Perkovićeva udbaška struktura je omogućila Josipoviću da dođe na mjesto predsjednika

1

Josip Jurčević uopće nije iznenađen informacijama o nezakonitim operativnim aktivnostima koje se za potrebe državnog vrha navodno provode nad hrvatskim braniteljima koji prosvjeduju u Savskoj 66 kao i organizatorima ovogodišnje kolone sjećanja koja će se 18. studenog održati u Vukovaru.

Uvjeren je da je riječ o dobro znanom rukopisu iza koga stoje ostaci nekadašnjih jugoslavenskih struktura, u čije je ime Nenad Stazić nedavno hrvatske branitelje uporedio sa Sinn Feinom.

Saša Perković se predugi niz godina nalazi na najvažnijem državnom položaju nacionalne sigurnosti Republike Hrvatske. Na taj položaj je prvenstveno došao zaslugom svojeg oca Josipa Perkovića i njegove i sada iznimno moćne udbaške strukture. Ista struktura je omogućila Ivi Josipoviću da postane Predsjednik RH, te ga je u predsjedničkom uredu dočekao Saša Perković i još nekolicina moćnih savjetnika iz predsjedničkog mandata Stjepana Mesića. Osim toga, sam Ivo Josipović je jednom prigodom neoprezno javno otkrio protuzakonitost kako su mu je obitelj Perković pomogla u prošloj predsjedničkoj kampanji. To sam osobito naglasio u razgovoru HRsvijet objavljenom 04. listopada ove godine – istaknuo je Jurčević, odgovarajući na našu zamolbu da prokomentira informacije o nelegalnom prisluškivanju.

Prema Jurčeviću, Josip i Aleksandar (Saša) i njihova udbaška struktura drže u šahu Ivu Josipovića, kao što su držali i njegovog prethodnika Stjepana Mesića.

-Ured Predsjednika RH je još od Mesićeva mandata, tj. od njemačkog suđenja udbašu Pratesu izravno i praktično stranka u postupku, što je protuzakonito i krajnje skandalozno po vjerodostojnost hrvatske države. Odnosno, Ured Predsjednika kao i niz drugih državnih i pravosudnih tijela RH sustavno sudjeluju u opostrukciji suđenja bilo kome iz udbaške strukture, ne samo kad se radi o suđenjima u Njemačkoj, nego i kad se radi o suđenjima u Hrvatskoj ili drugačijim pokušajkima suočavanja sa zločinima komunističke strukture koja je svoju moć iz bivše Jugoslavije prenijela u Republiku Hrvatsku – kategoričan je Jurčević.

Također, opetovano ponavlja procjenu o navezanosti cijelog niza osoba iz Josipovićevog okružja na Beograd i Banja Luku.

-Ne samo što je niz osoba iz prve i ove druge kampanje te predsjedničkog ureda Ive Josipovića izravno navezan na režime agresorskog Beograda i zločinačke Banja Luke, nego se u istom smjeru kreće i glavna osovina političke djelatnosti Ive Josipovića u cijelom predjsedničkom mandatu. Na ovu činjenicu je prethodnih godina više osoba javno upozoravalo, uključujući i mene. Navodio sam konkretne primjere te sam zaključivao da Predsjednikl RH Ivo Josipović zapravo postupa kao trećerazredni srbijanski činovnik – ističe Jurčević, te dodaje kako se upravo zbog toga u predkampanji kreiraju različiti događaji i minorne afere kako se o unjegovog mandata ne bi javo govorilo.

Vjeruje da se ovi problemi ne mogu rješavati parcijalno. Pri tome ukazuje na značaj predsjedničkih izbora.

-Sada, uoči predsjedničkih izbora i ne tako dalekih parlamentarnih, najvažnije je pozivati hrvatske građane da izađu na izbore i svojim samosvjesnim glasovanjem promijene ovo katastrofalno stanje. Kad napravimo promjene u glavnim državnim instiucijama omogućit ćemo ozdravljenje cijelog sustava i njegovo služenje nama koji ga plaćamo – zaključuje Jurčević.

 R. Horvat/HRsvijet

>>Josip Jurčević : Lex Perković je vlastima EU-a i Njemačke napokon razotkrio tko vlada Hrvatskom

facebook komentari