Pavković: Kad će Pupovac u Sabor donijeti sjekiru, s kojom su u Škabrnji ubijali nevine Hrvate?

2

branimir glavaš sabor

Nakon što je hrvatski general Branimir Glavaš posjetio Hrvatski sabor, ekstremi ljevičari naprosto su – poludjeli. Kao prvo, postavlja se pitanje, ako nije imao pravo doći u hrvatski visoki dom, u jednu od najzaštićenijih državnih institucija, kako to da mu nisu “pred nosom” zatvorili vrata, kako to da su ga pustili u obilazak institucije, te da tamo sa svojim prijateljima i kolegama još i popije kavu, u kafiću, gdje inače mogu samo odabrani (kao i u saborskom restoranu) gdje su cijene pića i jela niže čak nego u pučkoj kuhinji (zbog čega saborski zastupnici i po tom pitanju ne dijele sudbinu naroda, kojeg su većina od njih (svaka čast iznimkama) doveli na rub ponora.

Drugo, kakva je odgovornost zastupnika u Saboru? Oni primaju iznimno visoke plaće i iznimno visoke dodatke, na ovo ili ono, a ne odgovaraju ni svojim ženama i supruzima, a kamoli onima koji su glasovali da budu tu gdje jesu. Dok su na tim dužnostima, ne moraju dolaziti (jedan dobar dio i ne dolazi) ni na posao, pa dok su saborska zasjedanja, baš ih je ružno vidjeti u nekim kafićima ili restoranima kako uz iće i piće “prate” sjednice, na koje dolaze tek podignuti ruku – “kako aga kaže”. Nu, ima i takvih koji dolaze posve nepripremljeni, ali i onih koji su nazočni baš na svakoj sjednici – kad su uključene televizijske i ine kamere.

Uz to, sramno je slušati njihova svakodnevna “prepucavanja”, poglavito ekstremnih ljevičara, kojima je svaka druga riječ “HDZ je kriminalna organizacija, vi ste upropastili hrvatsku državu, gospodarstvo i slično”, a “mi smo nešto najbolje i najljepše što se hrvatskom narodu moglo dogoditi”. Kad je na redu tzv. aktualan sat i kad najviši hrvatski politički dužnosnici odgovaraju na zastupnička pitanja – to je “najsmješniji dio” saborskih zasjedanja. Obično jedni nešto pitaju, a ovi posve drugo ili ništa ne odgovaraju. I još se pojedinci “cerekaju” kao da su na “pionirskom sastanku”, stoga se taj tzv. aktualni sat pretvorio u “aktualni zabavni show”, kojem još jedino nedostaju – tamburaši. Predsjednik Sabora Leko se neprestano trudi objasniti kako Hrvatski sabor nije “debatni klub”, pa da svatko tamo može govoriti. Nu, na žalost, ovaj će čovjek, ako po ničem drugome, a ono ostati upamćen kao onaj koji je iz ovog visokog doma “istjerao” predstavnike hrvatskih branitelja, koji u Savskoj 66, u šatoru, već više od sto dana protestiraju, koji im nije dozvolio ni da “zucnu” o svojim problemima, zaboravljajući da su to ljudi koji su stvarali slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu. Veliki dio saborskih zastupnika, baš tim ljudima, koji su dali i krv, zdravlje, pa i živote, može zahvaliti što su danas na tako istaknutim pozicijama, iako zaboravljaju onu “tko visoko leti…”. (u što ćemo se relativno brzo uvjeriti).

Kad vidi nekog hrvatskog generala, “uglednom i časnom” Miloradu Pupovcu vjerojatno se odmah zavrti u glavi, pa na prvi pogled izgleda kao čovjek koji nije sposoban odgovarati za svoje postupke. Međutim, nije on jedini, ima takvih još, pa i u Hrvatskom saboru.

selotejp_pupovac_n1Pupovac je iskoristio svoju mogućnost (osobne propagande nikad mu dosta!), pa je odmah po dolasku Glavaša u Sabor sazvao konferenciju za medije. Sa sobom je ponio i selotejp i podijelio ga uglavnom režimskim novinarima. Na taj način želio je ukazati (podsjetiti) na navodne zločine koji je učinio Junak hrvatskog Domovinskoga rata Branimir Glavaš po tzv. zapovjednoj odgovornosti u vrijeme hrvatskog Domovinskoga rata, kad je ubijeno nekoliko građana srpske nacionalnosti, za što su, navodno po političkoj liniji, osudili ovog čovjeka koji je jači i od čelika, a kamoli od jednog dezertera i ratnog kukavice, provokatora i čovjeka kojeg podržava tek manja skupina Srba koji su odabrali Hrvatsku kao svoju domovinu. Uvijek je uz one koji su na vlasti ili oko nje. Jednom riječju – politički kameleon.

