Pratite nas

Komentar

Pero Kovačević: Tito je i dalje počasni član HAZU – Hoće li Kusić prvo počistiti „smeće u svom dvorištu“

Objavljeno

na

Akademik Zvonko Kusić, kao predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti je imenovan i za predsjednik Vijeća za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima.

Navedeno Vijeće je Vlada osnovala 2. ožujka ove godine. Zadaća mu je izraditi sveobuhvatne preporuke usmjerene na suočavanje s prošlošću te preporuke pravnog reguliranja uporabe i isticanja obilježja, znamenja i simbola nedemokratskih režima.

Sad dolazimo do zanimljivog zapleta i paradoksa, piše Pero Kovačević.

Josip Broz Tito je i dalje počasni član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti . Točnije bio je od 1947. pa do smrti 1980. godine, ali se i danas vodi među počasnim članovima uz objašnjenju da je bio ‘hrvatski političar, vođa Antifašističke borbe i predsjednik Jugoslavije’.

Bilo bi zanimljivo čuti stajalište akademika Zvonka Kusića na tu činjenicu da je Josip Broz Tito i dalje vodi kao počasni član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti . Akademik je i predsjednik HAZU.

Valjda bi bio red da predsjednik HAZU akademik Kusić prvo počisti „smeće u svom dvorištu“, a nakon toga daje ostalima preporuke, zaključio je Pero Kovačević

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Komentar

Stevo Culej o Pupovčevim i Milakovićevim Srbima: Terorist križanci četnika

Objavljeno

na

Objavio

Saborski zastupnik HDZ-a Stevo Culej na društvenoj mreži podijelio je tekst iz novina, a koji se odnosi na, kako tamo piše, izvješće CIA-e.

Terorist križanci četnika, kratko je prokomentirao Culej.

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Kolinda Grabar Kitarović: Nije dobro dizanje tenzija

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović komentirala je govor premijera Plenkovića u UN-u u New Yorku.

Žao mi je da premijer Cerar ne dolazi u Zagreb. Mislim da treba nastaviti razgovore, treba razgovarati čak i kada se ništa ne dogovori. Nije dobro dizanje tenzija, rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Premijer Plenković je iznio hrvatske stavove, a stvar je njegovog izričaja kako je govorio u UN-u.

Podržavam hrvatske stavove oko kojih je postignut nacionalni konsenzus. Ubuduće ću zastupati poštivanje dogovora koji imamo u Hrvatskoj i konsenzusa o hrvatskom stavu o ovom i drugim pitanjima.

Što se tiče spora sa Slovenijom, riječ je o međunarodnom pitanju. Da, treba arbitražu poštivati, ali isto tako ona je kompromitirana postupcima slovenske strane, što je loša poruka drugim državama, rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Cerar zbog Plenkovićeva govora u UN-u otkazao posjet Hrvatskoj

facebook komentari

Nastavi čitati