Papa Franjo: Od katolika se ne očekuje da se množe »poput zečeva«

7

Od katolika se ne očekuje da se množe »poput zečeva«, rekao je u ponedjeljak papa Franjo, dotaknuvši se pitanja vezanih uz planiranje obitelji samo nekoliko dana nakon što je ponovno govorio o protivljenju Katoličke Crkve umjetnim kontracepcijskim sredstvima.

»Neki vjeruju da, ako žele biti dobri katolici, moraju biti poput zečeva«, rekao je Franjo tijekom opuštene jednosatne konferencije za novinare održane u zrakoplovu na letu s Filipina prema Rimu, prenijela je talijanska agencija Ansa.

Prisutnim novinarima objasnio je da je važno držati se načela »odgovornog roditeljstva«, podsjetivši kako je nedavno ukorio ženu koja mu je u crkvi povjerila da očekuje osmo dijete nakon što je prethodnih sedmero rodila carskim rezom.

»A vi želite iza sebe ostaviti sedmero siročadi?«, upitao ju je, te novinarima rekao da to smatra izazivanjem Boga.

Rekao im je i da će se njegov posjet Sjedinjenim Državama u rujnu ograničiti na Washington, New York i Philadelphiju te da neće uspjeti otputovati u Kaliforniju da bi obavio kanonizaciju Junipera Serre, španjolskoga franjevačkog svećenika i misionara iz 18. stoljeća.

»Rado bih otputovao i u Kaliforniju radi kanonizacije Junipera, no mislim da će problem predstavljati vrijeme. Naime, za to su potrebna još dva dana«, kazao je Franjo novinarima, dodavši da će se svečanost proglašenja Junipera svetim održati u Washingtonu.

facebook komentari

 • Herceg-Bosna

  e moj papa al i zečeve triba neko hraniti i odgajat,
  al slabo se ima šuške,,,

  • Blufija stra

   Kontate li vi uopće što je Papa rekao??
   Pročitaj ponovo, sjedi 1.

   • Herceg-Bosna

    ne kontam,
    i ne zanima me tvoje mišljenje, ajd razguli,,

 • Nina

  Da,lako je djecu donijet na svijet,ali pitanje je može li im se osigurati normalan život,pružit im se potrebno i ne praviti socijalne slučajeve od njih!!

  • Blufija stra

   Ni ti Nina nisi jadna razumjela.Papa i govori o tome da nije cilj navaljati siročad.Oooo sve ti se mora nacrtat..koji si razred?

   • Herceg-Bosna

    šta misliš da smo glupi
    kaže papa da ne očekuje da se množimo poput zečeva jel
    al uvik naglašava širite obitelj,,, i nije li to isto samo drugačije zapakovano,,

   • Nina

    Mislim da vi niste razumjeli,pročitajte što sam napisala pa onda replicirajte!