Pametni privjesak iz Mostara lovi 30.000 dolara u crowdfundingu

0

Osnivači tvrtke tvorca pametnog privjeska Marin Bevanda, Luka Vučina i Robert Rozić, studenti su računarstva na Fakultetu strojarstva i računarstva i najmlađi poduzetnici u Mostaru

Amplius Electronics, mlada IT tvrtka iz Mostara, pokrenula je crowdfunding kampanju kojom namjerava prikupiti novčana sredstva za izradu Rubico pametnog privjeska.

Cilj je prikupiti fond od 30,000 USD kojim će se dovršiti proizvodni alati, pokrenuti proizvodnja, a time lansirati proizvod na međunarodno tržište.

Osnivački tim čine Marin Bevanda, Luka Vučina i Robert Rozić, studenti računarstva na Fakultetu strojarstva i računarstva u Mostaru. Ovi mladići se zanimaju za nove tehnologije te su svoje slobodno vrijeme posvetili razvijanju ideje pametnog privjeska. Oni su u toku posljednje dvije godine uložili mnogo energije i znanja kako bi od ideje došli do finalne verzije Rubica. Taj put je bio težak i ispunjen raznim izazovima, ali je stvorio jednu sjajnu priču sa sretnim krajem – Amplius Electronics je odnedavno prerastao iz startupa u tvrtku, a njegovi osnivači su najmlađi poduzetnici u gradu Mostaru.

Amplius Electronics je predstavio svoj proizvod Rubico, pametni privjesak koji služi kao power bank, odnosno punjač za mobitele, ima memoriju kao USB, te NFC tag koji se može upotrijebiti za više funkcija. Tim je kreirao nekoliko prototipnih verzija i potvrdio svoj koncept. Rubico je proizvod koji je nov na tržištu, jedinstven po svom izgledu i mogućnostima. Prototip koji sada postoji, funkcionalan je i spreman za dalji proces izrade.

Uz sami proizvod dolazi i mobilna aplikacija, koja korisniku omogućava prijenos podataka sa mobilnog uređaja na pametni privjesak, praćenje stanja o količini slobodne memorije na privjesku, kao i mogućnost snimanja video uradaka i fotografija direktnom pohranom na privjesak. Proizvod je namijenjen svim korisnicima smartphone uređaja.

Pod uvjetom da sve prođe kako je zamišljeno, Rubico bi trebao krenuti u  masovnu proizvodnju krajem 2017. godine, a već krajem oktobra planirane su prve isporuke za kupce na kampanji.

Kampanja traje sve do 8.  kolovoza. Za vrijeme kampanje može se kupiti pametni privjesak Rubico za 35 dolara, ali i podržati kampanja s 3,5 ili 25 dolara.

facebook komentari