Pratite nas

Komentar

Pero Vincetić: Catholic Pride

Objavljeno

na

Nekoliko upisa , osvrta , pa i nekakvih polukolumni kritičke naravi a sve u svezi blankinog svjedočenja vjere. Osobno svoje vjerovanje i vjeru držim za sebe, čuvam je kao najveću intimu i moj odnos sa vjerom je moja stvar.

Nikoga ne nagovaram da vjeruje niti one koji se zovu ateisti , agnostici i sve druge koji ne vjeruju ili misle da ne vjeruju, smatram da tako treba biti. Neka svatko bira i bude što želi biti. Nikada u životu nikoga nisam prozivao niti kritizirao zbog vjere ili vjerovanja. Cijeli svoj život živim okružen sa ljudima različitih vjera,rasa i uvjerenja političkih i svjetonazorskih. Uvijek sam bio svoj i nosio svoje boje, one kojima me obojila majka.”

Ne rugaj se drugima jer nećeš zbog toga biti bolji, čuvaj svoje i svatko će te cijeniti”, rekla je jednom ta pametna žena, možda ne tim riječima i redoslijedom ali tako bi to nekako bilo! da, ta pametna žena bila mi je nana, mater i majka. Ne pišem ovo da bih dao podršku Blanki Vlašić. ne zato što je ne podržavam u njenom kako to kažu svjedočenju vjere. ne pišem ovo niti zato da bih kritizirao sve druge i drugačije. Pišem ovo zato da pozovem sve skupa u RH da ovu temu skinu sa medijskog rešetanja.

Apeliram i molim sve one koji od nas vjernika misle drugačije neka nas ostave na miru,neka nas ostave u našem srednjem vijeku,u našem nazadnjaštvu,neznanju i svemu onome kako nas opisuju kada žele pogrdno govoriti o nama koji vjerujemo Boga i ne stidimo se to i reći. Mi nismo gay populacija i svoja prava nećemo tražiti na Catholic pride!!! Mi svoje pravo živimo,upražnjavamo i većina nas je sretna sa stanjem stvari među nama. Apeliram na sve vas kojima smeta naša vjera , okanite se toga što činite, jer stvarno ne znate što činite i nemojte se nadati da ćete čuti onda kada pretjerate “oprosti im bože jer ne znaju što čine” nećete čuti te riječi jer vi jako dobro znate što činite.

Činite to iz mržnje, činite to jer ne znate tko ste, jer ne znate kome i gdje pripadate. činite to jer se bojite. Strah sam po sebi nije negativna pojava. No ako se bojite svojih djela koja ste činili i činite drugima onda je strah opravdan i djeluje negativno na čovjeka ,izjeda ga i stvara od čovjeka gomilu ili nakupninu frustracije koja je sve samo nije dobra i nije pozitivna. Spoznajete svaki dan da ste krivo odgojeni, da ne pripadate društvu u kojem “živite” . zašto pod navodnike , pa zato što bi život trebao značiti Veselje,ljubav, radost ali i nedaće i surovu stvarnost , mi živimo sve ovo pobrojano i nama je lakše, ne zato što smo materijalno bogatiji i sposobniji nego zato što vjerujemo,zato što znamo tko smo, zato što ne živimo i ne uživamo tuđe.

Naši predci nisu ubili Židova,Hrvata, Mađara ni Srbina i uselili se u njihov dom. Mi živimo na svom i u svom. Volimo naš način života,našu kulturu,našu vjeru i Boga. Našu domovinu i zbog toga sam najviše i napisao sve ovo. Želim vam reći , vama naprednima i vama koji se usudite činiti to što činite, nemojte , molim vas nemojte! Ima nas mnogo koji smo se pred bogom u intimi , tamo negdje 90-tih oprostili od života , božjom voljom smo preživjeli i sve ove godine poslije rata smatramo božjim darom. Nemojte napadati naše vrijednosti jer mi to vama ne činimo, nemojte dirati u temelje naše i temelje naše domovine jer nećemo dopustiti da se rastoči ono u što je vjekovima ugrađivana krv naših predaka i krv nas samih.