Uz to morao bi, i odgovarat će kad tad za silne milijune koje je potrošio sa svojim kompanjonima, a koje mu je dala i hrvatska država, ne za njegovu osobnu promociju, već za ljude koje bi trebao zastupati, a ne zastupa. Svaka druga njegova riječ je, najblaže rečeno, kleveta, uvreda pa i – laž. Mentor mu je dr. Vojislav Stanimirović, protiv kojeg je dosad podnijeto niz kaznenih prijava za ratne i ine zločine te prikrivanje ratnih zločina. Što nije donio i fotografije “svog” profesora, koji je u vrijeme Domovinskoga rata, kad je Vukovar bio pod srpskom čizmom baš u ovome hrvatskome gradu obavljao dužnost gradonačelnika i ravnatelja tamošnje bolnice, koju su prije toga srpski i ini okupatori sravnali sa zemljom?

drveni Gospinkip sasiječen u Škabrnji
drveni Gospinkip sasiječen u Škabrnji

Mogao je uz selotejp Pupovac donijeti u prostorije Sabora i krvavu sjekiru koju čuvaju na oltaru crkve u Škabrnji, a kojom su srpski četnici ubijali žene, djecu i starce. Što, uz selotejp, nije donio barem fotografije 143 dosad otkrivene masovne grobnice iz Domovinskoga rata, pa da pokaže novinarima da je u obrambenom Domovinskom ratu masa četnika ubijala, masakrirala,pa i spaljivala na tisuće hrvatskih civila (dr. Andrija Hebrang piše da je ubijeno oko 8000 nevinih Hrvata!).

Što taj i takav provokator nikada ne kaže da još nitko nije odgovarao za rušenje Vukovara? Što kao Srbin nije otišao u Srbiju ili Republiku Srpsku pa tražio da se procesuiraju i srpski zločinci, ali ne samo “čuvari” već i oni najvišega ranga. Njegov najbolji prijatelj je Stjepan Mesić, čovjek koji je do kraja 1991. (da ti pamet stane) bio Vrhovni zapovjednik zločinačke Jugoslavenske narodne armije (JNA). Zar već samim time Mesić ne treba odgovarati po tzv. zapovjednoj odgovornosti, odnosno zbog prikrivanje i poticanja na ratne i ine zločine?

Činjenica je da su Glavaša u montiranom političkom procesu osudili na drastičnu kaznu, a da mu je optužbu i osudu pisao Ivo Sanader.

Međutim, neki tzv. novinari poput Sanje Modrić, kako su svojedobno pisali o Gotovini i Markaču, tako sada pišu i o Glavašu:

 • “Ako je moguće da skupina veterana s Klemmom, Glogošim i Antom Deurom- o kojem se čak prenosi glas da ga čeka mjesto predsjedničkog savjeta Kolinde Grabar Kitarović – mjesecima vodi političku akciju iz logora (sic!) koji su podigli na gradskom asfaltu ispred Ministarstva branitelja, zašto osuđeni ratni zločinac ne bi izvodio svoju predstavu pred samim vratima sabornice?”- pita se ova “zamračena” novinarka. (Novi list, 7. veljače 2015.).
[ad id=”40551″]

Mladen Pavković

facebook komentari

 • frano pjanic

  PAVKOVI Ć NAM TUMAČI
  POV IJEST VJERSKOG RATA U HRVATSKOJ.MAŠALA!!!

