Pavković: Ako Mišo Kovač ne zna pjevati, onda što zna četnički vojvoda?

4

Kad nema što kazati o Hrvatima, poglavito da ih ocrni, popljuje i svrstava u najžešće ustaše, Bora Đorđević, poznati beogradski pjevač i skladatelj, četnički vojvoda i mrzitelj svega što je hrvatsko, opet je podignuo prašinu jednom svojom izjavom – da Mišo Kovač ne zna pjevati!

To je izjavio (i ostao živ) kao član žirija jedne beogradske tv-emisije “Pinkove zvezde”. Također je rekao da je Oliver Dragojević pjevač, a da Mišo to nije, tim više što nije poznat ni po točnosti. No, priznao mu je ipak da je – zvijezda!

mišo

Kao prvo, ovdje je riječ o dva vrhunska hrvatska pjevača zabavne glazbe koji nakon hrvatskog Domovinskoga rata ni po koju cijenu ne žele pjevati u Srbiji. Često ih zovu, nude im bogate honorare, a oni, za razliku od nekih drugih poznatih hrvatskih zabavljača, kažu – može svuda, ali ne i u Beograd, odakle je počela srpska agresija na Republiku Hrvatsku.

Đorđević bi zajedno sa svojom grupom “Riblja čorba” vrlo rado nastupio u Zagrebu, ali ako bi se to dogodilo u Hrvatskoj bi ponovno “počeo Domovinski rat”.

Hrvatski branitelji, obitelji poginulih i nestalih ne mogu oprostiti ovom srpskom četniku sve uvrede i klevete koje je dosad izrekao na račun onih koji su se branili od srpskih tenkova i njegovih četničkih nastupa i pjesama.

A, kad su ga pitali o Marku Perkoviću Thompsonu, on je odgovorio protupitanjem: A, tko je taj?

Tako bi i mi sada postavili pitanje: tko je taj Bora Đorđević? Je li to onaj koji je “ostao đubre do kraja”, pjevački jadnik, koji neprestano želi ostati “regionalna zvezda” i koji po “wc-ima” pjeva –”dva dinara druže”, odnosno “mala nužda jedan, a velika dva!?”

Za njega je Mišo Kovač – Mount Everest! On je najveća pjevačka zvijezda bivše Jugoslavije, ali i čovjek koji za razliku od “Bora čorbe” ima svoju čast i poštenje, čovjek koji je za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu dao i sina Edija, jednog od najmlađih hrvatskih branitelja, to je čovjek koji ne trpi nepravde i provokatore, poglavito s “istoka”, koji se svojedobno želio i ubiti, dobrim dijelom i zbog takvih koji su bili i ostali – “đubre do kraja”.

Zanimljivo da su svi koje je Đorđević nabrojio istaknuti hrvatski pjevači-domoljubi, ali reći za jednog Mišu Kovača da “ne zna pjevati” bilo bi isto kao kad bi za “Čorbu” rekli da nije okorjeli četnik, ili da mu u glavi neprestano nešto šumi.

Kad dođe na nastup, Mišo i ne treba pjevati, jer publika sama otpjeva sve njegove pjesme, što je svjetski fenomen! On je inače tijekom svoje dugogodišnje karijere prodao najviše nosača zvuka u bivšoj Jugoslaviji, što “Čorba” ne bi mogao ni da živi još tri života.

Da, Kovač zna pjevati, a Bora Đorđević je zadnje “đubre” koje može i smije ocjenjivati istaknute i priznate hrvatske pjevače, koji za razliku od nekih drugih hrvatskih “estradnih zvezda” više nikada ne će imati prigode vidjeti na nekim srpskim pozornicama, kako zabavljaju one koji su ubijali, rušili i mučili Hrvate!

Stoga, utihni “Čorba”, da ti (vaš) Pupovac ne zalijepi salotejp preko usana!

I još nešto: Kovač može u Beogradu uživo pjevati ( i napuniti tri Arene) kad god hoće i poželi, a “Đorđević” i njegov band u Zagrebu tek s CD-a!

“Čorba” je “pre…p” da bi shvatio u čemu je razlika!

Mladen Pavković

[ad id=”40551″]

predsjednik udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.)

facebook komentari

  • Bravo

    Hihi..gleda se Srpska TV.Neka neka tako i treba.

  • srka

    Prelijepa pjesma…1001- puta je poslusati…je premalo!
    Virtuoaza neka…Uzviseni podari jos puno srece, zdravlja i dug zivot.

    by Srka®