Papa Franjo pozdravio Muslimane

  1

  Papa Franjo u nedjelju je na Trgu sv. Petra toplo pozdravio muslimane koji su Ramazanskim bajramom proslavili mjesec posta i molitve te je pozvao kršćane da se vode ljubavlju u svim životnim aktivnostima.

  – Želio bih pozdraviti muslimane diljem svijeta, našu braću, koji su nedavno završili mjesec ramazan – rekao je Papa u nedjeljnom Angelusu pred tisućama ljudi.

  Podsjetio je da je početkom kolovoza uputio pozdrav muslimanskim zajednicima te izrazio “želju da se kršćani i muslimani angažiraju na promicanju međusobnog poštovanja, napose u obrazovanju novihnaraštaja”.

  Papa je u svome tekstu od 2. kolovoza izrazio “poštovanje i prijateljstvo prema svim muslimanima, napose prema njihovim vjerskim vođama” te je pozvao na “suzdržavanje od neopravdane i klevetničke kritike dviju religija.

  U nedjelju je papa Franjo vjernicima govorio o vrijednosti ljubavi “koja daje vrijednost i ljepotu svemu: obitelji, radu, učenju, prijateljstvu, umjetnosti i svim ljudskim aktivnostima”.

  Ljubav “daje smisao negativnom iskustvu jer omogućuje da krenemo dalje i ne ostanemo zatočenici zla”, rekao je Franjo.

  D.N.

  facebook komentari

  • Papa Franjo je DAO PORUKU IZMIRENJA KRŠĆANA I MUSLLIMANA, kao što je i Maks Luburić, general Drinjanin da PORUKA IZMIRENJA USTAŠA I HRVATSKIH PARTIZANA. Ta Poruka Izmirenja je izišla u ISTARSKOJ DRINI 1964. Ova Poruka Izmirenja je uveliko inspirirala Dra Franju Tuđmana, koji je redovito čitao izdavanja DRINAPRESS-a. To ga je dovelo tri puta pred jugoslavensaki sud.