Pratite nas

Vijesti

Pandža: ‘Do podizanja četničkih spomenika neće doći, a ako se dogovor ne ispoštuje, reagirat ćemo i spriječiti to tijelima!’

Objavljeno

na

‘Što hoće taj četnik’, pita se Ivica Pandža te kaže da branitelji moraju reagirati jer bi u suprotnom pljunuli na sve branitelje. A branitelji su za ovaj događaj, objašnjava nam Orkan, imali samo tri opcije. Prva opcija je doći tamo i biti mirni, a time bi dali podršku četnicima; druga opcija je biti nemiran, no i to je ono što bi Vukeliću išlo u prilog; a treća opcija je da institucije reagiraju na najavljeni događaj

Vijest o tome da će Željko Vukelić, zapovjednik takozvane Vojske Republike Srpske Krajine posjetiti mjesto Žirovac u općini Dvor kako bi obilježio stradanje Srba nakon ‘Oluje’ odjeknula je poput bombe u braniteljskim udrugama. Ono što je uzavrelu atmosferu dodatno zagrijalo je najava da se u Žirovcu namjerava podizati spomen-obilježje nestalima i stradalima u ‘Oluji’.

Prije desetak dana na ovu Vukelićevu najavu reagirao je Ivica Pandža Orkan koji je za naš portal tada rekao:

‘Jasno da znam za organizirani dolazak iz Srbije, a znam i u čijoj je organizaciji. Željko Vukelić, pripadnik 21. diverzantskog odreda Kordunaškog korpusa tzv. Srpske Vojske Krajine, najelitnije specijalne diverzantske jedinice koju su formirali, opremili i obučili Uprava bezbednosti Saveznog sekretarijata narodne obrane SFR Jugoslavije i Vojska Jugoslavije (VJ) još se u petom mjesecu ove godine zalagao za dizanje četničkog spomenika poginulim Srbima u mjestu Žirovac kod Dvora na Uni, pripadnicima srpske paravojske i srpskim civilima koje je u tzv. izbjegličkoj koloni u Vojno-redarstvenoj akciji “Oluja” u kolovozu 1995. godine pobila jedinica komandanta tzv. Vojske Srpske Krajine Mile Novakovića pri proboju iz Hrvatske. Ideja o spomeniku, nakon zalaganja Agencije za istraživanje i dokumentaciju ratnih sukoba i mene osobno, nije zaživjela. Vukelić sada opet ne miruje i želi posjetiti Žirovac što je nedopustivo. Sve sam prijavio policiji, a sutra će se održati izvanredna konferencija’ rekao je tada Pandža.

Ni danas se njegov stav nije promjenio te tvrdi da nikakvog podizanja spomenika neće biti. Prije pet mjeseci Pandža je o ovim najavama informirao i Ministarstvo branitelja. Štoviše, Pandža je na ovaj događaj ministarstvo upozorio još u ožujuku. Ministru Matiću uputio je tada pismo u kojem stoji da je izgradnja spomenika srpskim žrtvama potpuno neprihvatljiva. U pismu ministru Matiću Pandža također navodi: ‘Na internetskim stranicama srpskog portala ”Banija on line”, srpske ili bolje rečeno, četničke propagandne stranice odbjeglih Srba s Banovine, koji u Oluju nisu prihvatili poziv vodstva RH da ostanu u Hrvatskoj već su dragovoljno otišli jer nisu htjeli priznati samosatalnu i neovisnu hrvatsku državu’. Nadalje se u pismu naglašava kako je Željko Vukelić kao predsjednik udruženja u Žirovcu u kolovozu 2012. položio vijenac kod mjesta na kojem namjerava podignuti spomenik. Dakle, vidljivo je iz pisma kako je ministar pismo dobio, ali isto tako na pismo do danas nije reagirao.

‘Željko Vukelić i njegova supruga su teroristi’ , tvrdi Orkan, a Vukelić prema njegovim riječima stvara probleme i lokalnim Srbima od kojih nema podršku. ‘Taj čovjek premazan je svim mastima’ , uvjeren je Pandža.

U četvrtak su se branitelji sastali s policijom koja im je zagarantirala da će situaciju držati pod kontrolom. ‘Policija će osigurati dolazak do Žirovca, ali neće se dešavati ništa osim mise’, kaže Orkan. U slučaju da policija ne ispoštuje dogovor, branitelji su spremni učiniti svašta. ‘Mi ćemo svoje ljude imati tamo, a ako se od dogovora odstupi, reagirati ćemo i spriječiti to svojim tijelima’, najavljuje Orkan.

[quote]’Što hoće taj četnik’, pita se Ivica Pandža te kaže da branitelji moraju reagirati jer bi u suprotnom pljunuli na sve branitelje. A branitelji su za ovaj događaj, objašnjava nam Orkan, imali samo tri opcije. Prva opcija je doći tamo i biti mirni, a time bi dali podršku četnicima; druga opcija je biti nemiran, no i to je ono što bi Vukeliću išlo u prilog; a treća opcija je da institucije reagiraju na najavljeni događaj.[/quote]

dnevno.hr

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Vijesti

VIDEO – Navijači Srbije i Slovenije zajedno provociraju Hrvate

Objavljeno

na

Objavio

U finalu Eurobasketa večeras se sastaju Slovenija i Srbija, dvije reprezentacije koje su dosad pokazale najviše na turniru.

U Istanbulu se sprema spektakl, a i jedni i drugi imat će veliku podršku u dvorani.

No, i na dan kada igraju tako veliku utakmicu, njihovi navijači nisu propustili sjetiti se Hrvatske. Umjesto da uživaju u spektaklu, oni su se odlučili provocirati hrvate. Očito su u pitanju nekakvi kompleksi. “Tko ne skače taj je Hrvat”, započeli su navijači Srbije, a vrlo brzo su im se pridružili i Slovenci.

facebook komentari

Nastavi čitati

Kronika

Tijekom snimanja priloga napadnuti izvjestitelji Nove TV – VIDEO

Objavljeno

na

Objavio

U subotu su u Velikom Pašijanu pokraj Garešnice tijekom snimanja priloga za emisiju Provjereno napadnuti novinarka Nove TV Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac, piše Dnevnik.hr.

Novinarka emisije Provjereno Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac došli su u Veliki Pašijan kako bi nastavili priču o nizu prijevara za koje je optužen Ivica Sužnjević, zvan Šeki.

“Došli smo snimiti izjave još ljudi koji ga optužuju za prijevare. Dok smo snimali izjave prvo se pojavila majka optuženog i počela nas sve tući metlom. Potom se pojavio i njegov brat. Vikao je da će nas sve pobiti i da ‘ako imamo mu*a dođemo snimati kod njega u kuću’.  Potom me je snažno gurnuo u prsa i iščupao mi pramen kose. Pala sam u kanal i udarila glavom”, ispričala je novinarka.

“Cijelo to vrijeme je njegova majka i dalje prisutne tukla metlom, a brat je potom nasrnuo i na snimatelja i pokušao mu potrgati kameru. Pozvala sam policiju i on je priveden, a njegovoj je majci navodno pozlilo. No, nakon što je stigla Hitna pomoć prevezli su je tek 200-tinjak metara, do njezine kuće.”

facebook komentari

Nastavi čitati