Pelješki ili Balkanski most?

  111

  “O Pelješkom mostu koji nas vodi u EU odavno nema glasa, ali o “Balkanskom mostu” koji nas perfidno vodi na tamne staze prošlosti, čak i kroz jelovnike (“Terra madre?? Balkan”) puno se govori ovih dana i zadnjih nekoliko godina. Usporedo s pojmom Regije i “Regiona” u zadnje vrijeme se po medijima sve više provlači pojam “Zapadni Balkan”, pišu u priopćenju iz udruge Pelješki most. pojam Balkanskog poluotoka ne postoji, to je pogreška njemačkog geografa koja je nažalost postala općeprihvaćeni pojam, dodaju u priopćenju.

  d8805e7142cece37e9967b03085c36e6_slideshow_bg

  “Pogreška njemačkog geografa Zeune s početka 19. stoljeća postala je općeprihvaćeni pojam kojega krajem 19. st. srpski geograf Jovan Cvijić nastoji maksimalno afirmirati (nažalost dobrim dijelom i uspijeva). Kao rektor Beogradskog sveučilišta i predsjednik Srpske akademije nauka i umjetnosti, Cvijić je upregnuo sve svoje snage služeći afirmaciji srpske nacionalne ideje i širenju srpske dominacije na cijeli prostor Južnih Slavena.pod okriljem znanosti i tzv. objektivnosti Cvijić koristi naziv Balkan da bi potkrijepio punu oprvadanost postojanja tzv. ” Balkanske istorijske tradicije “. Pojam “Balkansko poluostrvo ” iznimno je dobro povezivao srpka “znanstvena ” tumačenja da u “balkanskoj istorijskoj tradiciji ” postoji i razvija se ideja ujedinjenja svih balkanskih naroda jer su njihovi pripadnici zapravo srpskog podrijetla, smao povijensim slijedom ponešto različiti i “zagađeni utjecajima s rubnih područja “

  Hrvatska je po svojemu geografskom položaju sredozemna i srednjoeuropska zemlja i ne prihvaćamo balkanske kvalifikacije plaćeničkih medija i domaćih slugana britanske krune. Dovoljno je vidjeti kako učestalost termina “zapadni balkan ”  izrazito porastao posljednih godina kada se Hrvatska pokorava u miru. Pojam Zapadnog Balkana jako odgovara istočnim susjedima kojima je ta odbačena forma i naziv i jedina poveznica s “regionom” i srpskom hegemonijom. Trebamo se prestati baviti odumrlim tvorevinama i okrenuti se tamo gdje stoljećima pripadamo duhovno, religijski, kulturno čak i prema jelovnicima: Europi !

  “Terra madre Balkan” jedna je u nizu krađa identiteta i zamagljivanja na koje je naša Županija nasjela-mi trebamo zadržati sredozemni sajam hrane koji najbolje opsiuje kulturu prehrane našeg podneblja.

  Uz to zabrinuti smo brojnim potezima vlasti koji postaju servis stranog kapitala, od projekata koji ugrožavaju Malostonki zaljev (Stonska Duba, spalionica smeća u Lučinom razdolju), nedostatno obrazloženog projekta na Sestricama te planiranog vjetro-parka uz najvažniji nacionalni vinarski proizvod – lokalitet Dingač. Dubrovačko-neretvanska županija koja proklamira održivi razvoj, ovim postupcima taj stav negira.Tko smo mi da u jednoj generaciji konzumiramo svoj okoliš, a dok imamo demografsku katastrofu uslijed jednog stoljeća ratova, totalitarnih sustava i protunarodne politike. Gdje su populacijske mjere, sav biz mjera koji će olakšati stvaranje novih obitelji te održivim razvojem živjeti u skladu s prirodom, odnosno u harmoniji s mogućim razvojnim potencijalima stvarati poput naših starih.

  Naša Županija bi trebala biti predvodnik nacionalno usklađene politike održivog razvoja, kada već loše vođeni grad Dubrovnik ne predvodi gospodarsko i kulturno vođenje hrvatskog juga.

  Temelj stabilne nacije je stabilna ekonomija, porast pučanstva i razvoj nacionalnog jezika i kulture

  Nažalost, dok god Pelješki most ne bude sagrađen, a temelje mu ruši politička vrhuška na vlasti, onemogućava se razvoj dubrovačkog kraja. Uz to, nelogična županijska odluka koja pokreće skidanje zaštite Malostonskog zaljeva i time dopušta gradnju hotelskog naselja, odmah otvara vrata već opisanom fenomenu bosanske luke na poluotoku Kleku po projektu financiranom od fundamentalista, a to predstavlja najopasniji hrvatski geostrateški suicid.”, zaključuju između ostaloga u propćenju članovi udruge Pelješki most.

  ostaje nam gorak okus izdaje nacionalnih interesa vladajućih garnitura, koji su zapravo inačice istih nelustriranih dinastija koje nama vladaju od 1945. Obični građani se osjećaju poput kršćana u Iraku ili Siriji. Danas su arene malo drukčije, kao i lavovi, ali su metode ostale iste.

  Za Udrugu:

  dr.sc Vinicije Lupis

  dr.sc Mirna Batistić

  prof.dr.sc Nenad Jasprica

  facebook komentari

  • peppermintt

   “Ostaje nam gorak okus izdaje nacionalnih interesa vladajućih struktura ”

   Bravo, upravo tako, stvari triba nazivati pravim imenom

   • Nažalost, Učestale su nam izdaje i veleizdaje! Trebali bismo napraviti i objaviti popis: Listu izdajnika ! Pošto su sad ‘popularne’ objave raznih listi

    • Ljuta Trava

     E ta bi bila podugačka

     • Bi i na našu sramotu predugačka! Mogli bi možda suziti izbor na jednu VIP listu od dvjestotinjak izdajica i petokolonaša..

