Pratite nas

Reagiranja

Pavković: Ako Mišo Kovač ne zna pjevati, onda što zna četnički vojvoda?

Objavljeno

na

Kad nema što kazati o Hrvatima, poglavito da ih ocrni, popljuje i svrstava u najžešće ustaše, Bora Đorđević, poznati beogradski pjevač i skladatelj, četnički vojvoda i mrzitelj svega što je hrvatsko, opet je podignuo prašinu jednom svojom izjavom – da Mišo Kovač ne zna pjevati!

To je izjavio (i ostao živ) kao član žirija jedne beogradske tv-emisije “Pinkove zvezde”. Također je rekao da je Oliver Dragojević pjevač, a da Mišo to nije, tim više što nije poznat ni po točnosti. No, priznao mu je ipak da je – zvijezda!

mišo

Kao prvo, ovdje je riječ o dva vrhunska hrvatska pjevača zabavne glazbe koji nakon hrvatskog Domovinskoga rata ni po koju cijenu ne žele pjevati u Srbiji. Često ih zovu, nude im bogate honorare, a oni, za razliku od nekih drugih poznatih hrvatskih zabavljača, kažu – može svuda, ali ne i u Beograd, odakle je počela srpska agresija na Republiku Hrvatsku.

Đorđević bi zajedno sa svojom grupom “Riblja čorba” vrlo rado nastupio u Zagrebu, ali ako bi se to dogodilo u Hrvatskoj bi ponovno “počeo Domovinski rat”.

Hrvatski branitelji, obitelji poginulih i nestalih ne mogu oprostiti ovom srpskom četniku sve uvrede i klevete koje je dosad izrekao na račun onih koji su se branili od srpskih tenkova i njegovih četničkih nastupa i pjesama.

A, kad su ga pitali o Marku Perkoviću Thompsonu, on je odgovorio protupitanjem: A, tko je taj?

Tako bi i mi sada postavili pitanje: tko je taj Bora Đorđević? Je li to onaj koji je “ostao đubre do kraja”, pjevački jadnik, koji neprestano želi ostati “regionalna zvezda” i koji po “wc-ima” pjeva –”dva dinara druže”, odnosno “mala nužda jedan, a velika dva!?”

Za njega je Mišo Kovač – Mount Everest! On je najveća pjevačka zvijezda bivše Jugoslavije, ali i čovjek koji za razliku od “Bora čorbe” ima svoju čast i poštenje, čovjek koji je za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu dao i sina Edija, jednog od najmlađih hrvatskih branitelja, to je čovjek koji ne trpi nepravde i provokatore, poglavito s “istoka”, koji se svojedobno želio i ubiti, dobrim dijelom i zbog takvih koji su bili i ostali – “đubre do kraja”.

Zanimljivo da su svi koje je Đorđević nabrojio istaknuti hrvatski pjevači-domoljubi, ali reći za jednog Mišu Kovača da “ne zna pjevati” bilo bi isto kao kad bi za “Čorbu” rekli da nije okorjeli četnik, ili da mu u glavi neprestano nešto šumi.

Kad dođe na nastup, Mišo i ne treba pjevati, jer publika sama otpjeva sve njegove pjesme, što je svjetski fenomen! On je inače tijekom svoje dugogodišnje karijere prodao najviše nosača zvuka u bivšoj Jugoslaviji, što “Čorba” ne bi mogao ni da živi još tri života.

Da, Kovač zna pjevati, a Bora Đorđević je zadnje “đubre” koje može i smije ocjenjivati istaknute i priznate hrvatske pjevače, koji za razliku od nekih drugih hrvatskih “estradnih zvezda” više nikada ne će imati prigode vidjeti na nekim srpskim pozornicama, kako zabavljaju one koji su ubijali, rušili i mučili Hrvate!

Stoga, utihni “Čorba”, da ti (vaš) Pupovac ne zalijepi salotejp preko usana!

I još nešto: Kovač može u Beogradu uživo pjevati ( i napuniti tri Arene) kad god hoće i poželi, a “Đorđević” i njegov band u Zagrebu tek s CD-a!

