Pratite nas

Religija i Vjera

Papa proglasio šestero novih svetaca

Objavljeno

na

Papa Franjo proglasio je šestero novih katoličkih svetaca, među kojima je dvoje Indijaca, pozvavši pritom na “misionarski poticaj” na indijskom podkontinentu koji bi mogao pridonijeti “solidarnosti i bratskom suživotu”.

Predvodeći misu na Trgu svetog Petra u nazočnosti desetaka tisuća vjernika, među kojima je bilo i oko 5000 Indijaca, Papa ja progasio svetima Kuriakosu Eliasa Chavaru i Eufrasiu Eluvathingal, članove sirijsko malabarske Katoličke Crkve s juga Indije, kojih je najviše u jugozapadnoj indijskoj saveznoj državi Kerali, piše Hrt.hr.

Oko tri i pol milijuna osoba sirijsko malabarskog obreda, jednog od triju kojim se služe katolici u Indiji, članovi su Crkve u Kerali koju je, prema usmenoj predaji, u prvome stoljeću ustanovio apostol Toma.

Neka Gospodin, posredstvom dvoje indijskih svetaca podrijetlom iz Kerale, zemlje misionara, dade novi poticaj misionarima crkve u Indiji da bi, nadahnuti njihovim primjerom sloge i izmirenja indijski kršćani nastavili put solidarnosti i bratskog suživota, pozvao je papa.

Papa je svetima proglasio i četvero Talijana, a u propovijedi je pozdravio primjer petorice mušakraca i žene koji su se bezrezervno posvetili služenju bolesnih, starijih, siromašnih i hodočasnika.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Religija i Vjera

Fra Mario Knezović: Sotono u ime Isusovo umukni

Objavljeno

na

Objavio

Umjesto da konačno zašute suradnici zla i sotone, ušutkuju se Božji glasnici i proroci istine.

Vrijeme je da zašute i umuknu vračari, lažni proroci, pisci horoskopa, širitelji ideologija koje negiraju Božje zakone. Vrijeme je da u ime Isusovo umukne glas Belzebula u srcima promotora kulture smrti, da umuknu političari i svjetski moćnici koji gradeći zlatnu teladi i kule babilonske potajice stvaraju novi svjetski poredak.

Prorok Joel poziva svećenike da dignu glas, proglase post, narod sazovu na molitvu jer se približio kraj i propast ovoga svijeta. Trubite u trublju na Sionu! Dižite uzbunu na svetoj mi gori!

Neka svi stanovnici zemlje dršću,jer dolazi gospodnji dan, poruka je proroka. Indijski vođa Ghandi je postio kad je narod bio u velikim izazovima i krizi. Možemo li očekivati da današnje vođe počnu preko posta i molitve rješavati probleme i katastrofe, a ne samo da pukom diplomacijom obračunavaju sa zlom.

Poslušajte propovijed fra Marija Knezovića koja je razdrmala brojna srca.

fratar.net

>>> Fra Mario Knezović: Što prorok Izaija poručuje mentalnim komunistima i udbašima?

facebook komentari

Nastavi čitati

Religija i Vjera

Papa Franjo kanonizirao 35 novih mučenika

Objavljeno

na

Objavio

Papa Franjo kanonizirao 35 novih mučenika

Papa Franjo je kanonizirao 35 rimokatoličkih svetaca, uključujući i troje djece koja su ubijena u 16. stoljeću u Meksiku, a smatraju se prvim mučenicima koji su ubijeni zbog svoje vjere u Novom svijetu, javlja Reuters.

Papa Franjo je sazvao i sinod, sastanak biskupa iz šire amazonske regije, a kako bi razgovarali o stanju crkve i široj regiji koja uključuje Brazil, Venecuelu, Ekvador, Kolumbiju, Boliviju, Peru i Surinam.

Također, kanonizirao je još 30 mučenika koji su u 17. stoljeću ubijeni u Brazilu, uljučujući i dvojicu portugalskih misionara koje su ubili Holanđani u vrijeme progona Katolika.

facebook komentari

Nastavi čitati