      • Ljuta Trava

       Nije problem lista , već kriza , nema dovoljno štrika

      • Ida Galić

       Prvo treba pobjediti na predsjedničkim izborima i dobiti neku osnovu za bilo kakvo buduće djelovanje, a poslije će sve ići automatski (domino efekt!)

      • Stinatvrda Cro

       Upravo to, Ida draga – to je sada, politički gledano, najvažniji korak. Dobro – jedino ako se Yusifović od jada objesi – onda smo jedan problem riješili prirodnim putem -:)

       ZA Hrvatsku BEZ komunista!

      • Ida Galić

       E vidim, maskir”o si se ti!, Što ti je to na novom avataru!!? Da povećam malo! A HDZ, idemo dalje!! tako triba!!

      • Ljuta Trava

       Putokaz za neupućene , odnosno one koji ne znaju put .

       hahahahahahahahahahahahahah

       Kad Kardinal to vidi …a sljedeće je Karamarkova slika

      • Ida Galić

       Kardinal nešto “mlogo” filozofira, ali ne može se odmaknuti od “Karameasićarka” ni za milimetar i ne čitam više te nejgove komentare!!

      • Ljuta Trava

       Ja se samo nasmijem , a što ćeš , lik nezna ni komentar napisati već samo kopira i piše gluposti . Danas čitam vijesti i vidim onog ruskog idiota u Ukrajini , onog nekog tipa kao Martić , i odmah se sjetim Kardinala …hahaahahahahahah

      • Ida Galić

       Strelkov, zar ne!! Totalni idiot, iznosi glupe i nevjerovatne teze o rušenju aviona i o žrtvama, a borio se i u BiH na strani Srba! Kardinal je sad iznio tvrdnju, da je Hercegovac, a ne znam odkud je stvarno!!

      • nisam u temi, ali su mi pali na pamet ekipa sa vesti. Da, pročitao sam nebuloze ruskog separatiste 🙂

      • Stinatvrda Cro

       “kardinal” je zaista kardinalno bedasta osoba. Ide mi na živac. Nije u stanju napisati jedan komentar, nego negdje nešto kopira, stavi uvodnu rečenicu i na kraju doda još HDZ i Tomislava Karamarka. Kad bi ljudska glupost mogla letjeti “kardinal” bi bio zrakoplov.

       ZA Hrvatsku BEZ komunista!

      • Jovan D.

       “kardinal” je zaista kardinalno bedasta osoba.Bravo.

       Potpisujem 100 %.
       Katolička crkva više nema uporište međ hrvatima.Vera pradedova ih sve više grli i priziva.To se najbolje vidi koliko hrvati mrze tu crkvu i evo vidimo kardinale.Bravo

      • Ljuta Trava

       HAHAHAAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAAA

      • Jovane Debiliću bezveze si!

      • a snijeg poobarao sva stabla. čim sezona prođe, jedino ih možemo dušit u jadranu 🙂

      • Ida Galić

       Nosi ih đava, more naštetiti turizmu, jer ko bi se kupa u tom moru u kojem plutaju ti udbaši! Triba ih samo natirat, da žive od vlastitih žuljeva! Eto im najgore kazne!!

      • Ljuta Trava

       Poslat ih neka se bave ,,turizmom,, na Golom otoku , to im je svakako oastavština očeva .A prije toga ih treba poslati neka dostojno sahrane žrtve svojih očeva .

      • ja mislim da nijedan od njih nije sposoban zaraditi ‘sto maraka’ svojim radom (van politike) .. krepali bi od gladi

      • Stinatvrda Cro

       To bi onda bila jednom i nekakva korist od tih parazita.

       ZA Hrvatsku BEZ komunista!

      • Cijeli život im dajemo, narod ih plaća nizašto! Lezikruvovići, treba to natjerat da radi za minimalac

      • Sviđa mi se avatar!

      • Stinatvrda Cro

       Kad sve uvozimo uvesti ćemo i parsto kilometara štrika.

       ZA Hrvatsku BEZ komunista!

      • peppermintt

       jel iz srbije-bre 😛
       :)))

      • Stinatvrda Cro

       Ne znam od kuda, ali znam za koga.

       ZA Hrvatsku BEZ komunista!

      • peppermintt

       šala mala 🙂
       šteta je trošiti štrike na izdajnike, nego njima treba oduzeti svu imovinu, sve privilegije, sva građanska prava i neka ih.

      • Najveća kazna im je udariti ih ‘po džepu’! sve, i tajne račune i ostalo! Uvalit ih u minus jedno tisuću maraka pa da ih i banke ‘zivkaju’

    • Stinatvrda Cro

     Zašto? Pa dovoljno je objavit sastav “vlade” i ime predsjednika. Veleizdajnik do veleizdajnika. Još tome dodaš Mesića i Kabinet izdajnika je skoro potpun.

     ZA Hrvatsku BEZ komunista!

     • To bi bila ‘krema’ izdajništva! Ja bi još samo mrvicu dublje zagrebao, barem još jedan sloj 🙂

      • Stinatvrda Cro

       Kad “razradimo ovau kremu zla” drugi slojevi će se aotvarati sami od sebe.

       ZA Hrvatsku BEZ komunista!

      • Nekoć su miševi prvi bježali s potopljenog broda, a u novije vrijeme prvo bježe kapetani.. tako će biti i ovog puta! … “satrat ćemo glavu’ .. udovi će sami odumrijet. Veliki Pozdrav čvrstoj hrvatskoj stini

   • Stinatvrda Cro

    Vjerujem da će se neke stvari nakon promjene vlasti u Hrvatskoj pokrenuti. Ne može biti da jedan josipović u Knessetu poljuje po cijelom hrvatskom narodu naz7ivajući ga “ustaškim zmijama”, da jedan Mesić u svoje vrijeme dijeli dokumente s oznakom državne tajne, da jedan milanović nanosi štetu cijelom narodu i državi Hrvatskoj a da za to ne bude kažnjen. To jednostavno mora biti riješeno kako bi se zadovoljila i pravda i pravednost, a posebno radi potrebe zaštite ugleda Republike Hrvatske.

