Connect with us

Reagiranja

Pavković: Šešelja u Haag ili na psihijatriju

Published

on

Haaški sud odbio je zahtjev tužiteljstva da s privremene slobode vrati u pritvor ratnog zločinca Vojislava Šešelja.

[dropcap color=”#335b7f” font=”0″]T[/dropcap]akva odluka je sramna i nedopustiva, tim više što je ovaj čovjek nastavio širiti mržnju i veličati Veliku Srbiju. Hrvati se s ovom i ovakvom odlukom ne smiju pomiriti. Naime, sjetimo se samo na koji se način taj isti sud odnosio prema optuženim Hrvatima, ali i kako se danas odnosi prema časnim i nevinim hrvatskim generalima iz Bosne i Hercegovine. Kako se konkretno ponašao kad je general Mladen Markač bio na privremenoj slobodi.

Zar smo to zaboravili?

Markač nikada nije širio mržnju. Međutim, bilo je dovoljno da ode na jedan dan iz kućnog pritvora u lov te da ga taj isti Haaški sud odmah vrati na robiju. Sud uopće nije zanimalo da je u tom trenutku Markač bio i teško bolestan. ( Po povratku u Haag iznimno brzo je i operiran). A bio je cijelo vrijeme nevin u zatvoru! No, ono što je najžalosnije je činjenica da su hrvatskog generala optužili i razotkrili pojedini tzv. hrvatski novinari, objavljujući fotografije gdje se vidi kako je Markač s prijateljima u lovu. Ti novinari izvrsno su obavili zadaće doušnika i izdajnika, ali…za razliku od Šešelja, nevinog su čovjeka poslali na robiju, gdje mu je nakon povratka u Haag bio ugrožen i život.

Hrvatske institucije nisu se založile da Markač ostane u Hrvatskoj, već su pojedini njihovi predstavnici govorili da se ne žele miješati u sudske procese. (sic!) Sramno i žalosno, baš kao što je to slučaj i danas kad su u pitanju generali iz BiH, za koje više nitko i ne pita. A Šešelj je tobože druga priča! Pogledajte samo kako ovog zločinca štiti srpski državni vrh, koje i on pljuje. Ne usude mu se ništa ni prigovoriti (jer su zajedno s njim i ratovali, kao agresori, u BiH i Hrvatskoj).

Vjerojatno su se, potajno, i sami Srbi iznimno zauzeli da Šešelj ostane u Beogradu. Oni ne blate svoje “pomoz Bog junake”, kao što se mi često sramno odnosimo prema Junacima hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata. Ne, to tako ne smije biti. Hrvatska mora dići “nebo i zemlju” da Šešelj ponovno završi iza rešetaka. Ne smijemo se miriti odlukom Haaškog suda, tim više što ni jedan optuženi Hrvat nije imao takav tretman kao ovaj ratni zločinac, koji si je umislio da je novi Adolf Hitler.

Stoga tražimo od hrvatskih institucija da u povodu ove sramne odluke Haaškog suda, ako treba, povuku iz Beograda i hrvatskog veleposlanika te da na taj način daju do znanja da se ne slažu time da jedan od najvećih srpskih zločinaca i dalje ostaje na slobodi, dok primjerice jedan Veljko Marić trune u Srijemskoj Mitrovici, kojem Srbi ne dopuštaju ni da ga posjete njegovi prijatelji i poznanici.

U “slučaju Šešelj” ne smijemo se ponašati kao što se ponašao bivši predsjednik države Josipović, koji se gotovo u ništa “ne bi htio miješati”. Od Kolinde Grabar Kitarović očekujemo ne samo žaljenje što je ovaj zlikovac i dalje na slobodi, već njezinu poznatu odlučnost, da udari šakom u stol, i da kaže – Ne, Srbi, ne možete se tako ponašati! Naime, zbog sva zla koje je učinio nakon povratka iz Haaga ovaj bi čovjek, da je pravde, trebao odgovarati u Srbiji, pa ako ga ne će zatvoriti Haag neka mu sude i neka ga zatvore njegovi, tim više što “utječe na svjedoke i ponavlja kaznena djela”.

Osim toga, Šešelj je i bolestan, pa ga privremeno ili stalno treba smjestiti u neku psihijatarsku ustanovu.

Zaslužio je!

Mladen Pavković

Kamenjar.com

[ad id=”40551″]

facebook komentari

Continue Reading
Advertisement
Comments

Reagiranja

MILJAVAC: “U stvaranju je Memorandum 3, a Srbi nikako ne odustaju od ovog prostora”

Published

on

By

Uoči posljednjih priprema za svečanost ‘Sloboda 2017.’ u povodu dana oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je kako Srbija polako, ali sigurno jača borbenu i vatrenu moć svoje vojske te najavio je i da Srbiji iduće godine stiže još šest helikoptera.