  TKO NAM TO VJERSKI RAT U HRVATSKOJ IMENUJE AGRESIJOM
  PRAV OSLAVNIH KOLJAČA, ČETNIKA , S’ONE
  ISTOČNE STRANE ,RASKOLNIČKE, PA
  POSTADE =DOMOVINSKI RAT=

  MORA SE JEDANPUT POVJESNO I POLITIČKI ,NIJE
  PRERANO,IMA ZA TAKVU OCIJENU VJERODOSTOJNIH ARGUMENATA ,DA SE POKAŽE SVA BIJEDA
  JUGOSLAVENSKIH DOGAĐANJA ,A POSEBNO VOJNI KONFLIKT SRBIJUA –HRAVATSAK .

  MORA SE POČETI OD TOGA DA JE RATNI SUKOB PROIZVEDEN SAMO VOLJOM MALE GRUPE
  NACIŠOVINISTA, A NJIH SU PREDVODILI DVOJICA DUHOVNO NEDORASLIH I DRŠTVENO
  POLITIČKI NEOBRAZOVANIH ,A POLITIČKI NEUGLEDNIH I NEPRIZANTIH
  TALIBANA,TUĐMAN-MILOŠEVIĆ.

  ČITAV KONFLIKT JE ORGANIZIRAN NA VJERSKOJ NETRPELJIVOSTI ,ZAŠTO SU
  NAJODGOVORNIJE SRPSKA PRAVOSLAVNA,SVETOSAVSKA DOKTRINA NA JEDNOJ STRANI I NA
  DRUGOJ STRANI ,HRVATSKOJ, KATOLIČKA CRKVA ,NARAVNO POTPOMOGNUTA ZAPADNIM
  NAJEKSTREMINJIM KATOLIČKIM KRUGOVIMA.

  DAKLE,OPET SE NA NEKI NAČIN PONAVLJA REPRIZA 1941 GODINE ,KADA SU NA OBE STRANE
  CAREVALE KRŠĆANSKO- KATOLIČKE RASKOLNIČKE PREDRASUDE.

  OBJE VOJSKE SU VEĆ U RANIM POČECIMA BILE OPREMLJENE KRSTAŠKO-KRIŽARSKIM
  OBILJEŽJIMA,OKO VRATA PATRICE, NA HRVATSKOJ STRANI ŠTO JE DOVOLJAN ZNAK TKO
  DUHOVNO STOJI IZA TE VOJSKE,A NA SRPSKOJ ,OBILJEŽJE ČETNIČKIM BRADAMA I OKO
  VRATA KRST DO POJASA.DAKLE ,EKSTREMNO PRAVOSLAVLJE ,S BRADAMA I KAMAMA.

  PRIJE POČETKA VUKOVARSKE POBUNE ,DVOJICA ĐILKOŠA SE SATAJU I ISKLJUČIVO TAJNO
  RAZGOVARAJU,DA BI SE ZA 2 MJESECA VUKOVAR NAŠAO U ISTOJ SITUACIJI ,SA ISTOM
  DOKTRINOM IZ 1941 GODINE ,KRVAVI OBRAČUN NA VJERSKOJ OSNOVI.

  ZNAMO KAKO SE ODIGRALA TA VUKOVARSKA GOLGOTA
  I STRAŠNI ZLOČINI KOJI ĆE OSTATI KAO POUKA SVIM NADOLAZEĆIM
  GENERACIJAMA.MERČEPOVA OLIMPIJADA PROTJERIVANAJ ,PLJAČKE I UBOJSTAVA GRAĐANA SRPSKE NACIONALNOSTI
  DOGAĐA LA SE NA ISTI NAČIN KAOK JE TO ČINIO USTAŠKI POKRET1941 GODINE NA
  ČELU SA LUB URIĆE..O HRVATSKIM ZLOČINIMA KOJE JE PREDVODIO I ČINIO TUĐMANOV CERIBAŠA MERČEP, NAPISO JE CIJELU KNJIGU
  DRAGAO HEDL I JAVNO JU OBJAVIO,JER JE DRAGO ,U DOBA TIH RATNIH DOGAĐANJA, ŽIVIO NA TOM PODRUČJU.

  ČINJENICA JE DA SE TAJ SUKOB DOGOVORIO I DOGOVORNO VODIO CIJELOG NJEGOVOG
  TRAJANJA.