    ZA Hrvatsku BEZ komunista!

    • “..To jednostavno mora biti riješeno kako bi se zadovoljila i pravda i pravednost…. zbog saniranja dosad nanesene štete, ali i kao opomenu za ubuduće

    • peppermintt

     sve to nanosi ugledu našeg naroda, ali pored toga potrebni su nam vrijedni i sposobni domoljubi koji su u stanju pokrenuti gospodarstvo i dati posve novi zamah ciloj državi 🙂

     • Stinatvrda Cro

      Kad o tome razmišljam dolazim do zaključka da je preporod u hrvatskom društvu potreban prije samog gospodarskog oporavka. Ljudi više ne vjeruju u sebe. Petnajst godina im se, od mesića, utuvljuje u glavu da su Ustaše, da su zločinci i da je ovana na Hrvatska država nastala na zločinu. Naravno – to je perfidna i od komunjara izmišljena laž kako bi se osjećaj i nesigurnost u hrvatskom društvu pojačala i učvrstila. U jednm dijelu im je to i upsjelo. Ali samo u jednom dijelu. Onaj dio Hrvatica i Hrvata koji na to nisu nasjeli morati će povući one koji jesu. Društvo kao cjelina mora se vratiti svojim korijenima a oni su domoljublje i vjera u Boga. Kad to vratimo u naša njedra i k tome dobijemo domoljubnu hrvatsku vlast, kad sredimo zakone koje su ovi politički divljaci uzurpirali – tak tada će nam polagano ali sigurno opet i u gospodarstvu zasijati sunce. Previše imam godina, životnog i političkog iskustva da bi mogao vjerovati kako će od danas do sutra sve biti “sjajno”. Znam da neće jer previšo dugo je sve razarano i smišljeno uništavano. No moramo biti pošteni i to hrvatskom narodu jasno reći. Jer bez da se to jasnim i nedvojbenim riječima veli nastati će opet depresija umjesto izlazak iz depresije. Oni ljudi koji će Hrvatsku voditi u budućnosti to znaju. Mi kao hrvatski narod moramo ih u tome poduprijeti jer će raditi za našu korist i dobrobit.

      ZA Hrvatsku BEZ komunista!

      • peppermintt

       Mislim, tj iskreno se nadam, kako više ne postoji osoba kojoj napokon nije sve jasno, Tko su i to su umrežene strukture. Teško će njih biti iskorijeniti. Za početak bilo bi jako bitno “sasjeći ” glavna čvorišta …

      • Stinatvrda Cro

       Nije to ni toliko teško ide li se određenim sistemom i pripremljeno. Već samim izborima za predsjednika koji se dobiju uklanja se jednim jedinim potezom 200 ljudi koji sustavno i stalno nanose štetu Republici Hrvatskoj i hrvastom narodu. Izborima za novi saziv Sabora od dana izbora eleiminira se onih 88 dizača ruku koju uvijek, bez ikakve savijesti, dižu ruku kada treba nanijeti štetu Republici Hrvatskoj i hrvatskom narodu. Tako je s ta dobijena izbora gotovo 300 onih donositelja doluka, i sprovoditelja odluka eliminirano iz javnog života i sudjelovanju u demonstraciji sile i moći. Micanjem sa pozicija sve one koje je kumunistička vlast dovela na položaje, počevši od Hrvatske televizije pa dos vih direktora, njihovih zamjenika tajnika, tajnica i drugih u svim državnim poduzećima. To se mora odnositi na sve intitucije koje imaju utjecaj na javni život ove države. Zakon o lustraciji mora jasno definirati ni ni jedan sudac, policajac, ni jedan odvjetnik, ni jedan učitelj, učiteljica, profesor ili profesorica iz prijašnjeg komunističkog sustava ne može obavljati javne dužnosti ili pak biti predstojnik negog fakulteta. Time je već nekoliko krakova hobotnice raširene u svim slojevima društva odrezano. Moć odlučivanja i sprovođenja odluka mora im se uzeti. Zakon o lustraciji mora i jasno odrediti da je komunitički sistem totalitarni i zločinački koji ne narodu desetljećima nanosio zlo i njega kao takav treba osuditi, komunističku ideologiju proglasiti zločinačkom i neprijateljskom Hrvatskoj državi i Hrvatskom narodu. Neće se, i ne može se sve riješiti u nekoliko dana – ali to bi već bio dobar početak.

       ZA Hrvatsku BEZ komunista!

      • To bi bio odličan početak! Tomu se veselimo i nadamo. Kako je neki dan trava rekao, skinuti ‘kremu’. Da, to bi bilo izvrsno za početak! Ali idemo najprije ‘satrati glavu’ zmiji

      • Stinatvrda Cro

       Dobivam “žuljeve na jeziku” govoreći ljudima koliko je važno ljigavca spriječiti u još jednom mandatu. Dobijam i “žuljeve na prstima” od tipkanja iste teme. Ali poustati neću.

       ZA Hrvatsku BEZ komunista!

      • Složit ćemo se da se yusuf grčevito bori, iako je naizgled neslan, vrlo je perfidan, lukav, pa čak i zao! Hrvatskom narodu mora biti jasno i ovaj put ne smije nasjesti na podvaljivanje kukavičkih jaja. Narod jasno mora prepoznati tko je jak pandan trenutnom precjedniku i svim snagama gurati tog kandidata! Ne smijemo dozvoliti da se ‘razlijemo’ poput vode kao na prošlim izborima kada su desnicu razbili brojni predsjednički kandidati poput Primorca, Vidoševića i dr.

