na udaru prisluškivanja i praćenja državne Obavještajno sigurnosne agencije (OSA) našli hrvatski dužnosnici iz Hrvatske i BiH te razne kompanije.

U BiH je nastala prava konfuzija oko toga što je rečeno pa su pojedini portali čak uklanjali vijesti o tome što je Mektić rekao na upit o navodima zagrebačkog tjednika Nacional o tome da Obavještajno-sigurnosna agencija BiH vodi specijalni rat protiv Hrvatske te da nelegalno prisluškuje i špijunira hrvatske političare i poduzetnike.

Najprije su Mektiću u usta stavili da je izrijekom spomenuo dužnosnike, a nije, jednako kao i da je spomenuo Hrvatsku, a nije. Ali se iz njegova odgovora apsolutno podrazumijevalo da OSA, kojoj je na čelu pouzdanik vladajuće bošnjačke obitelji Izetbegović, Osman Mehmedagić Osmica, stoji iza praćenja gospodarstvenika i hrvatskih dužnosnika, piše Večernji list

– Sve je učinjeno sasvim legalno, legitimno i u tome nema ništa novo. Ali, sve te interese BiH, koje i nastojimo zaštititi od nelojalnih i, rekao bih, profiterskih udara, dužni smo raditi u skladu s Ustavom i zakonima BiH. Sve do čega smo došli, sve što smo saznali u čitavoj ovoj situaciji, o kojoj je pisao i portal Žurnal, o kojoj piše i Nacional, poduzimali smo u skladu sa zakonom i Ustavom ove države, štiteći ekonomski interes i ne dopuštajući podrivanje ekonomskog sustava BiH – rekao je Mektić.

A Nacional i Žurnal izvješćivali su o toma da OSA ima informacije o navodnim nelegalnim poslovima Elektroprivrede Herceg Bosne, Šuma Herceg Bosne, HT Mostara, Aluminija, Agrokora te poslovima vezanim uz korištenje vode iz Buškog jezera, koje bošnjačka politika godinama nastoji diskreditirati, umanjiti utjecaj, povezati s kriminalnim krugovima, vodstva BiH Hrvata u funkciji ostvarenja bošnjačke unitarne države.

Neimenovani bivši obavještajni dužnosnik ističe kako se Mektić, protiv kojega postoji niz prijava u Tužiteljstvu BiH, a koje u ladicama drže bošnjački tužitelji, posve razotkrio jer on ne bi smio imati nikakve operativne podatke ili znati o “tajnim operacijama”.

– Kod nas se ljude prisluškuje da bi se nekome pronašlo nešto. To je ustaljeni način rada, a to je nezakonito i neustavno. Druga stvar je da preko granice nikoga ne smijemo slušati. Postoji načelo teritorijalnosti – rekao je bivši obavještajac koji tvrdi da u posljednjem slučaju “nije narušen samo Ustav i zakoni nego je prekršeno i međunarodno pravo”.

Jedini koji u BiH može naložiti tajno praćenje i prisluškivanje jeste predsjednik Suda BiH, osim u slučaju izravne prijetnje terorističkog napada.

Na upit Sudu BiH je li izdao nalog nismo dobili odgovor. Prema sporazumu dviju država o suradnji u kaznenim stvarima, BiH je trebala izvijestiti institucije pravosuđa RH, no to, prema dostupnim podacima, nije učinjeno, što potvrđuje sumnje u legalnost prisluškivanja. Postavlja se pitanje koji je to ekonomski interes imala BiH.

– Tko je odredio te ekonomske interese? Država ih nema – rekao je sugovornik. Osim ako cilj operacije nije da se paukovom mrežom prisluškivanja gospodarstvenika s političarima, policajcima, novinarima… dođe do glavne mete – hrvatskog političkog vrha.

U Vladi jučer nisu odgovorili na pitanje o prisluškivanju OSA-e. Izvor iz Vlade samo je kratko uputio da se o svemu pita SOA-u, hrvatsku tajnu službu. Iz Agrokora poručuju da, ako je prisluškivanja bilo, to pitanje moraju rješavati druge službe.

 

Ivo Lučić: Očito postoje skupine unutar bošnjačke politike koje su instrumentizirale obavještajnu službu

facebook komentari

Nastavi čitati