Nemojte jer stvarno al stvarno ne znate što radite. Nemojte jer mi smo spremni za naše vrijednosti uložiti “dar ” Jeste li vi???

Pero Vincetić

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Komentar

BOROVO SELO: OSVANULA PORUKA NA MAUZOLEJU ZLOČINCA VUKAŠINA ŠOŠKOČANINA!

Objavljeno

na

Objavio

BEZ KOMENTARA – BOROVO SELO: OSVANULA PORUKA NA MAUZOLEJU ZLOČINCA VUKAŠINA ŠOŠKOČANINA!

“Grobovi u žitu vjekovima klet će, zaboravit nikad neće ih Hrvati!”

PITANJE ZA HRVATSKU VLADU: Kada će te ukloniti spomenik četničkom koljaču koji je organizirao masakr 12 hrvatskih redarstvenika?! Nije li neprimjereno da tako blizu mjesta zločina bude spomenik zločincu?

(P.S. Upravo ovakve “argumente” koristili ste prilikom uklanjanja ploče HOS-a u Jasenovcu, komentirao je Velimir Bujanec)

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Nova zdrava stremljenja u Hrvatskoj

Objavljeno

na

Objavio

Politički i društveni život u Hrvatskoj nije odavno bio tako živahan i buran.

Teško se povremeno i snaći u poplavi zahtijeva, predbacivanja, optuživanja, vrijeđanja i svakakvog jada koji se može čuti, vidjeti i pročitati od dičnog Sabora do jugo tiskovina, od sociologa, političkih komentatora, novinara i dakako, uvijek spremnih, sve više rastućih, nevladinih udruga.

Niču poput gljiva poslije kiše a radni narod za čija prava „se oni bore“, koji u velikom broju jedva preživljava, te dragocjene udruge sve jako dobro plaća. Pada mi na pamet jedna akcija koja se zalaže za primjenu Istambulske konvencije u Hrvatskoj.

Jedna od prvih koja je jako zagovara je bila udruga BABE koja je tražila od naših predstavnika u Belgiji da se zauzmu za prihvaćanje konvencije. Više elemenata, više djelova ima u toj konvenciji. Tako i potreba da se ljudima, djeci i onima starijim, u jednom trenutku svog života omogući da se odluče što su. Jesu li muškarci ili žene. Bez obzira na spol. On nije važan.

To je neki zastarjeli privjesak koji sili ljude već oko sto tisuća godina koliko bi moglo biti da je nastala ljudska vrsta, da  često budu ono što nisu. Vrlo zanimljivo. Kad sam tu mogućnost prenio na sebe vidio sam da i nije tako nevažno i bedasto, kako sam u početku mislio. Ako se odlučim promijeniti rod što mi konvencija omogućava ne bi se dogodilo ništa loše. Što više, mogao bih doprinijeti, jer obzirom na struku ali i posao u kući i oko kuće, više kao žena nego što sam do sada kao muškarac. Razmislit ću. No, u razmišljanju sam otišao korak dalje.

Što bi na većoj razini, na nacionalnoj mogle značiti takve promjene. Kad bi primjerice jedan moj kolega promijenio rod mogli bi dobiti na čelu gore spomenute udruge dvije Sarnavke umjesto jedne kao što je sada. Kakva bi to samo bila progresivna snaga u našoj državi. Mogli bi se uvjeriti i turski i drugi svjetonazorski identičan ostali brojni svijet da prihvati Istambulsku konvenciju. Dakako, u cijelosti. Ne samo nazadna Hrvatska i Europa u većem dijelu. To bi uistinu bio veliki korak u progresivni slobodan svijet. Živi bili pa vidjeli.

Damir Letinić/Kamenjar.com

facebook komentari

Nastavi čitati