      • Stinatvrda Cro

       Važne i istinite riječi. Ne smijemo dozvoliti rasipanje glasova. Sada konačno imamo kvalitetnu osobu u Kolindi Grabar Kitarović koja je sigurno za Hrvatsku fantastičan izbor. Nju treba podržati sa svih opcija – otvorenim dogovorima ili samo preprukama. Maknuti Yusifovića je onaj posao koji će kod parlamentarnih izbora olakšati maknuti i ove iz Banskih dvora. Prvi korak je onaj koji ima neopisivu važnost. Drugi korak, parlamentarni izbori, tu mora domoljubna Hrvatska naći zajednički jezik. Stvoriti izborni rezultat koji će omogućiti mirno vladati, raditi, stvarati – voditi narod. Sve zlo koje se nakupilo od 2000. godine do danas nije lako ispraviti. Za to jedan mandat nije dovoljan, a drugi se može vrlo lako osvojiti samo radom, radom, radom i poštivanjem naroda koji će ih na vlast i dovesti i kasnije opet potvrditi. Druge nema i toga se moraju jednostavno držati. Svijest i savijest mora preskočiti sve sjene, osobne i međustranačke, sve sukobe i razilaženja jer u pitanju je Hrvatska.

       ZA Hrvatsku BEZ komunista!

      • Tako je. Još to moramo razbistriti hrvatskom corpusu, jer pritisci su i podvale velike. Mediji imaju jak utjecaj, ali ipak vjerujem da smo svi skupa dovoljno mudri da možemo razlučiti žito od kukolja, jer vrijeme ‘žetve se bliži’, prvi korak je več u prosincu ili će lignja razvuć do siječnja slijedeće godine

      • Stinatvrda Cro

       Osobno mislim da će “vlada” raspisati predsjedničke izbore posljednji dan za to obvezujućeg roka. No to je samo ono što će narod još više razljutiti. Mediji gube svoju snagu, nemaju više vjerodostojnost i čak mislim da će se veći mediji početi vrlo brzo okretati i protiv josipovića i protiv milanovića. Od njih se više ne može imati koristi. Ne trebaju “navijati” ni za koga – neka samo izvršavaju svoju profesionalnu zadaću. Istinito i kritički izvješćivati.

       ZA Hrvatsku BEZ komunista!

      • Lijepo rečeno, slažem se! Mislim da će, s naše strane, svaka državotvorna Hrvatska vlast imati neupitnu potporu i podršku.

      • Stinatvrda Cro

       Hoće i mora je imati. Imamo iza sebe mandate Sanader i Kosorice, pa sad milanovića i yusifovića – oni jesu neprijatelji naroda bili, ovi sada jesu a narod to osjeća. Obrnuto mora biti – Vlada mora služiti narodu, a narod se sa svojim vodstvom mora identificirati, pratiti ga i s njim zajedno ostvarivati najbitnije interese Republike Hrvatske i hrvatskog naroda. Onda je to put u prosperitet i bolji život.

       Iskreno me raduje kad vidim da mnogi dojučerašnji skeptici počinju mijenjati mišljenje i polagano se prikanjaju onom što pišem i govorim.

       ZA Hrvatsku BEZ komunista!

      • Pratio sam malo tvoje upise, podržao koliko sam mogao i stigao! Dobro zboriš i to ljudi prepoznaju! Između ostalog čini mi se da je krajnje vrijeme da buduća (nova) vlast i narod zajedničkim snagama počmu raditi na izgradnji, jer svi ovi dosadašnji koje si pobrojao su bili svojkovići, sebeljubi i destruktivci! Na kraju su sami propali, a narod je njihove avanture skupo platio!

      • Stinatvrda Cro

       Kada ne bi imao čvrsto uvjerenje u ono što pišem, govorim i radim onda bi sam prema sebi bio nepošten. Od 15 godine života, kada mi je pokojni otac pričao o Bleiburgu, Križnom putu, o stradanju hrvatskog naroda kroz povijest – odlučio sam dati od sebe sve što mogu da bi jednog dana postojala samostalna država hrvatskog naroda. Danas imam 65 godina. pola stoljeća sam znači potrošio na tu ideju. Ona mi se ostvarila, donijela sreću i radost. Sada pak vidim da stvoreno treba spašavati, zadržati i sačuvati za one naraštaje koji imaju cijeli život pred sobom. Zla su protunjala nad hrvatskim nebom i kroz hrvatsku politiku. Ostavila pustoš, razočaranje, nepovjerenje i rezignaciju. A znam i osjećam da je put sada pred nama, otvoren da opet sami odlučujemo o svojoj sudbini. I zato ne želim stati i čekati. Nego dati sve što još mogu. Iz ljubavi i odanosti prema hrvatskom narodu i Domovini Hrvatskoj. A slijedeći izbori, za predsje Tnika Hrvatske i za novi saziv Sabora su od presudne i elementarne važnosti za našu budućnost. U to ljude treba uvjeriti – i vjerujem da to još uvijek mogu. To su motivi koji me vode već pedeset godina.

       ZA Hrvatsku BEZ komunista!

      • Svaka ti čast na takvom stavu i razmišljanju! Ja sam malo mlađi, nemam toliko iskustvo, ali dijelim stavove! Ono što bih ja još uključio jest Božja pomoć! Malo smo se svi skupa odmakli od Boga, ali ne smijemo zaboraviti da jedino uz Božju pomoć možemo ostvariti nešto veliko! A veliko jest biti koliko toliko samostalan i svoj na svom! Moramo biti i biti će mo dobri gospodari stoljetne nam zemlje!

