Pavković: Mogu li Josipović i Milanović bez posljedica izjavljivati da ne glasamo za “zločinačku” organizaciju?

6

Prošao je prvi krug izbora za predsjednika Republike Hrvatske. Kao prvo, sad se tek vidi koliko je većina (režimskih) medija, uključujući i Hrvatsku radio televiziju, ali i neke druge, bila naklonjena Ivi Josipoviću. Naime, danima su nam namjerno lagali da trenutačni predsjednik vodi s velikim postotkom, što se na izborima pokazalo kao – pjena od sapunice.

Netko bi trebao i morao odgovarati zbog podvala, a u tu “igru” svakako bi se trebalo uključiti i Državno odvjetništvo. Naime, ne može Josipović sve do pred izbore “voditi” s dvadesetak i više posto, a da onda ta “računica” gotovo preko noći jednostavno padne u vodu. Izbori su ozbiljna stvar, a ovo što se dogodilo s namještenim anketama je opasna, zločinačka igra.

Drugo, u Josipovićevu stožeru, osim muka, kad se čulo da ga Kolinda Grabar Kitarović sustiže, nije bilo ni jedne hrvatske zastave!? Ovo je za Guinnessovu knjigu rekorda, tim više što nema ozbiljnije države koja bira predsjednika a da se ne vijori barem jedna državna zastava. Netko je očito “zabranio” unošenje hrvatskih zastava u prostorije stožera, i to čovjeka koji svim silama, ovako ili onako, ponovno želi biti predsjednik. Dobro je, da se malo našalimo, da si Josipović nije nabio na glavu partizansku kapu s crvenom petokrakom, pa da nam je i tim činom pokazao koji je “pravi put”, koji on i njegovo društvo zastupa.

Treće, prema onome što smo čuli od Josipovića i Milanovića, nakon što su objelodanjeni rezultati prvog kruga izbora za predsjednika, da je HDZ zločinačka i kriminalna organizacija, (sic!), ne znači ništa drugo nego da su onda takvi i oni koji su učlanjeni u HDZ, odnosno da se ta teška, uvredljiva i klevetnička izjava odnosi i na sve one koji su dali svoj glas za Kolindu Grabar Kitarović.

Hoće li zbog takve izjave reagirati Državno odvjetništvo, jer ako netko zna da je netko “kriminalac i zločinac” dužan je to prijaviti po žurnom postupku. Josipović i Milanović znaju, pa ako znaju – neka se povede postupak, da vidimo kome obojci, a kome opanci.

Tom svoj izjavom (valjda stoje iza nje?) glasačima su ukazali da u drugom krugu ne glasaju za “lopove i kriminalce”, ili u ovom slučaju za Grabar Kitarović. Je li to po zakonu?

Četvrto, bojimo se da će sada možebitno uslijediti i nova uhićenja “nepodobnih”. Naravno, ne će ih hapsiti zbog toga što ne podržavaju gospodina Ivu, već će izmisliti nešto drugo, nešto što se možebitno dogodilo prije pet ili šest godina, u što smo se već i uvjerili. Pored toga, onima koji nisu na “pravom putu” vrlo lako se može dogoditi da im pukne guma na osobnom automobilu, ili da ih “slučajno” zakači neki šleper. Pa da i počine “samoubojstvo”.

Je li ovakvo razmišljanje realno, ili je to čista utopija?

Nu, kako bilo da bilo, sramotno je da “glavni” kandidat za predsjednika vodi kampanju bez hrvatske zastave, simbola za koji se ginulo (od stoljeća sedmog).

Mladen Pavković

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.)

facebook komentari