‘Pedofilski film’ Jasmile Žbanić ‘oduševio Sarajevo’

5

Film Jasmile Žbanić koji je “Fondacija za kinematografiju BiH” dvaput odbila zbog promicanja pedofilije, financiran od HAVC-a, kako pišu mnogi mediji ‘osvojio je publiku’ na “Sarajevo Film Festivalu”.

HAVC je po hrvatskim zakonima dodijelio skoro maksimalnu moguću potporu filmu “Otok ljubavi“ bosanskohercegovačke redateljice Jasmile Žbanić, između ostalog jer drže da je taj film u interesu Hrvatske, a određeni iznos sredstava uloženih u produkciju filma povratno je uložen u hrvatsko gospodarstvo.

Prema Pravilniku o poticanju ulaganja u proizvodnju autovizualnih djela Hrvatskog autovizualnog centra (HAVC-a) financijski poticaj za pojedino autovizualno djelo ne može iznositi više od 4 000 000,00 kn, a filmu bosanskohercegovačke redateljice Jasmile Žbanić „Otok ljubavi“ iz 2010. dodijeljeno je 3 100 000,00 kuna.

otokljubavi

Inače, u BiH je taj film odbijen, uz objašnjenje da se u filmu promovira pedofilija;

nakon što je 2010. godine Fondacija za kinematografiju Federacije BiH odbila financirati projekt Jasmile Žbanić, član uprave te ustanove Tihomir Zovko je kazao:

“Vi treba da pročitate taj scenarij. Inače ne čitam scenarije, jer to nije moj posao, ali ovaj sam pročitao. Pa to vam je strašno. Neka djeca su na jednom lijepom otoku i onda djevojčica pita odraslog muškarca o njegovom spolnom organu i erekciji. Takav film Fondacija nikada neće podržati. To vam ja odgovorno tvrdim”.

Film je priča o porodici Grebo, Dalili (35), Nedžadu (37), kojeg zovu Grebo, i Sanji (9), koji dolaze na ljetovanje u Hrvatsku. U velikom hotelu prepunom turista iz cijele Europe predaju se ljetnim užicima. Dalila pokazuje veliko zanimanje za Floru (35), hotelsku animatoricu i instruktoricu ronjenja. Grebo primjećuje da se nešto zbiva, dok Sanja počinje istraživati životne činjenice s Lucijom (11), kćerkom hotelske sobarice. Njihov posjet otoku donijet će nova iskustva i proširiti im horizonte.

Jesu li horizonti ‘prošireni’ sarajevskoj publici, vidjet će mo naknadno, no ostaje činjenica da je Jasmila Žbanić što se tiče izvora financiranja već odavno proširila i preskočila horizonte!

KK/kamenjar.com

facebook komentari

 • peppermintt

  Njoj samo triba ponovit njene riči..
  mrš

  • Daran F.Bašić

   I to je Hrvatska !!!
   Pozdrav

 • peppermintt

  Samo se nadam da će udruga u ime obitelji podnijet kaznenu prijavu protiv RH radi dodjeljivanja sredstava za ovakve bolesne filmove
  narode moj BOJKOT ovog filma
  BOJKOT
  BOJKOT

 • zdenka

  Znači, ima se novaca. Pa, dobro je znat. A tko je taj koji joj dadne novac? A čujem da ove školske godine neće biti za sufinanciranje prijevoza učenika.