Pavković: Mariću je gore nego u srbijanskom zatvoru

1

Hrvatski branitelj Veljko Marić, koji služi zatvorsku kaznu u Glini, iznimno je nezadovoljan tamošnjim tretmanom liječenja.

[ad id=”93788″]

Trebao bi hitno u bolnicu, ali to mu zasad ne dopuštaju. Riječ je o bolesti prostate, koja ga muči još od kad je bio na robiji u Srbiji. Vjerovao je da će mu po povratku u Hrvatsku pomoći, ali očito ništa se od toga nije dogodilo, pa čak se sumnja da su ga namjerno i krivo liječili – rekla nam je u telefonskom razgovoru ogorčena njegova supruga Marijana, koja je potom i dodala da je dosad jedino za njega bolje što nije u Srbiji, već u Hrvatskoj. Ostalo je isto, ili samo malo drugačije.

Kad su ga dopremili u Hrvatsku na nastavak služenja kazne od 12 godina mnogi su obećavali brda i doline. Međutim, slučaj Marić je vrlo brzo zaboravljen, bez obzira što sva sudska dokumentacija govori o nepoštenom suđenju, bez pravovaljanih dokaza. Uostalom, tko se bolje želi upoznati sa svim onim što se događalo s mojim suprugom može to pogledati i u vašoj knjizi „Veljko Marić- nisam kriv“, koja je u nakladi tvrtke „Tonimir“ objavljena ove godine.

Kad je bio na robiji u Srbiji bio je u mogućnosti telefonom nazvati „koga je htio“, a otkako je u Glini čak i telefonski pozivi su mu ograničeni, pa može jedino dobiti mene, odvjetnika i gotovo više nikoga. Mnogi su ga željeli i posjetiti, ali ovdje su mu i posjete strogo ograničene. Ne, ja više ne znam kome bi se obratila za pomoć. Ne ću i ne mogu dozvoliti da moj suprug, bez obzira što je u zatvoru, toliko pati – kazala je Marijana Lončarević – Marić.

Mladen Pavković

facebook komentari

  • kostresh

    …i to je hrvatska, jadna…