      • Stinatvrda Cro

       Bog mi je uvijek pomagao. Vjerovao sam u Boga, vjerujem i danas i znam da se bez vjerovanja ništa ne može postići. Bez vjerovanja nema snage, odlučnosti i izdržljivost pola ljudskog života slijediti jedan cilj. Bez Boga i vjerovanja u njega, uz njegovu pomoć nikada ne bi uspio. I svakog dana kad u molitve uklopim sve naše branitelje, sve one koji nisu uspjeli zadržati svoj život, poklonili ga Domovini, zahvaljujem i dragom Bogu što je narodu našem dao snagu izboriti se za svoju slobodu. Vjera u Boga i hrvatska sloga – su put na kojeg nam nitko ne može stati.

       ZA Hrvatsku BEZ komunista!

      • Upravo to nam treba: Vjera u Boga i hrvatska sloga! S te dvije vrijednosti smo kršili Golijate, pa možemo valjda i jednog pijanistu! 🙂

       Neki dan je ovdje izašao tekst , točno na godišnjicu Golog otoka, to se ne može ni zamisliti što je sve činjeno ljudima u tom logoru!
       Predsjednikov otac je bio upravnik tog pakla! i takav čovjek ‘predsjeda’ današnjom Hrvatskom! Nadrealizam! Narode probudi se!

      • Stinatvrda Cro

       Imao sam jedan san! Hrvatsku! Ostvario se. Imam noćnu mora što se s našom, tvojom i mojom Hrvatskom danas događa. Prekinuti ćemo tu noćnu moru. Uskoro ćemo imati i sliku i ton! Ali onda ide on! Nema više te sile, nema više nikave perfidnosti koju bi mogao Lignjun izmisliti da bi ostao na Pantovčaku. Njegovo je vrijeme prošlo. Ne trebamo više nikavih “revolucija”. Samo neka narod izađe na izbore. Pokaže svu svoju moć i snagu. Političar koji ne čuje glas naroda mrtav je političar.

       ZA Hrvatsku BEZ komunista!

      • Izbori su naše oružje! Izbacit ćemo ga civilizirano i demokratskim putem! Hvala tvrda hrvatska stino!

      • Stinatvrda Cro

       Imamo najjače oružje! Jače od topa, tenka, zrakoplova, bombi, kama, bajoneta, jače od silovanja, masakriranja, ubijanja paljenja rušenja…čime su se balkanski dviljaci koristili kako bi pokorili hrvatski narod – a uspjeli nisu. Mi imamo svoj gla na izborima. I pobjedit ćemo. Za vjeke vjekova poslati ih – neke u politički zaborav – a neke na sudove radi veleizdaje i zločina nad Hrvatskom i hrvatskim narodom.

       ZA Hrvatsku BEZ komunista!

  • peppermintt

   “Ostaje nam gorak okus izdaje nacionalnih interesa vladajućih struktura ”

   Bravo, upravo tako, stvari triba nazivati pravim imenom

   • Nažalost, Učestale su nam izdaje i veleizdaje! Trebali bismo napraviti i objaviti popis: Listu izdajnika ! Pošto su sad ‘popularne’ objave raznih listi

    • Ljuta Trava

     E ta bi bila podugačka

     • Bi i na našu sramotu predugačka! Mogli bi možda suziti izbor na jednu VIP listu od dvjestotinjak izdajica i petokolonaša..

      • Ljuta Trava

       Nije problem lista , već kriza , nema dovoljno štrika

      • Ida Galić

       Prvo treba pobjediti na predsjedničkim izborima i dobiti neku osnovu za bilo kakvo buduće djelovanje, a poslije će sve ići automatski (domino efekt!)

      • Stinatvrda Cro

       Upravo to, Ida draga – to je sada, politički gledano, najvažniji korak. Dobro – jedino ako se Yusifović od jada objesi – onda smo jedan problem riješili prirodnim putem -:)

       ZA Hrvatsku BEZ komunista!

      • Ida Galić

       E vidim, maskir”o si se ti!, Što ti je to na novom avataru!!? Da povećam malo! A HDZ, idemo dalje!! tako triba!!

      • Ljuta Trava

       Putokaz za neupućene , odnosno one koji ne znaju put .

       hahahahahahahahahahahahahah

       Kad Kardinal to vidi …a sljedeće je Karamarkova slika

      • Ida Galić

       Kardinal nešto “mlogo” filozofira, ali ne može se odmaknuti od “Karameasićarka” ni za milimetar i ne čitam više te nejgove komentare!!

      • Ljuta Trava

       Ja se samo nasmijem , a što ćeš , lik nezna ni komentar napisati već samo kopira i piše gluposti . Danas čitam vijesti i vidim onog ruskog idiota u Ukrajini , onog nekog tipa kao Martić , i odmah se sjetim Kardinala …hahaahahahahahah

      • Ida Galić

       Strelkov, zar ne!! Totalni idiot, iznosi glupe i nevjerovatne teze o rušenju aviona i o žrtvama, a borio se i u BiH na strani Srba! Kardinal je sad iznio tvrdnju, da je Hercegovac, a ne znam odkud je stvarno!!

      • nisam u temi, ali su mi pali na pamet ekipa sa vesti. Da, pročitao sam nebuloze ruskog separatiste 🙂

      • Stinatvrda Cro

       “kardinal” je zaista kardinalno bedasta osoba. Ide mi na živac. Nije u stanju napisati jedan komentar, nego negdje nešto kopira, stavi uvodnu rečenicu i na kraju doda još HDZ i Tomislava Karamarka. Kad bi ljudska glupost mogla letjeti “kardinal” bi bio zrakoplov.

       ZA Hrvatsku BEZ komunista!

      • Jovan D.

       “kardinal” je zaista kardinalno bedasta osoba.Bravo.

