Papa Franjo uputio je poruku 45. predsjedniku SAD Donaldu J. Trumpu

4

U povodu Vašeg ustoličenja za četrdeset i petog predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, upućujem vam svoje srdačne čestitke i jamčim svoje molitve da Vam Svemogući Bog udijeli mudrost i snagu u obnašanju Vaše visoke službe.

U vrijeme kad se naša ljudska obitelj suočava s teškim humanitarnim krizama koje zahtijevaju dalekovidne i složne političke odgovore, molim da Vaše odluke budu vođene bogatim duhovnim i etičkim vrijednostima koje su oblikovale povijest američkog naroda i zauzimanje vašeg naroda oko unapređenja ljudskog dostojanstva i slobode u svijetu.

Neka se pod Vašim vodstvom ugled Amerike i dalje mjeri prije svega njezinom brigom za siromašne, odbačene i one u potrebi koji, poput Lazara, stoje pred našim vratima.

S tim osjećajima, molim Gospodina da Vama i Vašoj obitelj, i čitavom voljenom američkom narodu, udijeli svoje blagoslove mira, sloge i svakog materijalnog i duhovnog napretka”, kaže se u poruci novom američkom predsjedniku Donaldu Trumpu koju je 20. siječnja objavio Tiskovni ured Svete Stolice.

Podsjetim, jučerašnjom inauguracijom službeno je započeo prvi mandat novog američkog predsjednika Donalda Trumpa, a ovdje možete pronaći pregled ljudi koje je Trump kandidirao za rad u svom kabinetu.

IKA | Bitno.net

facebook komentari

 • Choo-choo Dampf

  papinjo jesi pravi papak , a ne Papa ! Više je puta Trump spoemenija Boga sinoć , nego ti u zadnjih misec dana ! Budi ti pastir našoj pastvi , a manje filozofiraj o moralnome , jednom rijećju , budi ponizan i ne seri puno u Davosu , kako bogate zemlje trebaju primati “jadne izbjeglice” . Uostalom , što si ti komedijašu napravio konkretno za ugnjetavane kršćane na Bliskom Istoku ? Jedi govna , već su te jedanput bacili u provinciju jer si bio ohol , ovaj put će ti suditi Dragi Bog ! I još nešto , nastaviš li ovako , razjedinit ćeš Rimokatoličku Crkvu ….a možda ti je to i cilj !

  • Choo-choo Dampf

   PS Ej papinjo , što je vapio onaj nadbiskup iz Mosula ? Što si htio da Killary pobijedi , koja je na dnevnom redu htjela osnovati paralelnu Katoličku Crkvu ? Ili si glup ili si zao ? Ali kako Jezuit more biti glup ? Puno se čovjek more pitati u svezi tebe , a tek ti sam ??????

   • Choo-choo Dampf

    PPS papinjo , zaboravija si , Crkva je narod , a ne zgrada !

 • Bolje Sutra

  Pored takvog pape Trump nam je spas!