Pratite nas

Reagiranja

Pavković: Stazić želi poniziti hrvatske stradalnike i biti vođa sramnih pretorijanaca

Objavljeno

na

Nije prošlo dugo, a opet su se pojavile ankete. Ovog puta, na redu su – hrvatski stradalnici i branitelji koji već duže vrijeme časno i dostojanstveno protestiraju ispred Savske 66, odnosno Ministarstva branitelja.

Anketu je objavila RTL televizija, a prema njoj prosvjed “šatoraša”, kako sramno nazivaju ljude koji su bili prvi kad je trebalo, potpuno podržava tek 22,8 posto građana. Prvo, to je lažna, sramotna i namještena anketa, koja isključivo ima za cilj još više poniziti i baciti u blato one koji su stvarali hrvatsku državu. Drugo,zar se nisu takve ankete provodile i u vrijeme predsjedničke kampanje, gdje je kandidat SDP-a Ivo Josipović dobivao glasova kao albanski predsjednik u najžešćem dobu komunizma? Međutim, tom čovjeku ni namještene ankete, ni kupovanje medijskog prostora, ni mnogobrojna putovanja na račun poreznih obveznika, ni bilo što drugo nije pomoglo – završio je u ropotarnici, s velikom željom građana da se više nikada ne pojavi na političkoj sceni (čak ga više nitko navodno ne želi ni kao “harmonikaša” u nekom bandu).

anketaNo, da je uistinu riječ o sramnoj anketi, najbolje se vidi i po tome što su odmah za reakciju pitali, a koga drugoga nego provokatora, navodnog igrača bivše Udbe i po mnogima lažnog ratnog invalida – Zorana Ercega, koji se “proslavio” pljuvajući po istinskim Junacima Domovinskoga rata. Taj Erceg nije slučajno medijski eksponiran. On je odabran među stotinama sličnih kao što je i sam, tako da će se vjerujemo i relativno brzo ustanoviti čiji je “igrač” i tko je zapravo on, tko mu je potpisao ratni put, a poglavito na koji je način navodno ranjen u vrijeme rata.

Može ga biti sram, iako takvi srama nemaju, kad je u svezi ove sramne ankete izjavio: “Hrvatski građani su prepoznali sramotno protuustavno djelovanje (šatoraša), oni su tamo zbog materijalnih interesa”, rekao je Erceg za RTL. O kojim to građanima ovaj navodno “poremećeni” čovjek govori, tim prije što prosvjed u Savskoj 66 ima podršku najmanje 90 posto Udruga proizašlih iz Domovinskoga rata i na desetina tisuća branitelja, stradalnika i članova njihovih obitelji? Tko je uopće Erceg da može suditi? Kako to da uostalom RTL ne poznaje ni jednog drugog branitelja osim ovog provokatora? Da su pitali još nekog drugoga, čuli bi drugačije mišljenje, ali to nije bio cilj i zadaća (namještene i sramne) ankete.

U rangu s Ercegom javio se, a tko drugi nego i ultra ekstremni ljevičar – Nenad Stazić, inače zabavljač naroda. On je ponovno branitelje nazvao “šatorašima” te vojnim krilom HDZ-a čija je namjera (čujte sad ovo) rušenje vlasti!

“To je vojno krilo HDZ-a i građani su ih pročitali, u Savskoj je grupa pretorijanaca koji žele svrgnuti vlast” – ocijenio je Stazić.

Sad se treba sjetiti kako je u vrijeme predizborne kampanje govorio (branio) Josipovića i svoje pijune, također kao kočijaš, kojeg stvarno, ali stvarno nitko ne uzima za ozbiljno (vjerojatno ni njegova obitelj). Sve što kaže ili je laž, ili je poluistina ili je pjena od sapunice. No, to je nama naša borba dala!

Ekstremni ljevičari pokušavaju na sve moguće načine ocrniti ljude koji su branili i obranili hrvatsku državu i koji su na kraju razne staziće i doveli na pozicije da se dive sami sebi (sjetimo se samo kako je navodno ljetovao na Brijunima po sedam kuna).

