Pavao Miljavac: Imamo podatke da će biti još optužnica

7

Pavao Miljavac, predsjednik Hrvatskog generalskog zbora, već dulje vrijeme upozorava da BiH priprema veći broj optužnica upitne utemeljenosti.

Jeste li znali da će Đuro Matuzović biti optužen?

Imali smo određene informacije, ali smo se nadali da neće doći do toga. Sad se pojavio dokument da je Sarajevo još 2014. poslalo u Zagreb zahtjev za međunarodnu pravnu pomoć u tom slučaju, ali je stvar stavljena pod tepih. Očito ništa nije učinjeno.

Je li slučaj Orašje presedan za druga slična hapšenja?

Imamo informacije o većem broju ljudi na popisima za uhićenje, ali se nadamo da do toga ipak neće doći.

U čemu je problem s tim optužnicama?

Osnovni je problem što su podignute na temelju dokumenata iz naših arhiva, koji su slani u Sarajevo bez kontrole. Upozoravali smo da našim arhivima vršljaju razni agenti i uzimaju dokumente bez selekcije. A ako imaš jedan dokument, na njega možeš nadograditi što god ti odgovara.

Mislite li na agente haaškog tužiteljstva?

Ne, nego Sarajeva.

Stoji li iza optužnica Sarajevo ili Banjaluka?

Pokreće ih Sarajevo na zahtjev Banja Luke. Planirali su uhititi 12 ljudi, to je kompletno zapovjedništvo. Pa ne može čitavo zapovjedništvo biti krivo! Na kraju su priveli deset ljudi, jer je jedan teško bolestan, a drugoga nisu našli.

Očekujete li nova uhićenja?

Po onome što znamo, proces će se nastaviti. Ali nema smisla dizati paniku, nadamo se da će svi koji mogu i imaju utjecaja odraditi svoj posao.

Jutarnji list

facebook komentari

 • Maks

  Milanoviceva vlada , Ostojic, Bajic , Cvitan prepustila Hrvatske arhive Tuziteljstvu BiH “Balnja Luka, sad SDP galami na vladu koja je tu tek par dana, jednako kao i kad je Racan donio odluku o izrucenju generala Gotovine i drugih.Vidili smo Kolindine probleme s tajnim sluzbama , Lozancicem i “premijerom Oreskovicem, Orepicem, Petrovom koji brane Lozancica, Cvitana.. Cuprija PLJUC, Milanovica da i ne spominjem!!!

  • haha

   Eto, bio je Plenky u Bih… vidi se…

   • Maks

    Plenkovic je tek preuzeo a Istrage se vode bar tri godine, toliko dugo Milanovic, Bajic, Ostojic, Orepic, Sprlje, Cvitan , Lozancic, Markic saradjuju s odvjetnistvom BiH i znaju o ovome

    • Sivooki

     Ali je tako čuuuudno da odmah nakon njegova posjeta “hapse” Hrvate!!!!

     • Maks

      Trebas pogledati Bujicu pa ces shvatiti. To je udar na novu hrvatsku politiku prema BiH .

     • Sivooki

      Semper fidelis Maksi!
      Da je meni tvoja vjera….

     • Maks

      Treba povezati neke stvari , Miljavac se buni preko dvije godine , Bajic, Cvitan, Milanovic 2013e predali Banja Luci i Sarajevu hrvatsku arhivu na milost i nemilost , Mesic i Josipovic odgurali Hrvate BiH prema Dodiku zadnjih 15 godina Josipovic mu svirao i klavir, Sad Kolinda i Plenkovic vode novu politiku – ovo je prijetnja ili opomena . Pogledaj Bujicu pazljivo o Covicu , Covic je za Dodika i Josipovica . njihov Nino Rasputic dezinformira drugcije, stiti Cvitana , Bajica i crvene – krivi ove nove politicare. Treba biti oprezan prema informatorima , ja ne branim Plenkovica ili Stiera , njihove poteze treba pratiti , osuditi ili hvaliti – s ovim do sada nemaju nista.