  MILOŠEVIĆ I TUĐMAN SU SE ,KAKO PIŠE FERAL,SASTAJALI ČETIRDEST I NEKOLIKO PUTA,
  A IZMEĐU TOGA SU SA OBJE STRANE , PERMANENTNO KONTAKTIRALI OVLAŠTENI
  EMISARI.POSLIJE VUKOVARA ,KOJI JE DO DANAS OSTAO NEDOREČEN, DVOJICA TALIBANSKIH
  VOJVODA INTENZIVNO KONTAKTIRAJU I DOGOVARAJU ,SADA, PODJELU BOSNE.

  PODJELA BOSNE JE BILA OČIGLEDNA, SKORO JAVNO OBZNANJENO. POSTOJE PISANI
  DUKUMENTI A PRAKSA JE POKAZALA
  FORMIRANJEM HVO U HERCEGOVIN. I TAMO SE REPRIZIRALA 1941 GODINA. POTOMCI
  STEPIČEVIH ANTROPOIDNIH TALIBANA ORGANIZIRAJU KONCENTRACIONE LOGORE PO UZORU
  SVOJIH PREDAKA IZ TOGA VREMENA.

  ZA SVE OVO POSTOJE DOKUMENTI ,A GLEDALI SMO MNOGE DOGAĐAJE I NA TELEVIZIJI.
  OSIM TOGA U HAGU SE SUDI ŠESTORICI VINOVNIKA TIH ZALA I PREMA NEPOTVRĐANIM
  INFORMACIJAMA ,HAŠKI SUD TRAŽI VISOKE KAZNE ZA TE TALIBANE I USKORO SE MOGU
  OČEKIVATI I OČITOVANJE SUDSKOG VIJEĆA O STVARNIM VISINAMA KZNI POJEDINCIMA.

  ZA SVE TE NARODNE NEDAĆE I ZLOČINE KOJI SU MASOVNI I JOŠ DO DANAS NEOTKRIVENI
  ,NE ZBOG NEMOGUČNOSTI DA IH SE OTKRIJE, NEGO ZBOG NAMJERNOG ZATAŠKAVANJA ,PIŠU
  NEVLADINE ORGANIZACIJE.

  A KATOLIČKA CRKVA SE ,U ČITAVOM OVOM KOLOPLETU, NE SPOMINJE, A TREBALO BI JAVNO OBZNANITI NJENU VRLO MOČNU I SMIŠLJENU
  ULOG KAO I NJIHOVIH PRETHODNIKA IZ 1941 GODINE, LOMAČARA ,KRVOLOKA
  ,EGZARHA ZAGREBAČKE BISKUPIJE ,ODNOSNO
  CRKVE U HRVATA,STEPINCA,A U OVOM KRVOLIČNOM VEJERSKOM RATU ,FRANJU KUHARIĆA.

  JOŠ UVJEK SE FRANJO TUĐMAN SPOMINJE KAO PRVI PREDSJEDNIK ,KAO DA JE POVJEST
  POČLELA SA NJIME I NJEGOVIM KRIŽARSKIM TALIBANIMA.,ODNOSN O FALANGAMA KOJE SU B
  ILE I OSTALE PARAVOJNE FORMACIJE.

  OSIM ŠTO JE NA OVIM PROSTORIMA POČINIO RATNI ZLOČIN NON PLUS ULTRA ,I NARODNU
  RADNIČKU IMOVINU KONFISCIRAO I PODJELIO
  SVOJIM NAJBLIŽIM PODANICIMA ,POD NJEGOVIM KRIŽARSKO –KATOLIČKIM NACIRFAŠIZMOM
  JE ISTREBLJENA JEDNA NACIONALNA ZAJEDNICA , ČIJI PROCENT U UKUPNOM BROJU
  STANOVNIKA HRVATSKE NIJE BIO MALI.
  REZULTAT, ZNAMO.

  A GOJKO ŠUŠAK ,DINARSKO-EPSKI TALIBAN,NESRETNE
  SVIJESTI,JOŠ UVJEK SE KOČOPERI SA TALIBANSKIM PRIZNANJIMA ZA SVOJE
  ZLOČINE,POSJEDUJUĆI NAJLJEPŠU ULICU OVOG GRADA KOJEG JE DUHOVNO I MATERIJANO
  OSTETIO I OSRAMOTIO!

  • Ruza Grgic Jeletic

   Sve navedene budalestine koje ovaj dezerter napisa…. od nekud su mi poznate … imena ima malo vise necu ih navoditi… nek se sami prepoznaju gamad !!!