No, kako bilo da bilo u Hrvatskoj se ne vodi nikakav rat između ustaša i partizana, već podrumaša i branitelja. Ne može Stazić biti na strani Junaka Domovinskoga rata, kad je prespavao stvaranje države, pa sad galamom preokreće stvari samo da ga se ne pita – gdje je bio kad je grmjelo?

S druge pak strane, hrvatski branitelji imaju i uvijek će imati podršku hrvatskog naroda, pa ovakve i slične ankete treba čitati kao “pisma iz cirkusa”.

Inače, kad je riječ o prosvjedu, dobar im je i onaj štos da “šatoraši” ne predstavljaju sve branitelje. A je li to znači da “dva brata” Erceg i Stazić predstavljaju “sve” hrvatske građane?

No, kako bilo da bilo, psi laju, a karavane prolaze…

[ad id=”40551″]

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

>>Sumnjivom anketom o braniteljima priprema se teren za nerede u subotu

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Tuđman o prisluškivanju iz BiH: “Oni naprosto ne žele uspostaviti prijateljske odnose s Hrvatskom”

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatske Ranko Ostojić u četvrtak je izvijestio javnost kako je to tijelo zatražilo očitovanje sigurnosno-obavještajnih-agencija vezano uz navodno prisluškivanje hrvatskih dužnosnika od strane BiH.

“Odbor je zatražio očitovanje Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) i očitovanje hrvatskih sigurnosno-obavještajnih agencija vezano za izjave ministra sigurnosti BiH o tome da se prisluškuju dužnosnici Republike Hrvatske.

To je bio i povod za traženje dodatnog izvješća ima li takvih slučajeva i s drugim zemljama i imat ćemo zatvorenu sjednicu odmah po primitku očitovanja naših sigurnosnih službi”, rekao je Ostojić, javlja Dnevnik.hr.

“Nedopustivo je da se dogodi, a pogotovo da netko tako javno navodi, da se prisluškuju dužnosnici. Bez obzira na opravdanje i kasnije demantije tražimo da naše sigurnosne službe izvijeste ovaj Odbor o tome što se konkretno događa i koje su mjere poduzete s naše strane. Mislim da na to treba imati adekvatan odgovor i izvršna vlast”, kazao je Ostojić.

Agrokor i širenje HEP-a, ali i odnosi hrvatske vlade i mađarskog mol-a, teme su koje, piše tjednik, zanimaju tajnu službu susjedne države. Miroslava Tuđmana, brinu izjave koje stižu iz BiH.

“Prvi zaključak koji se može izvući jest da se tamo radi po interesima pojedinih grupacija ili političkih opcija”, smatra Miroslav Tuđman iz HDZ-a.

Hrvati u BiH, jedno su od ključnih vanjskopolitičkih ciljeva vlade Andreja Plenkovića. U toj je zemlji bio već nekoliko puta pa ovakvi postupci tajne službe BiH, za Tuđmana, su jasna poruka.

Podsjetimo, mediji u BiH su prenijeli u srijedu riječi ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića koji je potvrdio da je Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) BiH, u skladu sa zakonima i Ustavom BiH, prisluškivala određene hrvatske dužnosnike s ciljem zaštite ekonomskih interesa BIH i njenih građana.

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Ipak se odgađa Noć kazališta

Objavljeno

na

Nakon apela Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) da se Međunarodna manifestacija Noć kazališta ne održi 18. studenog, na Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, organizator, NS Dubrava, je samo dan nakon toga,  i na svojim službenim stranicama objavio novi datum.

Dakle, ova manifestacija se odgađa i bit će održana 25. studenoga, bez obzira što će se u drugim državama održati onako kako su pravovremeno obavijestili.

To je svakako dobro došao potez organizatora, jer nikako ne bi imalo smisla da se „poklope“ kazališne predstave i sjećanje na dane ponosa i slave!

Međutim, pojedini hrvatski (?) portali su vrlo zločesto reagirali na apel branitelja, zalažući se da se manifestacija ipak održi 18. studenog, samo da se toga dana  što više skrene pozornost s održavanja skupova u Vukovaru i Škabrnji.

To im, srećom,  ovog puta, nije uspjelo.

Mladen Pavković

facebook komentari

Nastavi čitati