“Čorba” je “pre…p” da bi shvatio u čemu je razlika!

Mladen Pavković

[ad id=”40551″]

predsjednik udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.)

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

HINA cenzurirala Ivu Pilara

Objavljeno

na

Objavio

Nakon što su u hrvatskome Srijemu održana tri izuzetno dobro posjećena predstavljanja i tribine na temu Pilarove knjige “Južnoslavensko pitanje” i nakon što su organizatori opetovano Hini slali materijale i molili za objavu, što je urednica kulture Duška Gerić Koren i obećala, ne samo da nijedna vijest na Hini nije objavljena, nego je D. G. Koren prekinula i komunikaciju, te se ne javlja više ni na pozive.

Podsjetimo, samo na jednoj tribini u Vinkovcima nazočilo je više od 160 mladih do 19 godina, što u svijetu predstavljanja knjiga i kulturno-povijesnih manifestacija u Hrvatskoj predstavlja itekako hvale vrijednu rijetkost.

Međutim, urednici nacionalne novinske agencije, spomenutoj Duški Gerić Koren ni to nije vrijedno objave, te je svojom u najmanju ruku dvojbenom uređivačkom procjenom, uskratila hrvatsku medijsku i opću javnost za ovu itekako vrijednu i bitnu informaciju.

Okupljanje više od 300 ljudi oko hrvatske povijesne knjige, koja ove godine slavi 100. obljetnicu nastanka, a koje se odvijalo u ionako sustavno zapuštenoj istočnoj Slavoniji i hrvatskome Srijemu, dotična urednica Hine, D. G. Koren uskratila je kao informaciju hrvatskoj javnosti.

Istodobno, svoje mjesto u agencijskim vijestima Hine, u rubrici kultura, a pod vodstvom te iste urednice, dobila je, primjerice nagrada katalonskim arhitektima u Španjolskoj, te izložba nakita jedne osobe u Zagrebu….

Ivo Pilar i njegovo Južnoslavensko pitanje bili su cenzurirani u Karađorđevićevoj Jugoslaviji, te u doba totalitarnog komunizma. U Hini su cenzurirani i danas, u slobodnoj i suverenoj Hrvoatskoj 2017. godine.

Tražimo smjenu urednice kulture u nacionalnoj novinskoj agenciji HINA, Duške Gerić Koren.

Pretisak knjige „Južnoslavensko pitanje“, Ive Pilara, predstavljen  u Vinkovcima i Nuštru.

GI Ivo Pilar

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Odgovor predsjednika Vlade Plenkovića slovenskom premijeru Ceraru

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković odgovorio je predsjedniku Vlade Republike Slovenije Miri Ceraru te zahvalio na pismu upućenom 16. listopada ove godine.

U odgovoru predsjednika Vlade Plenkovića navodi se:

“U pismu potvrđenu privrženost  Slovenije dobrosusjedskim odnosima i dijalogu s Hrvatskom, što u potpunosti zrcali i već poznata hrvatska stajališta, vidim kao dobar temelj za nastavak našeg dijaloga započetog prigodom susreta u Ljubljani 12. srpnja ove godine.

Koristim stoga ovu prigodu ponovno Vas pozvati u Zagreb, kako bismo, slijedom već ranije obavljenih priprema, održali naš idući sastanak u terminu koji bi nam zajednički odgovarao.

Slovenska stajališta o arbitražnom postupku i arbitražnoj odluci dobro su mi poznata kao što sam siguran da su Vama poznata hrvatska stajališta o tome.

No, razlika u polaznim stajalištima ne bi nas trebala priječiti da u konstruktivnom ozračju, u duhu partnerstva i međusobnog razumijevanja, pronađemo konkretna rješenja koja bi bila u interesu i na korist naših dviju država i naša dva naroda.

Predlažem stoga da na našem sastanku raspravimo sva otvorena pitanja između naših dviju država, uključujući i pitanje granice”, stoji u odgovoru predsjednika Vlade Republike Hrvatske  slovenskom kolegi.

Cerar u pismu Plenkoviću predložio osnivanje povjerenstva za demarkaciju granice

facebook komentari

Nastavi čitati