U sklopu priprema za svečanost ‘Sloboda 2017.’ Vučić je izjavio kako Srbija nabavkom novih deset MiG-ova 29 ima snagu u zraku kakvu nemaju sve zemlje bivše Jugoslavije zajedno.

General Pavao Miljavac potvrdio je kako je MiG 29 snažan zrakoplov, no kako ne znamo kako je opremljen. “Treba saznati s kojim je radarskim,  raketnim sustavom i obrambenim sustavom opremljen”, rekao je general za Direktno.hr i dodao kako je jedino za sad sigurno da su ojačali zrakoplovstvo i da to treba respektirati.

Međutim, general Miljavac ističe da je izjava Aleksandra Vučića malo pretjerana. “Naše Ministarstvo obrane sada nabavlja zrakoplove i Srbija neće dugo biti dominanta u zraku nigdje osim u možda u Makedoniji. Mađari imaju Gripene, ako se ne varam Rumunji su naručili 26 komada F 16 s modernom elektronikom, tako da izjava o jakom zrakoplovstvu ni sad ne drži vodu, a uskoro uopće neće”.

Miljavac je poslao i znakovitu poruku.

“U stvaranju je Memorandum 3, a Srbi nikako ne odustaju od ovog prostora. Uvijek su imali potporu svojih akademika i vojnih stručnjaka u tim težnjama te samo pronalaze nove načine da izmišljaju nove probleme kako bi djelovali. Čak i događaji koji su se nedavno događali kod nas imaju potporu izvana, a koliko će ta djelovanja biti uspješna i koliko će to biti prepoznato ovisi o onima koji vode državu sada i oni koji su odgovorni za sigurnost države”, upozorava general Miljavac te dodaje kako se jako malo stvari u visokoj politici i međunarodnim odnosima događaju slučajno.

Miljavac napominje da Hrvatska mora biti na oprezu jer stvari se ne poboljšavaju u odnosima sa Srbijom već se s novim tezama i problemima dodatno kompliciraju.

“Teza o građanskom ratu koju je izrekao ministar obrane Republike Srbije u Hrvatskoj pokušaj je izvrtanja istine o Srbiji na ovim prostorima, a sa zakonom o međunarodnoj juridistikciji pokušaj je pretvaranja Srbije u moralnu vertikalu koja želi na ostale prebaciti dio svoje krivice.”

General Miljavac napominje da odnosi nisu više jednostavni i da će se dodatno komplicirati, a da je sve to dio jednog hibridnog rata. “U parlamentu se tijekom rasprave o nabavci zrakoplova moglo čuti kako je potrebnije financirati znanost, no kako može znanost na grubu silu odgovoriti.  Već smo iskusili rat, platili veliku cijenu upravo zbog toga što nismo imali s čime se braniti”, rekao je Miljavac, piše Direktno.hr

Vučić: Srbiju više nitko ne može nekažnjeno napasti

facebook komentari

Continue Reading

Reagiranja

Odgovor predsjednika Vlade Plenkovića slovenskom premijeru Ceraru

Published

on

By

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković odgovorio je predsjedniku Vlade Republike Slovenije Miri Ceraru te zahvalio na pismu upućenom 16. listopada ove godine.

U odgovoru predsjednika Vlade Plenkovića navodi se:

“U pismu potvrđenu privrženost  Slovenije dobrosusjedskim odnosima i dijalogu s Hrvatskom, što u potpunosti zrcali i već poznata hrvatska stajališta, vidim kao dobar temelj za nastavak našeg dijaloga započetog prigodom susreta u Ljubljani 12. srpnja ove godine.

Koristim stoga ovu prigodu ponovno Vas pozvati u Zagreb, kako bismo, slijedom već ranije obavljenih priprema, održali naš idući sastanak u terminu koji bi nam zajednički odgovarao.

Slovenska stajališta o arbitražnom postupku i arbitražnoj odluci dobro su mi poznata kao što sam siguran da su Vama poznata hrvatska stajališta o tome.

No, razlika u polaznim stajalištima ne bi nas trebala priječiti da u konstruktivnom ozračju, u duhu partnerstva i međusobnog razumijevanja, pronađemo konkretna rješenja koja bi bila u interesu i na korist naših dviju država i naša dva naroda.

Predlažem stoga da na našem sastanku raspravimo sva otvorena pitanja između naših dviju država, uključujući i pitanje granice”, stoji u odgovoru predsjednika Vlade Republike Hrvatske  slovenskom kolegi.

Cerar u pismu Plenkoviću predložio osnivanje povjerenstva za demarkaciju granice

facebook komentari

Continue Reading