Papa Franjo: Znam da bi me mogli ubiti, Boga molim da me ne boli

0

Papa Franjo je u intervjuu objavljenom u utorak priznao da bi mogao biti ubijen i rekao da od Boga jedino želi da ga poštedi bolne smrti jer je “pravi slabić”. Papa Franjo je to rekao za Cancova news, glasilo koje se dijeli po siromašnim četvrtima njegova rodnog grada Buenos Airesa. Mjesni svećenik prikupio je pitanja župljana i predao ih papi na sastanku 7. veljače.

“Život je u Božjim rukama”, odgovorio je papa na pitanje o mogućnosti da ga ubiju “fanatici”.

“Rekao sam Bogu – pazi na mene. No, ako je volja Tvoja da umrem ili da mi nešto učine, molim te samo za jednu uslugu – da me ne boli. Jer kad je u pitanju tjelesna bol, ja sam pravi slabić”, kazao je Franjo. U intervjuu je papa Franjo potvrdio kako u Argentinu planira doći 2016., ustrajao je na tome da svatko – pa i oni koji su činili vrlo loše stvari – može tražiti oprost od Boga i rekao da voli raspravljati s ljudima koji ne dijele njegovo mišljenje.

“Jer i kad se s nekim ne slažete, on vam uvijek, baš uvijek, da nešto ili vas dovede u situaciju u kojoj ćete preispitati svoja stajališta. A to čovjeka obogaćuje. To je način na koji se trebamo ponašati prema ljudima s kojima se ne slažemo”, naglasio je, javlja Hina.

Intervju je objavljen u tjednu u kojem se obilježavaju dvije godine Franjinog pontifikata.

[ad id=”40551″]

facebook komentari