       Potpisujem 100 %.
       Katolička crkva više nema uporište međ hrvatima.Vera pradedova ih sve više grli i priziva.To se najbolje vidi koliko hrvati mrze tu crkvu i evo vidimo kardinale.Bravo

      • Ljuta Trava

       HAHAHAAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAAA

      • Jovane Debiliću bezveze si!

      • a snijeg poobarao sva stabla. čim sezona prođe, jedino ih možemo dušit u jadranu 🙂

      • Ida Galić

       Nosi ih đava, more naštetiti turizmu, jer ko bi se kupa u tom moru u kojem plutaju ti udbaši! Triba ih samo natirat, da žive od vlastitih žuljeva! Eto im najgore kazne!!

      • Ljuta Trava

       Poslat ih neka se bave ,,turizmom,, na Golom otoku , to im je svakako oastavština očeva .A prije toga ih treba poslati neka dostojno sahrane žrtve svojih očeva .

      • ja mislim da nijedan od njih nije sposoban zaraditi ‘sto maraka’ svojim radom (van politike) .. krepali bi od gladi

      • Stinatvrda Cro

       To bi onda bila jednom i nekakva korist od tih parazita.

       ZA Hrvatsku BEZ komunista!

      • Cijeli život im dajemo, narod ih plaća nizašto! Lezikruvovići, treba to natjerat da radi za minimalac

      • Sviđa mi se avatar!

      • Stinatvrda Cro

       Kad sve uvozimo uvesti ćemo i parsto kilometara štrika.

       ZA Hrvatsku BEZ komunista!

      • peppermintt

       jel iz srbije-bre 😛
       :)))

      • Stinatvrda Cro

       Ne znam od kuda, ali znam za koga.

       ZA Hrvatsku BEZ komunista!

      • peppermintt

       šala mala 🙂
       šteta je trošiti štrike na izdajnike, nego njima treba oduzeti svu imovinu, sve privilegije, sva građanska prava i neka ih.

      • Najveća kazna im je udariti ih ‘po džepu’! sve, i tajne račune i ostalo! Uvalit ih u minus jedno tisuću maraka pa da ih i banke ‘zivkaju’

    • Stinatvrda Cro

     Zašto? Pa dovoljno je objavit sastav “vlade” i ime predsjednika. Veleizdajnik do veleizdajnika. Još tome dodaš Mesića i Kabinet izdajnika je skoro potpun.

     ZA Hrvatsku BEZ komunista!

     • To bi bila ‘krema’ izdajništva! Ja bi još samo mrvicu dublje zagrebao, barem još jedan sloj 🙂

      • Stinatvrda Cro

       Kad “razradimo ovau kremu zla” drugi slojevi će se aotvarati sami od sebe.

       ZA Hrvatsku BEZ komunista!

      • Nekoć su miševi prvi bježali s potopljenog broda, a u novije vrijeme prvo bježe kapetani.. tako će biti i ovog puta! … “satrat ćemo glavu’ .. udovi će sami odumrijet. Veliki Pozdrav čvrstoj hrvatskoj stini

   • Stinatvrda Cro

    Vjerujem da će se neke stvari nakon promjene vlasti u Hrvatskoj pokrenuti. Ne može biti da jedan josipović u Knessetu poljuje po cijelom hrvatskom narodu naz7ivajući ga “ustaškim zmijama”, da jedan Mesić u svoje vrijeme dijeli dokumente s oznakom državne tajne, da jedan milanović nanosi štetu cijelom narodu i državi Hrvatskoj a da za to ne bude kažnjen. To jednostavno mora biti riješeno kako bi se zadovoljila i pravda i pravednost, a posebno radi potrebe zaštite ugleda Republike Hrvatske.

    ZA Hrvatsku BEZ komunista!

    • “..To jednostavno mora biti riješeno kako bi se zadovoljila i pravda i pravednost…. zbog saniranja dosad nanesene štete, ali i kao opomenu za ubuduće

    • peppermintt

     sve to nanosi ugledu našeg naroda, ali pored toga potrebni su nam vrijedni i sposobni domoljubi koji su u stanju pokrenuti gospodarstvo i dati posve novi zamah ciloj državi 🙂

     • Stinatvrda Cro

      Kad o tome razmišljam dolazim do zaključka da je preporod u hrvatskom društvu potreban prije samog gospodarskog oporavka. Ljudi više ne vjeruju u sebe. Petnajst godina im se, od mesića, utuvljuje u glavu da su Ustaše, da su zločinci i da je ovana na Hrvatska država nastala na zločinu. Naravno – to je perfidna i od komunjara izmišljena laž kako bi se osjećaj i nesigurnost u hrvatskom društvu pojačala i učvrstila. U jednm dijelu im je to i upsjelo. Ali samo u jednom dijelu. Onaj dio Hrvatica i Hrvata koji na to nisu nasjeli morati će povući one koji jesu. Društvo kao cjelina mora se vratiti svojim korijenima a oni su domoljublje i vjera u Boga. Kad to vratimo u naša njedra i k tome dobijemo domoljubnu hrvatsku vlast, kad sredimo zakone koje su ovi politički divljaci uzurpirali – tak tada će nam polagano ali sigurno opet i u gospodarstvu zasijati sunce. Previše imam godina, životnog i političkog iskustva da bi mogao vjerovati kako će od danas do sutra sve biti “sjajno”. Znam da neće jer previšo dugo je sve razarano i smišljeno uništavano. No moramo biti pošteni i to hrvatskom narodu jasno reći. Jer bez da se to jasnim i nedvojbenim riječima veli nastati će opet depresija umjesto izlazak iz depresije. Oni ljudi koji će Hrvatsku voditi u budućnosti to znaju. Mi kao hrvatski narod moramo ih u tome poduprijeti jer će raditi za našu korist i dobrobit.

      ZA Hrvatsku BEZ komunista!

      • peppermintt

       Mislim, tj iskreno se nadam, kako više ne postoji osoba kojoj napokon nije sve jasno, Tko su i to su umrežene strukture. Teško će njih biti iskorijeniti. Za početak bilo bi jako bitno “sasjeći ” glavna čvorišta …

      • Stinatvrda Cro

       Nije to ni toliko teško ide li se određenim sistemom i pripremljeno. Već samim izborima za predsjednika koji se dobiju uklanja se jednim jedinim potezom 200 ljudi koji sustavno i stalno nanose štetu Republici Hrvatskoj i hrvastom narodu. Izborima za novi saziv Sabora od dana izbora eleiminira se onih 88 dizača ruku koju uvijek, bez ikakve savijesti, dižu ruku kada treba nanijeti štetu Republici Hrvatskoj i hrvatskom narodu. Tako je s ta dobijena izbora gotovo 300 onih donositelja doluka, i sprovoditelja odluka eliminirano iz javnog života i sudjelovanju u demonstraciji sile i moći. Micanjem sa pozicija sve one koje je kumunistička vlast dovela na položaje, počevši od Hrvatske televizije pa dos vih direktora, njihovih zamjenika tajnika, tajnica i drugih u svim državnim poduzećima. To se mora odnositi na sve intitucije koje imaju utjecaj na javni život ove države. Zakon o lustraciji mora jasno definirati ni ni jedan sudac, policajac, ni jedan odvjetnik, ni jedan učitelj, učiteljica, profesor ili profesorica iz prijašnjeg komunističkog sustava ne može obavljati javne dužnosti ili pak biti predstojnik negog fakulteta. Time je već nekoliko krakova hobotnice raširene u svim slojevima društva odrezano. Moć odlučivanja i sprovođenja odluka mora im se uzeti. Zakon o lustraciji mora i jasno odrediti da je komunitički sistem totalitarni i zločinački koji ne narodu desetljećima nanosio zlo i njega kao takav treba osuditi, komunističku ideologiju proglasiti zločinačkom i neprijateljskom Hrvatskoj državi i Hrvatskom narodu. Neće se, i ne može se sve riješiti u nekoliko dana – ali to bi već bio dobar početak.

       ZA Hrvatsku BEZ komunista!

      • To bi bio odličan početak! Tomu se veselimo i nadamo. Kako je neki dan trava rekao, skinuti ‘kremu’. Da, to bi bilo izvrsno za početak! Ali idemo najprije ‘satrati glavu’ zmiji

      • Stinatvrda Cro

       Dobivam “žuljeve na jeziku” govoreći ljudima koliko je važno ljigavca spriječiti u još jednom mandatu. Dobijam i “žuljeve na prstima” od tipkanja iste teme. Ali poustati neću.

       ZA Hrvatsku BEZ komunista!

      • Složit ćemo se da se yusuf grčevito bori, iako je naizgled neslan, vrlo je perfidan, lukav, pa čak i zao! Hrvatskom narodu mora biti jasno i ovaj put ne smije nasjesti na podvaljivanje kukavičkih jaja. Narod jasno mora prepoznati tko je jak pandan trenutnom precjedniku i svim snagama gurati tog kandidata! Ne smijemo dozvoliti da se ‘razlijemo’ poput vode kao na prošlim izborima kada su desnicu razbili brojni predsjednički kandidati poput Primorca, Vidoševića i dr.

      • Stinatvrda Cro

       Važne i istinite riječi. Ne smijemo dozvoliti rasipanje glasova. Sada konačno imamo kvalitetnu osobu u Kolindi Grabar Kitarović koja je sigurno za Hrvatsku fantastičan izbor. Nju treba podržati sa svih opcija – otvorenim dogovorima ili samo preprukama. Maknuti Yusifovića je onaj posao koji će kod parlamentarnih izbora olakšati maknuti i ove iz Banskih dvora. Prvi korak je onaj koji ima neopisivu važnost. Drugi korak, parlamentarni izbori, tu mora domoljubna Hrvatska naći zajednički jezik. Stvoriti izborni rezultat koji će omogućiti mirno vladati, raditi, stvarati – voditi narod. Sve zlo koje se nakupilo od 2000. godine do danas nije lako ispraviti. Za to jedan mandat nije dovoljan, a drugi se može vrlo lako osvojiti samo radom, radom, radom i poštivanjem naroda koji će ih na vlast i dovesti i kasnije opet potvrditi. Druge nema i toga se moraju jednostavno držati. Svijest i savijest mora preskočiti sve sjene, osobne i međustranačke, sve sukobe i razilaženja jer u pitanju je Hrvatska.

       ZA Hrvatsku BEZ komunista!

      • Tako je. Još to moramo razbistriti hrvatskom corpusu, jer pritisci su i podvale velike. Mediji imaju jak utjecaj, ali ipak vjerujem da smo svi skupa dovoljno mudri da možemo razlučiti žito od kukolja, jer vrijeme ‘žetve se bliži’, prvi korak je več u prosincu ili će lignja razvuć do siječnja slijedeće godine

      • Stinatvrda Cro

       Osobno mislim da će “vlada” raspisati predsjedničke izbore posljednji dan za to obvezujućeg roka. No to je samo ono što će narod još više razljutiti. Mediji gube svoju snagu, nemaju više vjerodostojnost i čak mislim da će se veći mediji početi vrlo brzo okretati i protiv josipovića i protiv milanovića. Od njih se više ne može imati koristi. Ne trebaju “navijati” ni za koga – neka samo izvršavaju svoju profesionalnu zadaću. Istinito i kritički izvješćivati.

       ZA Hrvatsku BEZ komunista!

      • Lijepo rečeno, slažem se! Mislim da će, s naše strane, svaka državotvorna Hrvatska vlast imati neupitnu potporu i podršku.

      • Stinatvrda Cro

       Hoće i mora je imati. Imamo iza sebe mandate Sanader i Kosorice, pa sad milanovića i yusifovića – oni jesu neprijatelji naroda bili, ovi sada jesu a narod to osjeća. Obrnuto mora biti – Vlada mora služiti narodu, a narod se sa svojim vodstvom mora identificirati, pratiti ga i s njim zajedno ostvarivati najbitnije interese Republike Hrvatske i hrvatskog naroda. Onda je to put u prosperitet i bolji život.

       Iskreno me raduje kad vidim da mnogi dojučerašnji skeptici počinju mijenjati mišljenje i polagano se prikanjaju onom što pišem i govorim.

       ZA Hrvatsku BEZ komunista!

      • Pratio sam malo tvoje upise, podržao koliko sam mogao i stigao! Dobro zboriš i to ljudi prepoznaju! Između ostalog čini mi se da je krajnje vrijeme da buduća (nova) vlast i narod zajedničkim snagama počmu raditi na izgradnji, jer svi ovi dosadašnji koje si pobrojao su bili svojkovići, sebeljubi i destruktivci! Na kraju su sami propali, a narod je njihove avanture skupo platio!

      • Stinatvrda Cro

       Kada ne bi imao čvrsto uvjerenje u ono što pišem, govorim i radim onda bi sam prema sebi bio nepošten. Od 15 godine života, kada mi je pokojni otac pričao o Bleiburgu, Križnom putu, o stradanju hrvatskog naroda kroz povijest – odlučio sam dati od sebe sve što mogu da bi jednog dana postojala samostalna država hrvatskog naroda. Danas imam 65 godina. pola stoljeća sam znači potrošio na tu ideju. Ona mi se ostvarila, donijela sreću i radost. Sada pak vidim da stvoreno treba spašavati, zadržati i sačuvati za one naraštaje koji imaju cijeli život pred sobom. Zla su protunjala nad hrvatskim nebom i kroz hrvatsku politiku. Ostavila pustoš, razočaranje, nepovjerenje i rezignaciju. A znam i osjećam da je put sada pred nama, otvoren da opet sami odlučujemo o svojoj sudbini. I zato ne želim stati i čekati. Nego dati sve što još mogu. Iz ljubavi i odanosti prema hrvatskom narodu i Domovini Hrvatskoj. A slijedeći izbori, za predsje Tnika Hrvatske i za novi saziv Sabora su od presudne i elementarne važnosti za našu budućnost. U to ljude treba uvjeriti – i vjerujem da to još uvijek mogu. To su motivi koji me vode već pedeset godina.

       ZA Hrvatsku BEZ komunista!

      • Svaka ti čast na takvom stavu i razmišljanju! Ja sam malo mlađi, nemam toliko iskustvo, ali dijelim stavove! Ono što bih ja još uključio jest Božja pomoć! Malo smo se svi skupa odmakli od Boga, ali ne smijemo zaboraviti da jedino uz Božju pomoć možemo ostvariti nešto veliko! A veliko jest biti koliko toliko samostalan i svoj na svom! Moramo biti i biti će mo dobri gospodari stoljetne nam zemlje!

      • Stinatvrda Cro

       Bog mi je uvijek pomagao. Vjerovao sam u Boga, vjerujem i danas i znam da se bez vjerovanja ništa ne može postići. Bez vjerovanja nema snage, odlučnosti i izdržljivost pola ljudskog života slijediti jedan cilj. Bez Boga i vjerovanja u njega, uz njegovu pomoć nikada ne bi uspio. I svakog dana kad u molitve uklopim sve naše branitelje, sve one koji nisu uspjeli zadržati svoj život, poklonili ga Domovini, zahvaljujem i dragom Bogu što je narodu našem dao snagu izboriti se za svoju slobodu. Vjera u Boga i hrvatska sloga – su put na kojeg nam nitko ne može stati.

       ZA Hrvatsku BEZ komunista!

      • Upravo to nam treba: Vjera u Boga i hrvatska sloga! S te dvije vrijednosti smo kršili Golijate, pa možemo valjda i jednog pijanistu! 🙂

       Neki dan je ovdje izašao tekst , točno na godišnjicu Golog otoka, to se ne može ni zamisliti što je sve činjeno ljudima u tom logoru!
       Predsjednikov otac je bio upravnik tog pakla! i takav čovjek ‘predsjeda’ današnjom Hrvatskom! Nadrealizam! Narode probudi se!

      • Stinatvrda Cro

       Imao sam jedan san! Hrvatsku! Ostvario se. Imam noćnu mora što se s našom, tvojom i mojom Hrvatskom danas događa. Prekinuti ćemo tu noćnu moru. Uskoro ćemo imati i sliku i ton! Ali onda ide on! Nema više te sile, nema više nikave perfidnosti koju bi mogao Lignjun izmisliti da bi ostao na Pantovčaku. Njegovo je vrijeme prošlo. Ne trebamo više nikavih “revolucija”. Samo neka narod izađe na izbore. Pokaže svu svoju moć i snagu. Političar koji ne čuje glas naroda mrtav je političar.

       ZA Hrvatsku BEZ komunista!

      • Izbori su naše oružje! Izbacit ćemo ga civilizirano i demokratskim putem! Hvala tvrda hrvatska stino!

      • Stinatvrda Cro

       Imamo najjače oružje! Jače od topa, tenka, zrakoplova, bombi, kama, bajoneta, jače od silovanja, masakriranja, ubijanja paljenja rušenja…čime su se balkanski dviljaci koristili kako bi pokorili hrvatski narod – a uspjeli nisu. Mi imamo svoj gla na izborima. I pobjedit ćemo. Za vjeke vjekova poslati ih – neke u politički zaborav – a neke na sudove radi veleizdaje i zločina nad Hrvatskom i hrvatskim narodom.

       ZA Hrvatsku BEZ komunista!